Stavba Fuzz Face

Stavba a úpravy efektů, footswitchů a dalších zařízení
Odpovědět
moravlu

Re: Stavba Fuzz Face

Příspěvek od moravlu »

JirkaT píše: 13.12.2019 12:22 Když odpojíš ten 7660S a napájíš to bez něj, tak to píská taky ?
Když to odpojím tak nevím jestli to bude fungovat... Je to tam od toho aby se ten pedál choval jako s - na zem i když tam jsou PNP tranzistory.
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Tak to zkus zkusebne napajet z baterky, se spravnou polaritou samozrejme, plus na zem. A odpojit ten ivertor IC1.
On je tam ten invertor stejne celkem zbytecny, s trochou premysleni se daji zapojit i PNP tranzistory tak, aby byla signalova zem na minus napajeni (jako u vestiny ostatnich efektu).
Hraju výhradně na šrot.
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Mel by sis osvojit zaklady elektroniky,aby ses netrapil a nemusel ptat na uplne zakladni veci ; )
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
JirkaT

Příspěvek od JirkaT »

moravlu píše: 13.12.2019 17:29
JirkaT píše: 13.12.2019 12:22 Když odpojíš ten 7660S a napájíš to bez něj, tak to píská taky ?
Když to odpojím tak nevím jestli to bude fungovat... Je to tam od toho aby se ten pedál choval jako s - na zem i když tam jsou PNP tranzistory.
Polopatisticky:
Možná nerozumíš slovům "napájíš to bez něj". Znamená to:
1. vyjmout IC1 (nebo odpojit IC1 vývod číslo 5) .
2. na kondenzátor C3 připojit 9V baterku. - baterie na -pól kondenzátoru, + na + kondenzátoru (a tedy zem)

Otestovat zkušebně - píská to stále ?
schema_2.JPG
moravlu

Příspěvek od moravlu »

JirkaT píše: 14.12.2019 15:00
moravlu píše: 13.12.2019 17:29
Polopatisticky:
Možná nerozumíš slovům "napájíš to bez něj". Znamená to:
1. vyjmout IC1 (nebo odpojit IC1 vývod číslo 5) .
2. na kondenzátor C3 připojit 9V baterku. - baterie na -pól kondenzátoru, + na + kondenzátoru (a tedy zem)

Otestovat zkušebně - píská to stále ?

schema_2.JPG
Děkuji za radu zkusím to někdy teď o vánocích. Nemám teď moc času.
moravlu

Příspěvek od moravlu »

Tak nakonec jsem tam zapojil TL1054 dle rady chlápka na DIY pedals na FB. Dá se tam místo té 7660 s tím že pin 1 se nezapoji do patice. Funguje to skvěle👌
torst

Příspěvek od torst »

koupil jsem stavěný křemíkový FF (viz Co jste koupili). Hraje moc pěkně. Ihned jsem porovnal s vlastnoručním FF s tranďáky KC508. Ten můj je ostřejší, někdy až "trhanější", jedovatější. Koupený víc zpívá, je učesanější. Ale jinak se charakterem shodují. Pak jsem zapojil své dva Germania (AC128 a GC508) a je to pořád nebe a dudy. Ty Ge jsou daleko kulatější, lampovější, perfektně se čistí kytarovým Volume, což ty Si zdaleka neumí. Ten rozdíl Ge/Si je dost zásadní a nechápu, že to někdo neslyší.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Pro fér porovnání bys musel mit tranzistory se stejnou betou aspoň
Ty kc mají větší, takže vic zkresluji, bude tam vic harmonickych, germaniove budou mit menší, méně orezavaji a zkresluji
Proto tranzistory s mendim zesilenim v tomhle zapojeni tim volume kytary jakoze vycistis, dokazes jit az tam kde to malo zkresluje
Ale jinak určitě i tak tam je rozdil, chloupek tozdil je i u stejnych tranzistoru ruznych vyrobcu, dá se s tim laborovat donekonečna, každý si může postavit a naladit ten svůj..
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“