Změření watů na reproduktoru
Pravidla fóra
Změření watů na reproduktoru
Ahoj, nevíte někdo, jak se dají změřit waty na nepopsaném reproduktoru? Prostě na reproduktoru bez jakéhokoliv označení?
Re: Změření watů na reproduktoru
Zmerit to nejde.
Změřit to jde. Ale jenom jednou.
Zkouset kolik w vydrzi nez odejde.
Asi jde, ale nejspíš ne doma na koleně.qwer píše:Zmerit to nejde.
http://www.doctorproaudio.com/doctor/te ... ndling.htm
A dopadnout to při tom může i tak, jak píšeš níže.
Zdar, jo je to tak, ale protože asi nechceš o ten reproduktor přijít, tak nezbývá než jej jen vizuálně porovnat s podobným reproduktorem a výkon s určitou rezervou odhadnout. Kdybys dal foto nebo alespoň rozměry, dalo by se Ti možná pomoci víc...
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Hm...to může být dost zavádějící. Určitým pomocníkem může být průměr cívky, jestli je 2 a více palců, tak se může jednat o něco výkonnějšího - kolem 200W například. Souhlasím ale s Qwerem.
Grifisi, pořiď si něco alespoň trochu značkového třeba i z bazaru - to bastlení většinou nikam nevede.
Grifisi, pořiď si něco alespoň trochu značkového třeba i z bazaru - to bastlení většinou nikam nevede.
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
Sice nechci měřit kolik wattů mi dá reprák, ale protože nevim kam jinam to dát, zkoušim to sem. Zkrátka mám 120w tranzistorový kombo laney tf300 s jednim reprákem značenym HH invader a nelíbí se mi moc jak to repro hraje, takže bych chtěl klasiku v30. Jenže jedna v30 neni na 120w že jo, tak zjišťuji, co je ten hh invader zač a kde nic tu nic. Kdyby někdo věděl, tak víte kam psát, ale protože nepomoh Google, tak to nejspíš zůstane záhadou. Těžko říct jestli snese 120w a těžko říct jestli 120w vůbec zesilovač dá, každopádně nějaký rady, doporučení, popřípadě info k tomu invader repru?
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Mas fotku? Neni tam nekde napsany kod, treba h1280 apod?
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Zdar, podle tohoto zdroje: https://www.musiciansfriend.com/accesso ... ar-speaker
by měl mít Invader povolený příkon 50W, V30 má 60W, takže náhrada by měla být bez problému možná.
by měl mít Invader povolený příkon 50W, V30 má 60W, takže náhrada by měla být bez problému možná.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Fotku nemám, ale dneska pořídim, takže večer to sem hodim. Ono těch invader repráků je nejspíš víc. Někde tvrdí že je to 50w a někde zase 100w
Zkoušel jsi to napojit na externí box s V30? (máš ho v popisu) Pomohlo to? Osobně moc nevěřím, že hybridu od laney pomůže výměna repra ...
Zkusil bych polaborovat s impedancí. Pokud je původní repro 8 ohm, mohla by V30 16 ohm na hraně stačit. U tranzistorů se výkony udávají různě a impedance má na výkon větší vliv než u lampy. Lampě je "skoro jedno" do jaké impedance hraje a podá podobný výkon. U tranzistoru je přímá úměra, ale záleží, co je limitujícím prvkem. Kdybys na to chtěl jít vědecky, tak změříš napětí zdroje a podle toho zjistíš kolik W dá do kolika Ohm.
Zkusil bych polaborovat s impedancí. Pokud je původní repro 8 ohm, mohla by V30 16 ohm na hraně stačit. U tranzistorů se výkony udávají různě a impedance má na výkon větší vliv než u lampy. Lampě je "skoro jedno" do jaké impedance hraje a podá podobný výkon. U tranzistoru je přímá úměra, ale záleží, co je limitujícím prvkem. Kdybys na to chtěl jít vědecky, tak změříš napětí zdroje a podle toho zjistíš kolik W dá do kolika Ohm.
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Invader měl být něco jako univerzální reproduktor a Laney ho používal všude možně. Např. v pódiových monitorech Laney CP12. Ty měly také výkon 120W - poctivý tranzistorák se skutečnými tranzostory v diskrétní verzi a slušným zdrojem ten výkon určitě dal, ale do 4 Ohmů. Invader v monitoru měl 8 Ohmů, tedy výrobce počítal s tím, že se bude provozovat s připojeným externím boxem, v kterém byl další Invader s piezem. Tuším se to jmenovalo Laney P12, nebo Laney C12. Prostě zkrácený kód o jedno písmenko.
Tedy když vezmem v úvahu, že tvrdost zdroje není nekonečná, v provozu samotného aktivního monitoru mohl jet Invader max. s příkonem někde do 80W. Vzhledem tomu, že tyhle monitory v 90. letech přímo prosluly svou spolehlivostí a občas to třeba plesové kapely používali jako malé PA a repro drželo, přikláněl bych se ke 100W. Tedy i já bych do TF300 ( v životě bych to neudělal!! ) čistě hypoteticky strčil V30 v 16 Ohmech. Ale i tak, jak píše kolega výše, to bude na hraně.
Tak mě napadá, nemá ten TF300 také možnost připojení externího boxu? Určitě ano. Takže to bude stejný systém, jako u CP12. Tedy v tom případě Ti V30 s 16 Ohmy tuhle situaci zvládne s rezervou.
Tedy když vezmem v úvahu, že tvrdost zdroje není nekonečná, v provozu samotného aktivního monitoru mohl jet Invader max. s příkonem někde do 80W. Vzhledem tomu, že tyhle monitory v 90. letech přímo prosluly svou spolehlivostí a občas to třeba plesové kapely používali jako malé PA a repro drželo, přikláněl bych se ke 100W. Tedy i já bych do TF300 ( v životě bych to neudělal!! ) čistě hypoteticky strčil V30 v 16 Ohmech. Ale i tak, jak píše kolega výše, to bude na hraně.
Tak mě napadá, nemá ten TF300 také možnost připojení externího boxu? Určitě ano. Takže to bude stejný systém, jako u CP12. Tedy v tom případě Ti V30 s 16 Ohmy tuhle situaci zvládne s rezervou.
Jo na boxu jsem to právě zkoušel a tam to znělo dobře. Nesrovnatelně. Ale taky rozumim rozdílu 1x12 kombo vs. 4x12 plnohodnotnej box. Hlavně to kombo mam když hrajeme totál underground, kdy se nechci tahat s celou hlavou. Jde to napojit i že je reprák zapojenej a k tomu i jede box, ten reprák to ale všechno přeřve. Nevim impedanci, ta se dá ale změřit, takže to jsem ještě neřešil že to hrálo víc nahlas, ale spíš hrozně uchrčeně. Ale zpátky k tomu použití, přes to kombo určitě nejedu ani ten underground, ale s kolegou jedeme každej na půlku 4x12 a ten HH reprák má bubeník jako odposlech a naposled co jsme takhle hráli, tak řikal, že ho sice slyší, ale absolutně tomu nerozumí a musel jsem mu dát za pravdu. Byl to fakt písek zatimco kytary vpředu byly na ty poměry relativně konkrétní. A V30 se na bazaru válí ranec, když by to na tom nic neměnilo vrátil bych tam původní a V30 poslal dál. Spíš mi jde o to abych to nějak neoddělal, protože hlasitostí jsem poměrně daleko díky bubeníkovi.
Tady je fotka
Podle mne má 412ctka 80 wattů
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Teď je teda otázka jestli by to ta v30 snesla. Co jsme hráli, tak jsem hlasitost měl třeba na tý sedmičce no. Taky jako by Laney nemohli dát k tomu nějaký specifikace. Takhle mi to akorát celý komplikujou 
tak si tam dej classic lead a máš to ": )
ti můžu změřit výkon, kolik kombo dá do 8 a do 16 ohmů, třeba by to ta impedance vyřešila
jinak bych tam dal evm, kdyby to kombo za něco stálo
zeptej se bubuciho jak by to viděl s redbackem, výkonově stačí, ale je takovej "trešovější"
ti můžu změřit výkon, kolik kombo dá do 8 a do 16 ohmů, třeba by to ta impedance vyřešila
jinak bych tam dal evm, kdyby to kombo za něco stálo
zeptej se bubuciho jak by to viděl s redbackem, výkonově stačí, ale je takovej "trešovější"
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Tak ono to hraje dobře ale samozřejmě že na bedně
Jinak ten výkon změřit by asi nebylo od věci, takže se můžeme domluvit