Furch vaše poznatky a názory
Pravidla fóra
Re: Furch vaše poznatky a názory
Takze archtop, resp. kytary se strunikem jsou v pohode? 
měly by být, ale kdo ví... já ne.
signature sedmistrunka co si zadal Adrian Bellue (aby nemusel cestovat s normalni a barytonkou)
Chystá se něco i pro Kaki King
signature sedmistrunka co si zadal Adrian Bellue (aby nemusel cestovat s normalni a barytonkou)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Pre War jsou nové kytarydžetro píše:Pre War? To si protiřečí s rozšířenou teorií že akustické kytary na rozdíl od houslí léty ztrácí zvuk
https://www.pre-warguitars.com/
dobrý marketingový tah!
a zas vlastně jenom o příbehu
za poslední roky jsem ohmatal, hrál nebo slyšel stovky vynikajících kytar postavených s citlivým využitím poznatků nasbíraných a vyzkoušených za posledních cca 150 let a zároveň posunutých mnohem dál pomocí neúnavných inovací (stejně jako kdysi dávno přišel Martin s X žebrováním jako novinkou a tehdejší internetoví chytráci se určitě mohli zalknout, jak je to špatné se starýma dobrýma kusama z želvího krunýře se to nemůže rovnat
)
Ale stejně jako účastníci slavného blind testu stradivárek si myslím, že moderní nástroje hrajou líp a hlavně hudba se od těch 30.let přece jenom kapičku posunula.
Jenomže když sběratelé nevěřili Leo Fenderovi, tak proč by měli věřit nějaké Hyeně?
Příběhy o kouzelných mečích vykovaných z meteoritu jsou věčné...
a zas vlastně jenom o příbehu
za poslední roky jsem ohmatal, hrál nebo slyšel stovky vynikajících kytar postavených s citlivým využitím poznatků nasbíraných a vyzkoušených za posledních cca 150 let a zároveň posunutých mnohem dál pomocí neúnavných inovací (stejně jako kdysi dávno přišel Martin s X žebrováním jako novinkou a tehdejší internetoví chytráci se určitě mohli zalknout, jak je to špatné se starýma dobrýma kusama z želvího krunýře se to nemůže rovnat
Ale stejně jako účastníci slavného blind testu stradivárek si myslím, že moderní nástroje hrajou líp a hlavně hudba se od těch 30.let přece jenom kapičku posunula.
Jenomže když sběratelé nevěřili Leo Fenderovi, tak proč by měli věřit nějaké Hyeně?
Příběhy o kouzelných mečích vykovaných z meteoritu jsou věčné...
Ale kdo si hraje nezlobí, a to bych taky viděl jako důležitý aspekt. Firmy jako Furch est. 1981, Taylor est. 1974 apod. si budou muset ještě počkat a my můžeme jen doufat, že žádné předválečné Furchy, ani Taylory nebudou.
Uuuufffff, kurňa, ten je tak dobrej, to je v pr...hyenik píše: 30.11.2019 21:10 signature sedmistrunka co si zadal Adrian Bellue (aby nemusel cestovat s normalni a barytonkou)
Ad aku sedma - paráda.
Tenhle počin mě potěšil - ta kytara má normální menzuru?
| Cruel YT | Cruel sptf
Zajímavé porovnání (Taylor 814ce vs Furch Red):
Ve videu Furch těžce prohrává.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Nemám ten pocit. Podle mě ±remíza, někde vede Furch, jinde Taylor. Každopádně Furch jede, přeju jim to, akorát by měli zrušit to debilní barevný kódování. Oni mají vůbec s nazýváním problém, nejdřív Stanford, pak Stonebridge teď už konečně Furch. Super. Jenže místo co by pokračovali s logickým číslováním tak přešli na tyhle idiotský barevný série. Furt se střílí do vlastní nohy.
BTW: na svýho Furcha (OM 22-SR Cutaway) hraju jen čas od času (je to jakože nástroj pro radost), ale vždycky mě šokuje jak super kytara to je a proč na něj hernajs nehraju víc
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
V okamžiku kdy celý svět nazývá kytary HCHKR 187925-WC, je to barevné kodovani naopak vynikající tah! 
Samozrejme neni mozne se zavdecit vsem, zvlast kdyz byli zvykli dlouhodobe na neco jineho, i ja jsem to chvili přežvykoval, ale s odstupem času je to jednoznačná marketingová výhra.
v testu jsou to vyloženě libidózní rozdíly, blondýna nebo bruneta,
akorát zvuk přes snímač je naprosto jasný, tam Anthem ruluje.
Samozrejme neni mozne se zavdecit vsem, zvlast kdyz byli zvykli dlouhodobe na neco jineho, i ja jsem to chvili přežvykoval, ale s odstupem času je to jednoznačná marketingová výhra.
v testu jsou to vyloženě libidózní rozdíly, blondýna nebo bruneta,
akorát zvuk přes snímač je naprosto jasný, tam Anthem ruluje.
wow Furch má dalšího příznivce a není to nikdo jiný než Justin Johnson
https://youtu.be/ImTghEony-A
https://youtu.be/ImTghEony-A
jenom taková douška, jak jsem teď viděl jak andertoni zesměšňovali označování kytar Alvarez (a Ibanez),
krátká ochutnávka... z tohoto úhlu pohledu je to barevné kódování Furcha úplná záchrana zdravého rozumu a civilizace
krátká ochutnávka... z tohoto úhlu pohledu je to barevné kódování Furcha úplná záchrana zdravého rozumu a civilizace
Uplnej souhlas. A Andertoni jedou, ti uz me stali casu 
komu by pripadaly Furchovky nehorazne predrazene, muze si dat video jak se dela inlay a trochu se zastydet 
Předražené? V poměru kvalita/cena nemají ve své třídě konkurenci. Respektive já o ni nevím.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
+1
Dovolím se přidat: 1+
Dal bych je kvalitou klidně někam mezi Taylor a Martin a cena je v tomhle ohledu příznivá. Prskal jsem, když “mladý” převzal obchod od “otce zakladatele” a přitlačil na pilu a myslel si, že to přehnal, ale už si to nemyslím. Úroveň nástrojů (řemeslnost nebo jak to říct) během let neskutečně stoupla a to se nedá dělat za pár šupů.
Dal bych je kvalitou klidně někam mezi Taylor a Martin a cena je v tomhle ohledu příznivá. Prskal jsem, když “mladý” převzal obchod od “otce zakladatele” a přitlačil na pilu a myslel si, že to přehnal, ale už si to nemyslím. Úroveň nástrojů (řemeslnost nebo jak to říct) během let neskutečně stoupla a to se nedá dělat za pár šupů.
přesně to jsem měl na mysli
Co třeba Eastman?jastud píše: 30.06.2020 21:20 Předražené? V poměru kvalita/cena nemají ve své třídě konkurenci. Respektive já o ni nevím.
Eastman E8D za 1100 EUR proti Furch Vintage 1 za 1500 EUR?