Když to odpojím tak nevím jestli to bude fungovat... Je to tam od toho aby se ten pedál choval jako s - na zem i když tam jsou PNP tranzistory.
Stavba Fuzz Face
Re: Stavba Fuzz Face
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Tak to zkus zkusebne napajet z baterky, se spravnou polaritou samozrejme, plus na zem. A odpojit ten ivertor IC1.
On je tam ten invertor stejne celkem zbytecny, s trochou premysleni se daji zapojit i PNP tranzistory tak, aby byla signalova zem na minus napajeni (jako u vestiny ostatnich efektu).
On je tam ten invertor stejne celkem zbytecny, s trochou premysleni se daji zapojit i PNP tranzistory tak, aby byla signalova zem na minus napajeni (jako u vestiny ostatnich efektu).
Hraju výhradně na šrot.
Mel by sis osvojit zaklady elektroniky,aby ses netrapil a nemusel ptat na uplne zakladni veci ; )
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Polopatisticky:
Možná nerozumíš slovům "napájíš to bez něj". Znamená to:
1. vyjmout IC1 (nebo odpojit IC1 vývod číslo 5) .
2. na kondenzátor C3 připojit 9V baterku. - baterie na -pól kondenzátoru, + na + kondenzátoru (a tedy zem)
Otestovat zkušebně - píská to stále ?
Děkuji za radu zkusím to někdy teď o vánocích. Nemám teď moc času.JirkaT píše: 14.12.2019 15:00Polopatisticky:
Možná nerozumíš slovům "napájíš to bez něj". Znamená to:
1. vyjmout IC1 (nebo odpojit IC1 vývod číslo 5) .
2. na kondenzátor C3 připojit 9V baterku. - baterie na -pól kondenzátoru, + na + kondenzátoru (a tedy zem)
Otestovat zkušebně - píská to stále ?
schema_2.JPG
Tak nakonec jsem tam zapojil TL1054 dle rady chlápka na DIY pedals na FB. Dá se tam místo té 7660 s tím že pin 1 se nezapoji do patice. Funguje to skvěle
koupil jsem stavěný křemíkový FF (viz Co jste koupili). Hraje moc pěkně. Ihned jsem porovnal s vlastnoručním FF s tranďáky KC508. Ten můj je ostřejší, někdy až "trhanější", jedovatější. Koupený víc zpívá, je učesanější. Ale jinak se charakterem shodují. Pak jsem zapojil své dva Germania (AC128 a GC508) a je to pořád nebe a dudy. Ty Ge jsou daleko kulatější, lampovější, perfektně se čistí kytarovým Volume, což ty Si zdaleka neumí. Ten rozdíl Ge/Si je dost zásadní a nechápu, že to někdo neslyší.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Pro fér porovnání bys musel mit tranzistory se stejnou betou aspoň
Ty kc mají větší, takže vic zkresluji, bude tam vic harmonickych, germaniove budou mit menší, méně orezavaji a zkresluji
Proto tranzistory s mendim zesilenim v tomhle zapojeni tim volume kytary jakoze vycistis, dokazes jit az tam kde to malo zkresluje
Ale jinak určitě i tak tam je rozdil, chloupek tozdil je i u stejnych tranzistoru ruznych vyrobcu, dá se s tim laborovat donekonečna, každý si může postavit a naladit ten svůj..
Ty kc mají větší, takže vic zkresluji, bude tam vic harmonickych, germaniove budou mit menší, méně orezavaji a zkresluji
Proto tranzistory s mendim zesilenim v tomhle zapojeni tim volume kytary jakoze vycistis, dokazes jit az tam kde to malo zkresluje
Ale jinak určitě i tak tam je rozdil, chloupek tozdil je i u stejnych tranzistoru ruznych vyrobcu, dá se s tim laborovat donekonečna, každý si může postavit a naladit ten svůj..
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ