Problémy v oblasti zvukových karet
Pravidla fóra
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Re: Problémy v oblasti zvukových karet
cherrreda: ak se nepletu, tak u nas ve videorezii mame 828 mkII (nebo mkIII? nejsem si jist) i s W10 pres IEEE 1394 beha v klidu 
Hodně budem někde...
SUK - jakej build win 10 tam máte? - a jakou základní desku ?
jak píšu děje se to od verze 1909.
Měl jsem základovku GIGABYTE GA-X79-UD5 s integrovaným firewire řadičem cca 6 let -nejdřív Win7, pak Win 10 a firewire zvukovka Focusrite pro40 - všechno v pohodě šlapalo jak hodinky.
Pak aktualizace win 10 na poslední build 1909 a konec -latence, dropouty, samovolný přepínání samplerate -
Zkusil sem i externí FW řadič do PCI slotu - žádný zlepšení -nepoužitelný
- tak návrat( čistá instalace) ke starší verzi win 10 build 1803 a zase vše fungovalo normálně.
Řikám si, no co stejně si chci postavit novej komp, tam by to snad mělo šlapat - postavil jsem rychlej stroj na záklodovce ASUS ROG CROSSHAIR VIII HERO a procák AMD Ryzen 9 - nacpu tam nový win 10 build 1909 a ouha stejnej problém - s firewire se prostě už nepočítá
Jediný řešení starší desku která podporuje firewire a nainstalovat starší build win 10 a zakázat aktualizace - (najít řešení jak opravdu zakázat) - návody jsou na netu.
Mi bylo divný proč se na různejch bazarech vyrojilo tolik FW zvukovek i vyšší třídy za šměšný peníze
jak píšu děje se to od verze 1909.
Měl jsem základovku GIGABYTE GA-X79-UD5 s integrovaným firewire řadičem cca 6 let -nejdřív Win7, pak Win 10 a firewire zvukovka Focusrite pro40 - všechno v pohodě šlapalo jak hodinky.
Pak aktualizace win 10 na poslední build 1909 a konec -latence, dropouty, samovolný přepínání samplerate -
Zkusil sem i externí FW řadič do PCI slotu - žádný zlepšení -nepoužitelný
- tak návrat( čistá instalace) ke starší verzi win 10 build 1803 a zase vše fungovalo normálně.
Řikám si, no co stejně si chci postavit novej komp, tam by to snad mělo šlapat - postavil jsem rychlej stroj na záklodovce ASUS ROG CROSSHAIR VIII HERO a procák AMD Ryzen 9 - nacpu tam nový win 10 build 1909 a ouha stejnej problém - s firewire se prostě už nepočítá
Jediný řešení starší desku která podporuje firewire a nainstalovat starší build win 10 a zakázat aktualizace - (najít řešení jak opravdu zakázat) - návody jsou na netu.
Mi bylo divný proč se na různejch bazarech vyrojilo tolik FW zvukovek i vyšší třídy za šměšný peníze
- SUK
- Kontaktovat uživatele:
xklok: uprimne netusim. Jestli to ale rozbiji nejaky konkretni update, pak bych cekal, ze to bude spis bug a v budoucnosti to zase fungovat bude?
Hodně budem někde...
no nebude, protože firewire technologie skončila - už se nepoužívá
je nahrazena novým rychlejším USB
Proto blbnou i firewire řadiče do PCI slotu- páč nový základní desky už FW kompatibilitu neřeší
je nahrazena novým rychlejším USB
Proto blbnou i firewire řadiče do PCI slotu- páč nový základní desky už FW kompatibilitu neřeší
- SUK
- Kontaktovat uživatele:
To nedava smysl. Microsoft oficialne zarizl podporu FW ve Windows?
FW radice do PCI, drzi-li se standardu PCI, by blbnout nemely, protoze desce je prakticky skoro jedno, co tam po dratech beha. Pravda, mozna by mohl byt problem s DMA. Omrknu, az se vratim z diskoteky, do ceho je to vlastne zapichnuty, protoze tam mame docela dost moderni nadupanou masinu...
FW radice do PCI, drzi-li se standardu PCI, by blbnout nemely, protoze desce je prakticky skoro jedno, co tam po dratech beha. Pravda, mozna by mohl byt problem s DMA. Omrknu, az se vratim z diskoteky, do ceho je to vlastne zapichnuty, protoze tam mame docela dost moderni nadupanou masinu...
Hodně budem někde...
Prakticky vyzkoušeno se třema různejma novejma základovkama a třema různejma PCI FW řadičema dvě z novejch desek po aktualizaci biosu se zasunutým PCI FW řadičem ani nenaběhly - po downgradu biosu aspoň řadič nadetekovaly - mám přístup k hardveru tak sem to i různě testoval . Na starších deskách řadiče fungovaly normálně.
Není to jen muj problém - po netu je zmínek o tomhle problému halda právě ve spojitosti s FW zvukovkama.
Nevym jestli MS oficiálně zařízl FW, ale rozhodně to neřeší
Od FW se upouští, zkus sehnat novou desku nebo notebook s FW
Není to jen muj problém - po netu je zmínek o tomhle problému halda právě ve spojitosti s FW zvukovkama.
Nevym jestli MS oficiálně zařízl FW, ale rozhodně to neřeší
Od FW se upouští, zkus sehnat novou desku nebo notebook s FW
Už ani FW zvukovky se nevyrábí, a kyž tak kombo USB/FW
tak snad dá cheereda vědět jak to pořeši - moc mně to zajímá -jestli je nějaká funkční konfigurace
Čau, no ničím převratným vás nepotěším.
Sice to vypadá, že mi to poběží dobře - ale moje řešení je jaksi... maximalizováno na jistotu. 
K Motu 828 mk2 existujou poslední drivery jen na W8.
Koupil jsem repas workstation HP Z440 (Xeon v3, 32GB, SSD) - je to dle všeho dobrej spolehlivej stroj (ve vychytaným kejsu) - no a je v něm dokonce ještě jeden PCI slot, takže do něj šel FW řadič ze starého kompu (samozřejmě je s čipsetem TI).
A pak následuje ta hrůza - ano, skutečně jsem tam dobrovolně naprděl Win 8.1, samozřejmě + ClassicShell.
(Mimochodem výhoda značkového kompu - ty W8 se rovnou licencovaly z boardu, příjemné překvapení, jinak ten komp dodávají s W10 Pro.)
Čímž jsem se vyhnul té podělané W10kové nepodpoře FW - na 3 roky, než pro W8 ukončej bezp. záplaty - pak holt teda přejdu na windows, co zrovna budou aktuální a pořídím nějakou rozumnou usb zvukovku, asi zase Motu nebo RME, čertví co bude k mání. A starou Motu asi hodím do Labe.
Takže jak vidíte, moje řešení je zcela neprogresivní, přizdis*ráčské až ubohé...
Ale aspoň jsem oddálil dvojnásobnej výdaj.
K Motu 828 mk2 existujou poslední drivery jen na W8.
Koupil jsem repas workstation HP Z440 (Xeon v3, 32GB, SSD) - je to dle všeho dobrej spolehlivej stroj (ve vychytaným kejsu) - no a je v něm dokonce ještě jeden PCI slot, takže do něj šel FW řadič ze starého kompu (samozřejmě je s čipsetem TI).
A pak následuje ta hrůza - ano, skutečně jsem tam dobrovolně naprděl Win 8.1, samozřejmě + ClassicShell.
(Mimochodem výhoda značkového kompu - ty W8 se rovnou licencovaly z boardu, příjemné překvapení, jinak ten komp dodávají s W10 Pro.)
Čímž jsem se vyhnul té podělané W10kové nepodpoře FW - na 3 roky, než pro W8 ukončej bezp. záplaty - pak holt teda přejdu na windows, co zrovna budou aktuální a pořídím nějakou rozumnou usb zvukovku, asi zase Motu nebo RME, čertví co bude k mání. A starou Motu asi hodím do Labe.
Takže jak vidíte, moje řešení je zcela neprogresivní, přizdis*ráčské až ubohé...
Ale aspoň jsem oddálil dvojnásobnej výdaj.
| Cruel YT | Cruel sptf
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Náhodou mi to přijde děsně fajn - a rozhodně to nemusí být záležitost na - třeba - ty zmíněné 3 roky, protože bezpečnostní záplaty nepotřebuješ (z principu - na web máš jiný počítač).
P.
P.
jo jo pokud máš komp primárně co DAW stanici, tak starší sestava není problém
Mam to prioritne na audio a sekundarne na grafiku, kdyz musim (nerad) neco kutit doma.
Komp zas tak stary neni, 3 roky max a pro beznou praci v homestudiu je vykon naddimenzovany, ostatne audio obvykle zas tak narocne neni, zejo. Teda nevim, co kdo delate
, ale rekl bych, ze tohle by v pohode umichalo i dost rozsahle projekty. Mivame vcelku bezne 100+ stop v projektu a i stary komp to zvladal. Ale tak nema cenu se vypindavat, vsak to znate...
Komp zas tak stary neni, 3 roky max a pro beznou praci v homestudiu je vykon naddimenzovany, ostatne audio obvykle zas tak narocne neni, zejo. Teda nevim, co kdo delate
| Cruel YT | Cruel sptf
Audio náročné na comp je. Resp. samo o sobě až tak není, ale když zapneš pluginy (efekty, instrumenty), tak to pořádně zatíží procesor.
Jinak radim totéž - proč upgradovat, když je stroj offline a jinak šlape bez potíží? (každá změna je k horšímu ! :-S )
Jinak radim totéž - proč upgradovat, když je stroj offline a jinak šlape bez potíží? (každá změna je k horšímu ! :-S )
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Evidentně se rozcházíme v pohledu na to, co je na výpočetní výkon skutečně náročné. 
PS: Ale večer jsem za pomoci redukcí a svého ÍÁ zvíci delfína zvítězil a už klonuju obraz na všechny 3 monitory.
Jak známo, monitorů není nikdy dost...
PS: Ale večer jsem za pomoci redukcí a svého ÍÁ zvíci delfína zvítězil a už klonuju obraz na všechny 3 monitory.
| Cruel YT | Cruel sptf
- Ivan.ps
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím. Aktuálne riešim tento problém, a už mi dochádzajú nápady:
Prepojenie notebook + Zoom Livetrak (ako externá zvuková karta). Pripojenie cez štandardné USB.
Všimol som si, že pri sledovaní dlhších videí na youtube mi zvuk začne nepravidelne vypadávať asi na dobu 5-10 sekúnd. Niekedy späť nenabehne vôbec a vždy pomôže až refresh konkrétneho videa.
Už aj pri prehrávaní projektu v Cubase som si všimol, že zvuk na pár sekúnd vypadol a Cubase sa tváril, ako keby vypadlo pripojenie s Livetrakom (ale po pár sekundách to nabehlo naspať).
Ovládače mám aktuálne, už som skúšal rôzne nastavenia, dokonca som zakázal všetky zvukové zariadenia okrem Livetraku, skúšal som v zmeniť nastavenie vzorkovacej frekvencie, aj bitovej hĺbky, skúšal som zmeniť USB kábel, taktiež som skúšal iné USB porty. Problém stále pretrváva.
Budem vďačný za každý rozumný nápad ako problém riešiť. Ďakujem.
Prepojenie notebook + Zoom Livetrak (ako externá zvuková karta). Pripojenie cez štandardné USB.
Všimol som si, že pri sledovaní dlhších videí na youtube mi zvuk začne nepravidelne vypadávať asi na dobu 5-10 sekúnd. Niekedy späť nenabehne vôbec a vždy pomôže až refresh konkrétneho videa.
Už aj pri prehrávaní projektu v Cubase som si všimol, že zvuk na pár sekúnd vypadol a Cubase sa tváril, ako keby vypadlo pripojenie s Livetrakom (ale po pár sekundách to nabehlo naspať).
Ovládače mám aktuálne, už som skúšal rôzne nastavenia, dokonca som zakázal všetky zvukové zariadenia okrem Livetraku, skúšal som v zmeniť nastavenie vzorkovacej frekvencie, aj bitovej hĺbky, skúšal som zmeniť USB kábel, taktiež som skúšal iné USB porty. Problém stále pretrváva.
Budem vďačný za každý rozumný nápad ako problém riešiť. Ďakujem.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Hmm...na tohle asi DPS Latency Checker nepomůže. Ale zkusit bys mohl. Zatím to na mě dělá dojem ohledně správy USB portů. Co je to za Windows, včetně buildu?
P.
P.
- Ivan.ps
- Kontaktovat uživatele:
Windows 10 Home, verzia 1903, build 18362.720
- LUBOSH
- Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum
Napadá mě už zase nějaká chyba v aktualizaci Win 10.
https://diit.cz/clanek/nefungujici-zvuk ... windows-10
https://diit.cz/clanek/nefungujici-zvuk ... windows-10
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
předpokládám, že ti jde o jamování s YT. Asi bych na to šel jinak - stah bych si clip jako video nebo zvuk do PC, downloadery jsou, a pak se vykašlal na internet a přehrával bych soubor. Můžeš ho natáhnout rovnou do Cubase. Bude to i operativnější z hlediska obsluhy, než přepínat mezi Cubase a webovým prohlížečem.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Hmm - to mu nepomůže, má problémy se zvukovkou v obou režimech (tj. při práci se systémovými ovladači a i při práci v ASIO režimu - viz popis). Proto jsem se ptal na přesnou identifikaci OS; LUBOSH na to zřejmě kápnul.
P.
P.