Skřípání, šumění ve studiových monitorech

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Skřípání, šumění ve studiových monitorech

Příspěvek od pavlii »

Výborně - tohle mi na mysl nepřišlo a i kdyby, tak podle popisu bych dával nejspíš stejnou radu. Na kabely bych se víc zaměřoval, pokud by tam nebyla ta "větší vazba na počítač". Hmm, tak jsem zase o malinko zkušenější.

2LUBOSH: tak jako tak tohle v tom případě je přímo ukázkový příklad, jak symetrie zlikviduje bordel naindukovaný do kabelu.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Příspěvek od LUBOSH »

Pavlii - no to je praktická ukázka. Jen jsem nečekal, že to sebere až tolik bordelu. Takže vlastně tip mi vyšel. :lol:
Taky to ukazuje, radši si kabely udělat sám popř. u někoho nechat udělat. Naštěstí mám v práci šikovného kolegu elektrikáře.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Hmm - ohledně těch kabelů s tebou souhlasím v tom smyslu, že to jednak taky tak od samého počátku dělám (pochopitelně mám doma spoustu výjimek, ale to jen potvrzuje pravidlo :-D ) a druhak člověk ví, jak to je udělané (kvalita).
Ale z obecného pohledu pokud se člověk v e-shopu neuklikne, tak by prostě symetrický kabel měl být symetrický kabel - bez ohledu na to, kde/kdo ho spájel dokupy. Ale to je asi jiná věc na diskusi ;-)

Fakt je ten, že ve vzduchu je z tohohle pohledu bordelu čím dál víc a analogové trasy holt tím pádem chtějí opravdu zásadně nešidit.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
filo01

Příspěvek od filo01 »

Lepší vlákno jsem nenašel, tak se svezu a poprosím o info tady. Na mojí Focusrite Solo jsou pouze výstupní cinche a plánuju testnout monitory a aktivky, které mají někdy jen XLR na vstupu. Našel jsem v eshopech přímo cinch-XLR kabely, bude to bez problémů stačit/hrát? Kromě toho, že propojuju nesymetrický výstup se symetrickým vstupem, tak je v popisech vypíchnutá rozdílná impedance, např.
Input impedance: 20 kOhm balanced / 10 kOhm unbalanced
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Strich Pipe Tones, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, Minirig4, iPad + pluginy
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Vůbec neřeš. Zajímavé, že ta balanced impedance je přesně dvojnásobek unbalanced. Čím to asi bude? :)
Použitím nesymetrického kabelu bude vstup aktivek automaticky unbalanced (za předpokladu, že má ten kabel na XLR propojené piny 1 a 3, což si lehce prověříš měřákem).
filo01

Příspěvek od filo01 »

Bezva, díky
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Strich Pipe Tones, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, Minirig4, iPad + pluginy
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Měl jsem klasické problémy různými pazvuky a "prostřelování" dění na monitoru do zvuku. Měl jsem zvukovku m-audio Fast Track Pro. Teď jsem ji vyměnil za Scarlett 6i6 2nd Gen a je klid. Fast Track Pro jsem si vzal do zkušebny k noťasu a tam to dělá bordel. Takže v mém případě je viník asi jasný.
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“