Korg M1 NEHRAJE
Pravidla fóra
Korg M1 NEHRAJE
Zdravím, dostal se mi do rukou Korg M1, který oněměl a nemůžu ho za boha přimět ke hraní. Baterie je vyměněna, napětí zdroje je jak má být, žádný studeňák, je po výměně DAC, žádná trasa v kabelech není poškozená. Nástroj jinak normálně funguje, co se týká MIDI povelů, vysílá, i přijímá, ale prostě nehraje. Local je klasicky na On. Ukládá do paměti, ovládání je v pořádku a analogové výstupy jsou rovněž v cajku. Takže mi pomalu dochází nápady a nepřijde mi pravděpodobné, že by odešel nějaký originální DSP. Máte někdo zkušenost s tímhle stavem nástroje? Díky za každou radu.
Re: Korg M1 NEHRAJE
Pokud máš sledovač nf signálu, začal bych testem na výstupu DAC.
A pak dále podle schématu.
Z DACu neleze právě nic a čip je po vylučovací výměně, chová se to stejně. Takže to musí být někde před ním. Plochy kabel od hlavní desky k DAC je v pořádku. Ale kde hledat na hlavní desce nemám ponětí. Nechce se mi věřit, že by odešel ROM. 
Factory reset jsi zkoušel provést ? K tomu oněmění došlo samo od sebe, nebo při nějaké neobvyklé činnosti nebo manipulaci ?
Factory jsem zkoušel, jako první.. k onemeni došlo po dalším zapnutí bez jakékoliv manipulaci druhý den. Klasické prohledání možných vad spojených s kontakty a podobně jsem také zkusil, leč marně.