Stavba kabelu

Stavba a úpravy efektů, footswitchů a dalších zařízení
Odpovědět
billie.raf

Stavba kabelu

Příspěvek od billie.raf »

Čau lidi chtěl bych se zeptat jaký kabel se používá k propojení kytary a komba. Jestli je to jen jedna žíla + stínění nebo jestli jsou to 2 žíly + stínění (vim, že v tom případě se stínění nepoužije). Díky
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

to musíš mít vždycky stíněnej , dvoulinka je za koncákem , ale takhle slabej přenos signálu je náchylnej na ostatní ruchy kolem
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
billie.raf

Příspěvek od billie.raf »

já vim, že musí bejt stíněnej ale myslel jsem to tak jestli mam při pájení konektoru a kabelu použít jednu žílu jako plus a stínění jako mínus nebo u dvoulinky jednu žílu jako plus druhou jako mínus a stínění nechat nevyužitý
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Vzhledem k tomu, ze z kytary leze mono signal, tak byva ten "spravnej" drat dvouzilovej a odpoved je nasnade :) Anebo jsem te nepochopil...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Wohma píše:Vzhledem k tomu, ze z kytary leze mono signal, tak byva ten "spravnej" drat dvouzilovej a odpoved je nasnade :) Anebo jsem te nepochopil...
A jak je to třeba u footswitche?to je jednožílovej ne?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Drobák píše:A jak je to třeba u footswitche?to je jednožílovej ne?
Aha, asi jsem se spatne vyjadril :oops: Dvouzilovej melo znamenat, ze je tam stredovej drat a stineni :lol: Coz plati taky pro jednoduchy footswitche (jedno tlacitko), pro dvoutlacitka se pouzivaji stereo kably (2 zily + stineni) a pro slozitejsi nejaky peti- a vice koliky nebo RJ-45.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Moleek

Příspěvek od Moleek »

tak to mám asi zastaralou techniku, protože muj drát od FS používá obě žíly i stínění(jestli se to tak dá nazývat), Prostě je na konci Stereo Jack.
BTW. Co je vlastně stínění? to je napletené kolem žíly aby to chránilo před ruchama? nebo jak to vlastně vypadá vevnitř?
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
pehve

Příspěvek od pehve »

taková klec kolem živýho, pomáhá chránit slabej signál před interferencí(typicky koax)
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“