bubucci píše: 8.04.2020 7:01
to si poslechni Postcard from Arkham, to budeš milovat. Člověk si říká po 2 minutách, že by to intro už mohlo skončit a ono to trvá 45 minut
Vyřídím Frodysovi tvé srdečné pozdravy
Přestože to poslední dobou s boutique kvalitou dost přeháníš (krize středního věku? nespokojenost s politickou situací? neštěstí v lásce?), tak u reverbů s tebou víceméně souhlasím, že ty dražší věci obvykle hrajou líp.
Proto mám docela drahý Specular, přestože v Helixu jsou stejně dobré reverby... no jo a ne, proto jsem vrátil HOF2, který je jinak chválený, ale mě prostě nesedl).
Jenomže ty rozdíly jsou v detailech, mnohdy nepodstatných (když teda nejsi specializovaný nerd), proto i levné věci můžou posloužit, i kdyby minmálně ke zjištění, že potřebuju/chci něco lepšího. Radit začátečníkovi kup si Strymona, všechno ostatní je čínská s****a, až příliš zavání elitářstvím, arogancí a omezeností.
Např. já jsem v pohodě oslňoval lidi shimmer reverbem ze
Zoom MS-100 (variace na Line6 particle reverb), akorát mi začalo vadit že má nějaké zbytkové artefakty v basech (cherreda si klepal na čelo

) Specular i při extrémních nastaveních pořád slyšíš základní sound ale chápu, že to nepotřebuje každý kytarista. Ty zesměšňované plochy jsou jenom nástroj, jdou používat blbě, nudně, otravně (viz Sunno))) muhehe, a přesně na tomhle příkladu je vidět jak je to subjektivní a záleží jak velkou dokážeš oslovit cílovku (snažit se oslovit celé spektrum je přímá cesta do psychologického nebo morálního pekla).
Takže je jasné že např. cherredovi svoje nové atmosférické ambienty posílat nebudu, ale není kvůli tomu špatný on nebo já, prostě nejde uspokojit všechny....
např. včera jsem se bavil při podcastu Devina Tonwsenda, kdy Ocean Machine - jeden ze zásadních, stylotvorných milníků (třeba právě v reverbování) té doby marně zkoušel nabízet mnoha vydavatelstvím a všude mu to házeli na hlavu že je to pyčo*vina kterou nikdo nebude poslouchat a už vůbec ne kupovat
a vlastně jeste i tohle je varianta
https://frontman.cz/multiefekt-mooer-oc ... -townsenda
podle bubucciho čínská mr*dka, ale zoufalý amatér Devin, který o kvalitním zvuku ví houno, je docela spokojeny
PS: a už by si to možná zasloužilo přesunout do vlákna o ambientu