Zhodnoťte naše nahrávky - studio a recording

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
torst

Re: Zhodnoťte naše nahrávky - studio a recording

Příspěvek od torst »

https://soundcloud.com/torst2/rychle-pomale-disco
Trošku tu zapadla moje poslední akvizice. Nečekám od dominujícího kytarového teamu pochvalu za virtuálně synťákovou aranž. Spíš mi jde o ten zpěv. Už jsem se skamarádil s AKGčkem, jeho výraznějšími výškami. Nahrávka je dělaná v PreSonus Studio One a na zpěvovej track je hozenej jen systémovej comp-EQ preset. Tak snad to není zas naopak moc jedovatý ...
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Hele, dobrý. Co se zpěvu týče, už to začínáš vychytávat. Tedy co se zvuku týče, o intonaci nemluvím, nejsme v kategorii zpěv :).
Musím si pustit originál, abych ulovil ty noty, které ti intonačně uplavaly. Ale jako punk to beru :).
torst

Příspěvek od torst »

Clarkovic Ančeti nesahám po ponožky. Ale tentokrát jsem ten svůj nezpěv neskromně odhad jako celkem solidní (mimo závěrečné veselí !) . Asi nedostatek sebekritiky, osobní sebezahleděnost. Nešetřete mě !

P.S. Andula je o 1 a 1/2 tónu výš.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Torst dělá disco... Admin, daj mu ban prosím ťa aspoň na dva týždne!
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Máme důkaz, že koronavirus poškozuje nervovou soustavu!
torst

Příspěvek od torst »

Jediné co mě omlouvá, že jsem si svého poblouznění plně vědom a nepopírám ho. Zároveň se ho ale nedokážu a ani nechci zbavit.
torst

Příspěvek od torst »

Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Jako fakt dobré. Asi si to pustím víckrát. By mě zajímalo, kam na ty nápady chodíš... nebo radši ne :D.
Jaký to používáš synťák?
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Moc mě to nebaví, ale konečně je zpěv bez problému srozumitelný.
torst

Příspěvek od torst »

Hendrek: Dík! Kam chodím na nápady? Poslouchám normalizační československý pop, kde měla každá písnička nápad, fór, příběh, oblouk, metaforu. Výťah opeť něchodí, Dnes mám rande zo svojim mestom, Horolezci, horolezkyně, horolezčata, Jedno kalné ráno, které zaspat měl jsem spíš, Jedu vám takhle stezkou, Ráno jedu dál, mě čeká další sál, Vstávej a koukni se ven, je ráno Anno, Na zahrádce něco ryla, říkali jí Klementajn, Lui Armstrong jej kdysi hrával. Kam zmizel ten starý song? Promovaní inženýři, sínus cosínus deskriptiva, Stála tam, měla na očích brýle, Zvonek zvoní škola končí po schodech se běží, V lese jo v lese na jehličí, koná se svatba trpasličí, S tím bláznem si nic nezačínej má jen spoustu krásných gest, Já sám pozdě večer, jsem do báru vešel, Nevím kde se hotel Nonstop tenkrát vzal, Odplouváš dál, od břehů od přístavů, Mám ráda cestu lesní, po ní bosá jdu a nevím kam, Často k nám jezdívá s kytkou růží, Prodírám se tmou a mlázím mám přetěžkou kabelu, Šel bych cestou prašnou co nikdo nezměří, Můj typ vždycky býval známý z velkých pláten kin. Trochu Allain Delon a tak trochu Steve Mc Queen, Svez mě zas auťákem svým, spíš vypůjčeným, Skliečka, skliečka dotykou svietia vo tme ty si taká fajn, Od Tatier k Dunaju siroty zpievaju, Mocní z bryndzy rychlí z žínčice, Klidně zastři mi zrak, stejně uhodnu kde jsem, v městě svém, Vidět jsi mě chtěl, další z řádky frází, ač vzdálen na sta mil, vlastně jsi tu byl, Ulica je krásny dom, vstůpme doň, Vždyť horovali pro texasky a sedmnáct jim bylo let, Nic ve zlým, nic v dobrým, ani tak ahoj, stálo to za pokus, To bejvávaly na koleji časy, už k ránu začal večírek, Dál se vrhat za sebou to nic nezmění, úděl bumerangů dvou je míjení, Stromy už jsou nadbytečný. Vstávejte z postelí. Robot v noci vystřelí stromy na Mars ....
Ale ne, vzal jsem originál, hodil ho do google translatoru abych to pak učesal do ČJ, zjistil jsem, že tentokrát se Clarkovic Anče vydalo do vyšších abstraktních sfér, tak jsem to musel trochu tuzemsky uzemnit.
Synťáky beru tovární z Presonus StudioOne free (nástroj Presence). Jen bubny jsem ještě zdvojil přes DrumCore a pak ta leadová trumpeta, to je největší ořech trefit rozumnou barvu, tak jsem ještě bokem vyexportoval stopu přes nějakej free brass instrument. Můžu dohledat a poslat. Ta trumpeta ale stejně není dobrá. Víc jsem nedokázal.
Kdo by si s tim chtěl zablbnout, přearanžovat, zde jsou soubory MIDI a Presonus :
http://torst.sweb.cz/DIG-WITNESS.ZIP
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Napadlo mne, že to možná bude také něco od Anče, ale dál jsem po tom nepátral.
torst

Příspěvek od torst »

Digital Witness. Já bych takovou kládu nikdy nesložil ! Pusť si origoš. Andula to zpívá tak nějak lépe.
P.S.: Ann-gažuji se i zde: https://www.guitarbackingtrack.com/bts/St._Vincent.htm
A už 1/2 skladeb je z mé kuchyně. Zvláštní je, že každá další píseň dostává nižší a nižší hodnocení ...
Jesus

Příspěvek od Jesus »

-
Naposledy upravil(a) Jesus dne 30.12.2020 12:41, celkem upraveno 2 x.
torst

Příspěvek od torst »

nic. mě ten odkaz nefunguje.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Klikni na slovo Zdechni pod tím nefunkčním Adobe plugin stripem.
Jesus

Příspěvek od Jesus »

-
Naposledy upravil(a) Jesus dne 30.12.2020 12:27, celkem upraveno 1 x.
Béda Ladič

Příspěvek od Béda Ladič »

Zdar odborníci. Marně si už asi 3 měsíce lámu hlavu nad touhle holkou, co zpívá téměř dokonale. A celkový zvuk u písniček má taky dost dobrý. https://www.youtube.com/watch?v=0cZOHT8WNlc
Vylezlo z ní, že prý používá jen zesilovač Bose. A šňůrou to spojí na záznam do iPhone. O nějakém hudebním software ani zmínka. Přesto, že jsme se ptali dva lidi. Buď jsem už starej a hluchej a líbí se mi jakákoliv kvalita hudby a zpěvu, a nebo ta holčina, než to pustí do éteru to projede mašinou za kterou sedí zvukovej inženýr. Zkrátka se mi to zdá nějak moc čistý. Jak intonačně tak celkově. Pokud budete mít čas, zkoukněte i jiná její videa co má na kanálu. https://www.youtube.com/watch?v=NpeEgJQlXN8 Já mám pocit, že ta holčina všechny tahá za rypák aby to vypadalo autenticky. Jako že jen tak vezme kytaru, opře se o dveře koupelny a nahraje to na poprvé, jako by se nechumelilo. Přitom já moc dobře vím, co je to za pakárnu, aby něco dobře znělo. Díky za názory a váš čas. Béda
Frostys

Příspěvek od Frostys »

Já tam teda nic zvláštního, teda co se týče kvality nahrávky, neslyším.
Béda Ladič

Příspěvek od Béda Ladič »

OK, děkuju za názor. Pro mé ucho to znělo nějak moc dobře...Asi jsem už hluchej a líbí se mi všechno...
Akorát, když hraju na kytaru a zpívám já, tak to zní mnohem hůře. Pokud bych to nahrával jen na telefon...
Frostys

Příspěvek od Frostys »

Tak ukaž nějakou svoji nahrávku. Třeba se ti to jen zdá :P
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“