Jaké používáte struny?

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět

Jaké používáte struny?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaké používáte struny?

Příspěvek od Hendrek »

Ale to se nejedná předpokládám o struny na akustiku.
stenly67

Příspěvek od stenly67 »

No on tam Diamondia dal původně všechny své používané struny (i akustické) ale já jsem se chytil trochu mimo téma jen těch elektrických. Nicméně má někdo zkušenosti s hlazenkama i na akustiku? Já jsem našel D´addario ale šest stovek mi přijde celkem dost.
PRS SE Custom 24 30-th Anniversary, Harley Benton CST-24HB, Aria STG 006, Harley Benton PB-Shorty, Jolana Superstar, Marris J390, Line6 SpiderJam, FBV Express MkII, Ebow, Yamaha HY 10G, Korg Pandora PX 3
daimondia

Příspěvek od daimondia »

Ano jsou tam všechny akustické i elektrické.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Elektrické řešte kdyžtak v elektrickém vlákně. Zde jen akustiky, dík.
Čobolák Senica(SK)

Příspěvek od Čobolák Senica(SK) »

Na elektoakustiku Furch GHS-Vintage Bronze 012
Som skor folkac a ten zvuk mi vyhovuje.
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

V Kytarách mi teď nabídli nějakou novou povlakovanou řadu D'Addario - https://kytary.cz/daddario-xtapb1152/HN207196/ Cena celkem rozumná.
Hrajou výborně, tak jsem zvědav na výdrž.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

vasekh píše: 9.07.2020 8:43 V Kytarách mi teď nabídli nějakou novou povlakovanou řadu D'Addario - https://kytary.cz/daddario-xtapb1152/HN207196/ Cena celkem rozumná.
Určitě dej vědět, díky.

Roky jsem na aku natahoval EXP a nedávno jsem zkusil Elixiry a říkal jsem si, že už u nich asi zůstanu, protože vydrží déle a jsou o trochu měkčí. Jak mi potvrdil Hyenik - Daddárka jsou tvrdá.
Frostys

Příspěvek od Frostys »

vasekh: Myslím, že přesně tyhle teď taky mám. Ale ještě ne nasazené :)
accc

Příspěvek od accc »

ty já si je koupil, na 12strunnou. Měli je u nás v Muzikeru (libereckém - ale asi všude ) ve slevě snad za 4oo,- tak že je zkusím. A koukám, že to jsou bronzky, tak se ptám na phosporbronzky - ty mám raději. Tak mi je také nabídl za stejnou cenu. No pak doma ležely oboje a nakonec jsem se rozhodl natáhnout ty bronzky nejdříve. Zvukově se mi to moc nelíbí, přijde mi to jiné ( ale to bude věc zvyku, jsem zvědavej na ty prosporbronzy) a naopak mi připadají velmi měkké. když jsem je tahal, tak jsem dvě ukrutil. ještě, že navíjím hodně. Ještě se mi to u jiných strun tak mě to velmi překvapilo. Natažené na kytaře už tak měkce nepůsobí, pocitově srovnatelné s elixíry a zvuk si drží, neměním na "12" struny tak často. Takže to za vyzkoušení stojí ale já si už Bronzky nekoupím a na phosporbronzy jsem zvědavej.
bundes
Bandzone: https://bandzone.cz/whitefruithoney
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bundes »

Elixir phosphor bronze 11 jsou podle mě nejlepší akustické struny.
12. listopadu jsme vydali zbrusu novou věc
https://youtu.be/0-91BqDs9vo
himself

Příspěvek od himself »

Tak mám nějaké další zkušenosti. Elixir 12 fosfor bronz nanoweb vydrží opravdu dlouho, to jsem ještě nezažil. Měním asi po 4 měsících a prakticky jen proto, že zítra přijde vzácní návštěva :)
Natáhl jsem pro vyzkoušení jen bronzové Elixiry. Pro ucho na první poslech není rozdíl (což mě dost vystrašilo), ale na nahrávce to zní opravdu s mnohem jasnějšími středy. Pokud vydrží stejně neskutečně dlouho, zakotvím u nich - mimo jiné proto, že jsou o dost levnější.
Ještě tu čekám někde vedle odpověď od Matona, jak je to s těmi Martiny :)
Konec hlášení.
Jo a ještě... zdají se mi až dost měkký.
jyryk181955

Příspěvek od jyryk181955 »

Ahoj lidičky mám takový dotaz. Koupil jsem 12 ti strunu Takamine a jako bonus nebo akci jsem k ní dostal sadu strun. Byly to Elixíry, ale fakt si nejsem jistý jestli phospor nebo jen bronz. Původní struny jsem tedy po čase vyměnil. Na tu kytaru hraji celkem málo a přesto jsem právě na G struně po minimu hraní objevil "chlupatinu " a podobně byly i oškubané a jakoby vyreznutím zeslabené struny u kobylky. Skoro jako kdybych na kytaru místo trsátka hrál " pilníkem ". Tak se ptám jestli třeba ty " bonusovky " nemohly ležet nějaký ten pátek na dně mořském nebo roky ve skladech jinde.... :-) ? A když už tedy píšu, nechám si i poradit co na tu potvoru obouvat. Díky
Frostys

Příspěvek od Frostys »

vasekh píše: 9.07.2020 8:43 V Kytarách mi teď nabídli nějakou novou povlakovanou řadu D'Addario - https://kytary.cz/daddario-xtapb1152/HN207196/ Cena celkem rozumná.
Tak jsem je včera měl šanci poprvé vyzkoušet na mém velmi pěkně znějícím Takaminu... a zní jako totální sh*t. Pravděpodobně kvůli tomu, že mám Eb ladění a ne Standard.
To samé mi říkal kytarář, který měl teď kytaru u sebe na seřízení, že po podladění do Eb ta kytara přestala hrát.
Doufám tedy, že to je strunama, už nepamatuju, jak zněla s předchozíma, protože to bylo už před měsícem, ale určitě nezněla takhle blbě... Vlastně můžu zkusit porovnat nahrávky, které tu mám, tak zkusím na ně mrknout.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

již dříve avizovaný tritestík strun Martin je out, včetně ukázek
https://www.frontman.cz/tritest-4-struny-martin

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
himself

Příspěvek od himself »

Na mobilu precetl, na pc.vecer poslechnu. Dekuji!
AnnaV
Nový uživatel

Příspěvek od AnnaV »

Dobrý den,

prosím o radu, jaké struny dát na akustickou kytaru Cort Earth 70, z výroby má D’Addario EXP 16 light, které jsou na mě velmi tvrdé, začínám znovu hrát po více než 20 letech přestávky, doprovody, rozložené akordy, hraji prsty a přiznávám, že nemám velkou sílu. Zároveň bych kytaru nerada nějak pokazila.

Děkuji za odpovědi.
Suchac cz

Příspěvek od Suchac cz »

Ty dadárka z fabriky by měly být dvanáctky, takže bych zkusil jedenáctky (.011), slabší už podle mě na akustice nehrajou.
jastud

Příspěvek od jastud »

AnnaV píše: 10.11.2020 10:53 Dobrý den,

prosím o radu, jaké struny dát na akustickou kytaru Cort Earth 70, z výroby má D’Addario EXP 16 light, které jsou na mě velmi tvrdé, začínám znovu hrát po více než 20 letech přestávky, doprovody, rozložené akordy, hraji prsty a přiznávám, že nemám velkou sílu. Zároveň bych kytaru nerada nějak pokazila.

Děkuji za odpovědi.
https://kytary.cz/darco-80-20-bronze-ex ... /HN199942/

Levne, mekke a docela slusne struny. Az si ruce zvyknou tak muzete postupne prejit na silnejsi, neni to ale podminka. Natahnout lze prakticky cokoliv, kytare to neublizi, prinejhorsim to bude blbe znit.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Šimkojc

Příspěvek od Šimkojc »

Dvanáctky nechat a pořádně seřídit dohmat. Slabší struny na Déčku jsou na nic...
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Tak pro holky ty jedenáctky asi jo. Taky jsem je “mladé” na E70 dal. Řezat sóla a beglajty “heavy” trsátkem asi nebude.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“