Jak je v karanténě čas na přemýšlení, tak mě napadl zábavný projekt. Mám svou hlavní basu kopie JB od SX. Nezní to noc moc, ale mám ji rád a trefil jsem na super kus.
Nechal jsem si ji seřídit, vybrousit plochu dotyku krku a těla, provrtat struny skrz tělo a vyměnit původní snímače za Seymour Duncan SPB-1 SJB-1B. Takhle to mám už několik let a během té doby jsem prakticky přestal používat ten kobylkáč a chtěl bych ho vyndat, abych se zbavil zbytečného magnetu. Shodou okolností potřebuje ta basa ještě seřídit a odstínit, tak bych to rád udělal za jednu návštěvu kytaráře.
Pendluju Jihlava-Brno každý týden, tak abych nevozil furt basu s sebou, tak jsem si kdysi koupil na cvičení Harley Benton PB-50, kopii Fender Precision '51 (bez split coilu). Tahle basa by potřebovala nový ořech a taky celkově seřídit.
Napadlo mě, že bych si ten Seymour Duncan SJB-1B nechal dát do tý levný basy HB (jo, vím, že ten snímač stojí víc než ta basa), ale je to srdcovka a už jsem si na ní zvykl, tak by mi nevadilo, kdybych tam měl snímač a elektroniku, na které bych se mohl spolehnout. Ale vzhledem k rozdílnému tvaru snímačů JB a PB '51 to bude chtít zásah do dřeva.
Pro ty z vás, co mi doporučí nástroj vyměnit a neinvestovat do něj, mám rád všechny svoje kytary a nejsem typ chlapa, co by kdy prodal vlastní nástroj
Nevíte o někom v okolí Brna, kdy by relativně profesionálně chtěl udělat takhle punkovou úpravu?
Díky všem za případné odpovědi!