Furch vaše poznatky a názory

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
jana
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jana »

já bohužel vlastním jenom jumbo zn. strunal, na Furcha holt nebylo :cry: tak aspoň pošilhávám po tom, na co hrajou lidi okolo...

byla jsem před pár dny doprovodit kamaráda, který si právě do brněnské provozovny šel vyzvednout akustiku upravenou na elektroakustiku (...krása, no), a výběr tam tedy je. jestli tam mají i ty stanfordy jsem si nevšimla (tedy: nekoukala jsem po značkách, nenapadlo mě hledat to), ale radši jsem na nic nešahala a rychle prchala, aby mě nenapadlo třeba ještě na něco začít šetřit... :? :)

mimochodem ten snímač mu tam dali do druhého dne, to na mě taky docela udělalo dojem. :)

ono asi fakt je nejlepší zajet do toho Brna, sice je to pro tebe z Ústí docela z ruky, ale jinde asi budou mít menší výběr... nebo zkus tu libereckou prodejnu, na kterou odkazujou na tom jejich webu, třeba taky něco najdeš...
Naposledy upravil(a) jana dne 15.02.2007 19:26, celkem upraveno 1 x.

Obrázek
kytarová škola - pojeďte! :)
týden nebo víkend na horách s kytarama, večírky až do rána, s akustikou i elektrikou
Rosťa

Příspěvek od Rosťa »

Pro Wence: pro kytaru si musíš do štatlu (Brna) přijet, pomalu vybírat
třeba 3 hodiny - já jsem vybíral asi 10x- začneš u 21 a zkusíš to až po 26., pak se zase vrať a možná vybereš něco jinýho než původně chtěls(můj případ). Asi budeš omezenej penězma (jako vpodstatě všichni), ale bezpodmínečně neodcházej bez futrálu. Taky řemen příjde cca na 1.000,- ale je to koženej a perfekně sedí. Dále počítej s Fišmenem cca od 3.000,-
bez korekcí - u vyšší řady ani menají význam. Přeju Ti , abys vybral co Ti sedne nejlíp a šířil slávu Furchů dál.
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Zpěvačka od ná z kapely si Pořídila Furcha el.akustiku cca za 12-13000. A je naprosto spokojená. A zvukově ja na tom ta kytara výborně.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Jimator
Bandzone: krbanda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jimator »

wenca77 píše: Dále by mě zajímalo jaký model vlastní Jimator a Jana.
Díííííky. 8)
Co se tyce me, ja sem prijel vybral zvitezil. Pred sesti lety sem koupil S20-CR...vybiral sem ho asi dvacet minut. Intuitivne to byla prvni klofna na kterou sem sahl. Do ted na tu kytaru nedam dopusit, paradne se vyhrala, Stana mi tam namontoval snimac z Epifony s ekvalizerem, zvuk je super..do dneska tam jen tezko porovnavam nejakou jinou byt i vyssi s tou moji. Je to moc o nahode. Jeste jedna vec, Stana moji devcici dal kytaru postavenou ze srotu co nasel v Nemcicich na dvorku :lol: telo S s vyrezem, promacknuty a prasknuty na dvou miste.... nicmene je to paradni kousek, hybrid takze bez oznaceni, ale hraje super.
Fender Strat American Deluxe Maple
Fender Blues Junior III
HlackStar Dual HT
Dapper Mini
Morley PBA2 Dual Bass Wah Pedal
wenca77

Super Fotky Furch

Příspěvek od wenca77 »

Jak sem shcháněl nějakou tu lepší fotodokumentaci na Furchovo nástroje tak jsem jí našel na nějakejch Japonskech stránkách a jsou fakt super.Lepší jak na Furchovo stránkách.Je tam hodně Modelů dost setajlní foto. :)

http://www.dolphin-gt.co.jp/list/europe.html#furch
wenca77

Japonci

Příspěvek od wenca77 »

wenca77

zase japonci

Příspěvek od wenca77 »

tady jsou taky slušný fotky i si můžete spustit jak to hraje

http://www.studio-m.net/furch.htm
wenca77

Příspěvek od wenca77 »

Chtěl jsem se zeptat jestli někdo neví kdy u Furcha vyjedou s novou řadou kytar??? Tahle řada se přeci jenom dělá už skoro sedum let.
wenca77

Příspěvek od wenca77 »

koukám že si sem budu psát sám,pprotože už to to nikoho asi nezajímá?????????
jana
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jana »

...nebo to prostě nikdo neví. proč se nezeptáš přímo u Furcha? :)
Naposledy upravil(a) jana dne 15.02.2007 21:07, celkem upraveno 1 x.

Obrázek
kytarová škola - pojeďte! :)
týden nebo víkend na horách s kytarama, večírky až do rána, s akustikou i elektrikou
wenca77

Příspěvek od wenca77 »

Zdravim vás všechny zatim nejlepší fotky jsem načel na www.furch.ru jsou fakt pěkně detailně nafocený tak na to koukněte. :)
Jimator
Bandzone: krbanda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jimator »

Nejlepsi je to nazivo :o)
Fender Strat American Deluxe Maple
Fender Blues Junior III
HlackStar Dual HT
Dapper Mini
Morley PBA2 Dual Bass Wah Pedal
rudaa

Příspěvek od rudaa »

Furch jsou poměrně kvalitní kytary modely od 20 000 a vejš,ty levný Furchy do deseti tísíc jsou pro sváteční hráče ,ten kdo hraje trochu víc (tím myslím třeba keždej den cvičí a o výkendech vystupuje )tak do třičtvrtě roku mění pražce a do roka a půl hmatník!! což je investice zhruba 3000kč.Takže Furch ty prachy z tebe stejně vytáhne :wink:
Stana

Příspěvek od Stana »

Nemyslím si, že by to měl být od Furcha úmysl, znám hráče, kteří denně několik hodin cvičí a pražce mění až po letech, a naopak znám člověka, který hraje vyloženě svátečně a měnil jsem mu pražce po roce...:-( A výměna hmatníku snad není nutná, dalo by se to spočítat na prstech jedné ruky a ještě to snad ani nebyl Furch..:-)
A co se týče fotodokumentace...asi opravdu je zapotřebí - ani ne vidět, jako si "sáhnout"..:-)) Tož dobrou volbu..
St
EFko Hybrid Vintage
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Máme doma od Furch elektroakustické jumbo (jestl ito teda vůbec může byt) a je to kytara kytar. :-)
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
jenda

Příspěvek od jenda »

Teď tröchu negativ, viděl jsem u kytaráře 12ti strunku od Furcha s upadlou hlavou krku. Lepí to na tupo a to u 12ti strunky je fakt odvaha. Takže jak jsem považoval Furcha za dobrou kytaru, tohle měl dostalo.
Asi bych teď 12ti strunku Furch nekoupil
wenca77

Příspěvek od wenca77 »

záleží co to bylo za model,nové modely jsou fakt dobré a kvalitní sám mohu potvrdit ale je pravda že Furch měl se staršími modely problémy.Musíš brát kolik kusů vyrobyli a kolik kusů z toho mělo časem nějakou závadu.To je těžký podle jednoho kusu soudit všechno
jenda

Příspěvek od jenda »

wenca77 píše:záleží co to bylo za model,nové modely jsou fakt dobré a kvalitní sám mohu potvrdit ale je pravda že Furch měl se staršími modely problémy.Musíš brát kolik kusů vyrobyli a kolik kusů z toho mělo časem nějakou závadu.To je těžký podle jednoho kusu soudit všechno
Já nesoudím poměr výroby vs. zmetků ale špatně volenou technologii.
Každému přece musí být jasné, že 12ti strunka má dvojnásobný tah na krk a lepení hlavy na tupo (tj kolmo ke krku do vyfrézovaných drážek) je
podle mě naprosto proti řemeslu. Je poté jen otázka kolik těch krku vydrží. Čekal bych toto u čínský výroby ale Furch??? Jinak si samo myslím, že Furch jsou solidní kytary, ale tohle mě fakt překvapilo.
wenca77

Příspěvek od wenca77 »

myslim že Furch je na česém trhu asi to nejlepší co může být .Rekl bych že to je něco mezi Tayolrem a Martinem ale v českým provedení ve stejný kvalitě ale za mnohem pro nás přijatelnější prachy.
jenda

Příspěvek od jenda »

apropo Furch uznává problémy s krkem a mění tyto gratis i po záruce. Jak jsem se od onoho kytaráře dnes dověděl. takže zase u mě stoupli.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“