Squier by FENDER Stratocaster

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Hampy
Kontaktovat uživatele:

Squier by FENDER Stratocaster

Příspěvek od Hampy »

Ahoj lidi, chtěl bych si koupit jednu z těchto kytar v ceně kolem 6000 korun, líbí se mi třeba tahle:

http://kytary.cz/squier-by-fender-stand ... 38:0:0:2:0

Poraďte mi vy, co tomu rozumíte, podle čeho se mám řídit při výběru. Jediná má podmínka je Strat a cena kolem 6 tisíc korun. Nevím jestli radši brát světlý nebo tmavý hmatník, jaké dřevo, jaké snímače... opravdu nevím.

Kombo mám 15W od Marshalla, protože už dva roky doma kroutím elektroakustiku od Yamahy (FX 340C), kvůli ní jsem si ho koupil, i když je dělané právě pro elektrické kytary. Takže s tím už žádná starost.

Jestli je důležitá i hudba kterou bych chtěl na to provozovat tak spíše pop, folk, někdy až country skladby, ale celkem se dá říct že hraju cokoliv co mě baví :) proto volím Stratocastera - myslím si že se na mě člověk vyblbne. Díky za Vaše rady!!!

Hampy
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

Mám zkušenost , že na levném stratovy , se ta vibrapáka buď ulomí, nebo trhá struny .... za 6ku asi nekoupíš kvalitního strata...
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

*Twisted.Brother* píše:Mám zkušenost , že na levném stratovy , se ta vibrapáka buď ulomí, nebo trhá struny .... za 6ku asi nekoupíš kvalitního strata...
Ale IMHO jo :wink: u SbF bych se nebál stačí si dát bacha na pár vad které sou vypsané tu a je to :wink: http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.php?t=4755
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
Drobák

Příspěvek od Drobák »

No já bych spíš šáhl po fokusovi,pokuď jde o snímače tak na tvuj styl budou stačit singly,ale asi budou šumět,páč u strata za 6000 bych nečekal nějaký lepší snímače...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Pokud levnej strat, tak jedine Squier. Ja osobne straty moc nezeru, ale druha kapelka ze zkusebny ma 2x strat, jeden Cort a druhej Squier... A ten Squier je fajn, i kdyz snimace takove suche, ale to bude mozna spis tim, ze mam radsi zvuk HB.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Bratránek má taky strata Squiera a moc fajnová kytarka...Squier jedobrá značka...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Já chci taky jednoho :) ... Jo a setkali ste se někdo s blbě udělaným Squierem??? A když jo, tak co bylo špatně :wink:
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Špatně je především ta cena (toho na co tady postnul link). :D
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

Co to znamená tělo : agathis/olše ? TO si zrovna nebyli jistí co to je za dřevo? :D
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Tělo agathis , krk olše.. nebo naopak (?)
Hampy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hampy »

Joey: Děkuju, toho článku jsem si nevšiml. Právě jsem ho dočetl, je to zajímavé ale je toho trochu moc :) Nechám to uležet, kytaru si chci koupit příští týden, takže si to ještě trochu prostuduju. Každopádně jsem díky tomu článku získal mnohem širší pohled na věc a už teď vím, na jaké věci si rozhodně dám pozor, až budu mít kytaru poprvé v ruce.

Mějte se fajn lidi, až ji koupím, napíšu jak jsem spokojen:)

Hampy

edit: Ještě jsem si vzpomněl, kamarád má basovku od Squiera a je s ní moooc spokojen, jeho otec hraje na basu celý život a říká, že za tu cenu je rozhodně výborná. I proto jsem se rozhodl jít právě do squiera...
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Hampy píše:Joey: Děkuju, toho článku jsem si nevšiml. Právě jsem ho dočetl, je to zajímavé ale je toho trochu moc :) Nechám to uležet, kytaru si chci koupit příští týden, takže si to ještě trochu prostuduju. Každopádně jsem díky tomu článku získal mnohem širší pohled na věc a už teď vím, na jaké věci si rozhodně dám pozor, až budu mít kytaru poprvé v ruce.

Mějte se fajn lidi, až ji koupím, napíšu jak jsem spokojen:)

Hampy

edit: Ještě jsem si vzpomněl, kamarád má basovku od Squiera a je s ní moooc spokojen, jeho otec hraje na basu celý život a říká, že za tu cenu je rozhodně výborná. I proto jsem se rozhodl jít právě do squiera...
Dobrá volba mán!!! :wink: ( :oops: trochu ti závidím :) rád kupuju kytary :D )

Jan Kaplický 1937 - 2009
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Kdyz uz jsme u stratu .. co rikate na ty straty yamaha?
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

*Twisted.Brother* píše:Kdyz uz jsme u stratu .. co rikate na ty straty yamaha?
Já sem hrál na Pacifica či co H-S-S přes Fender 65R Princeton a nic moc...1. Superstraty nesnáším 2. H-S-S je pro mě málo HB a nebo zase radši bez HB 3. Zvuk se jakš takš dal...ale to je tak všechno co si pamatuju

Jan Kaplický 1937 - 2009
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Si to už moc nepamatuju :roll: ale tak nějak to vypadalo

Jan Kaplický 1937 - 2009
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

*Twisted.Brother* píše:Coze? Did to neni superstrat http://kytary.cz/yamaha-elektricka-kyta ... 25:0:0:1:0
Přijde mi to něco mezi stratem a superstratem ... čistokrevnej strat to neni :?
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

žádný strat ani super strat, je to pěkně divnej patvar
McFish

Příspěvek od McFish »

Je to strat, jenom do toho dava Yamaha trochu svy invence to je vsechno. Prijde mi to lepsi nez delat upplne stejny kopie
Bach SG, Kustom 12 Gaude, Marshal JackHammer + serepetičky okolo :D. Ať žijí Maideni :D
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Když už vybíráš ten stratocaster. Na to co chceš hrát je to určitě dobrá volba. Squier rozhodně dělá dobrý kytarky. Jenom by mě zajímalo jak by na tom byl tenhle fokus: Odkaz
Má to Kent Amstrong snímače. Tak by to mohlo být o něco lepší, ale těžko říct.

Neměl jste to někdo v rukách ??? Možná by to taky stálo za hřích
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“