Zhodnoťte naše nahrávky - studio a recording
Pravidla fóra
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zhodnoťte naše nahrávky - studio a recording
Torste, ty ořezy přímo na mikrofonu bych pro účely nahrávky nepoužíval, ty řeší problémy při live zvučení. Pokud bude problém s pukavkama a bukavkama, tak pak rozhodně pop filtr neuškodí. Pokud chceš low cost řešení, tak kus zahnutého drátu a punčocha. Sice to bude fungovat pofiderně, ale bude to punk.
" tak kus zahnutého drátu a punčocha"
DTTO mám v krabici u mikrofonu. Jen jsem neaplikoval !
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já bych ořez na mikrofonu klidně použil, u kardioidy by mohl eliminovat vliv proximity, ale chce to prostě vyzkoušet a mít v malíku. Hodí se to i pro případ natáčení s kompresorem, který pak zabírá na smysluplnější frekvenční pásmo. Ale pokud se vše jede rovnou do převodníku, tak ten ořez být nemusí, ale jak píšu výše. Rozhodně i Hendrek má pravdu. Každopádně na každého sedne něco jiného.
....a navíc jsem si to furt neposlech, ach jo
P.
....a navíc jsem si to furt neposlech, ach jo
P.
Předělal jsem poslední song. Jednak jsem přepsal text, aby více odpovídal zaměření kapely a hlavně jsem použil ten kondík AKG Perception 200. Už si na ty výrazný výšky trochu zvykám, částečně je redukuju EQ, ale pořád mi to přijde až hodně ostrý. https://soundcloud.com/torst2/koprofil
A když už jsem byl v tom, "přezpíval" jsem přes AKG i Malou Prahu, navíc jsem si vzal k ruce plánek Prahy a dopsal další "místopisné" sloky. https://soundcloud.com/torst2/mala-praha
A když už jsem byl v tom, "přezpíval" jsem přes AKG i Malou Prahu, navíc jsem si vzal k ruce plánek Prahy a dopsal další "místopisné" sloky. https://soundcloud.com/torst2/mala-praha
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Chtěl jsem si to srovnání oživit s předchozím majkem ("planeta"), ale už jsi to zjevně smazal. Nicméně jak si to aspoň trochu pamatuju, tak ten rozdíl v mikrofonech je prostě propastný - to je určo bez diskuse
ostrý mi to nepřijde, redukuješ zjevně dobře. Kdybys byl nějak od Prahy, tak by asi mohla být celkem legrace zkusit si na tobě "temnější" mikrofon 
P.
P.
Dík, ty staré verze jsem smáz, zby nezacláněly. Tak snad to tahle je sejmutý dobře, no. Pak mám v šupliku ještě novou SM57, kterou jsem používal jen na repra. Možná by to šlo taky zkusit.
Jak to myslíš s tím temnějším mikrofonem? Jsem ze stř. Čech, od Benešova.
P.S.: Tak jsem tam tu Planetu vrátil, pro srovnání. Ale jak jsem na to zvyklej, tak mi ten "tupější" zpěv fakt nevadí. https://soundcloud.com/torst2/planeta
Jak to myslíš s tím temnějším mikrofonem? Jsem ze stř. Čech, od Benešova.
P.S.: Tak jsem tam tu Planetu vrátil, pro srovnání. Ale jak jsem na to zvyklej, tak mi ten "tupější" zpěv fakt nevadí. https://soundcloud.com/torst2/planeta
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Asi tinitus nebo hluchota na úrovni vyšších frekvencí, že ti absolutní absence výšek u té původní verze nevadí. Ale to není urážka nebo tak, jen úvaha.
Tinitus mám, i změřenej propad na výškách. Ale já to samozřejmě slyším, ten rozdíl. Ale síla zvyku - mě přijde přirozenější to tupý a to jasný naopak přehnaně špičatý ...
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
2torst: no mohli bychom se třeba někdy domluvit na voice-recording-seanci
bych vzal 2-3 majky a mohli bychom vyzkoušet......třeba zjistím, že jsem do toho nasypal kopu peněz úplně zbytečně 

P.
P.
hele, pro mě to nemá moc význam, nezlob se. Už na těch netopýřinách neulítávám, a když už, tak spíš u kytary. U zpěvu to neřešim vůbec, viz předchozí nahrávky. Ale jestli si chceš udělat srovnání, AKG půjčím.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
V poho, když už nehledáš, tak v poho. Nejde o netopýřinu, ale o to, jak sedí majk na hlas (když jsi zmiňoval "jedovatost").
P.
P.
-
qwertxx
.
Naposledy upravil(a) qwertxx dne 7.03.2020 21:56, celkem upraveno 1 x.
nový ne. Mám ho od známého už asi 6-8 let a používám jen na "profi dema". Na doma jsem ho nechtěl tahat ze skříně a jen jsem používal shitshurku. Dal jsem mu za něj myslim 3ku.
no a teď ještě trochu dorovnat kompresorem a EQ čkem vykuchat nepříjemný frekvence hlasu a bylo by to cajk
https://soundcloud.com/torst2/rychle-pomale-disco
Origoš je v Ais, musel jsem si to hodit do G dur. Koho zajímá vzdálenost coveru od originál skladby, St. Vincent Fast Slow Disco na YT.
Origoš je v Ais, musel jsem si to hodit do G dur. Koho zajímá vzdálenost coveru od originál skladby, St. Vincent Fast Slow Disco na YT.
acho jo, to je fakt dobrá rajda:-)
P.S.: Tady jsem vyšvih totéž, ale bez zpěvu a ve správné tónině. Pro improvizátory a coveristy.
https://www.guitarbackingtrack.com/play ... _disco.htm
Placka: Bacha na zuby, mladej !! Torst je zde silně emocionálně zaangažován !!!
https://www.guitarbackingtrack.com/play ... _disco.htm
Placka: Bacha na zuby, mladej !! Torst je zde silně emocionálně zaangažován !!!
- Hiddenplate
- Kontaktovat uživatele:
Zvukově, hráčsky není co vytknout. Paráda. Na druhou stranu, i když to není úplně můj žánr, přijde mi to takové "povinné cvičení na dané téma". Všechno funguje v rámci stylu správně, ale chybí mi tam přidaná hodnota nápadu.
- LUBOSH
- Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum
Jak píše Torst. Zvuk atd paráda. Ale.. song má 4:45 a z toho poslouchám přes 3 minuty stejný riff. Chybí mi do toho základního riffu dát nějaké sólo, melodii. Za celý song bicí bez jediného přechodu.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....