Delicia HT-49 - po "zahřátí" hraje potichu

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Delicia HT-49 - po "zahřátí" hraje potichu

Příspěvek od rotten77 »

Delicia HT-49 - po nějaké chvíli (až se zahřeje) začně hrát potichu (a trochu zkresleně).

Jednou byla zapnutá přes noc (takže cca 8 hodin v kuse).

Nevíte, čím by to mohlo být? Zřejmě bude stačit vyměnit nějakou součástku. Na první pohled nevypadá, že by něco bylo špatně, ale já stejně prd poznám :-)
Trevor
Odborník

Re: Delicia HT-49 - po "zahřátí" hraje potichu

Příspěvek od Trevor »

a nějakej multimetr máš majere?
linkovej výstup to dělá taky nebo jen koncák k repro uvnitř?
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Multimetr mám.

Dělal to myslím výstup i repro. Chtěl jsem ověřit, ale i po cca hodině hraje pořád stejně nahlas. Vyzkouším ještě zítra.
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, vzhledem k tomu, že je to už letitý nástroj, který nebyl nic super ani když byl nový, dá se předpokládat, že minimálně ty elektrolytické kondenzátory by už asi potřebovaly vyměnit. Taky pertinaxové trimry nepůsobí zvlášť spolehlivým dojmem. Jestli bys chtěl něco měnit, tak určitě růžové elektrolyty a pertinaxové trimry nahraď keramickými. Je taky možné, že se elektrolyty pouze odformovaly byl-li nástroj dlouhou dobu nepoužívaný. Tomu by odpovídalo i to, že teď se závada neprojevuje - kondy se už naformovaly.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“