jsme parta kluků, kteří tvoří rapovou hudbu a rádi bychom na undergroundovou scénu.
Problém však je ten, že si nejsem úplněj jistý, jak na to?
V tuto chvíli máme hotové logo, název, webovky - taková ta klasika. K tomu máme hotové také EP a stále produkujeme dál. Pár songů mimo EP už máme na Spotify a dle ohlasů z veřejnosti se songy líbí
Rád bych proto zaregistroval náš label oficiálně, abychom mohli oficiálně jezdit po klubech a v budoucnu dělat třeba „předskokany“ labelům jako je třeba nyní Milion+. Je mi jasné, že to nebude nic lehkého, ale věříme a děláme vše proto, aby to náš label dokázal.
Nabízí se však otázka, jak na to? Jsem OSVČ a zbytek kluků jsou rappeři a beatmakeři.
Je třeba někam(?) dojít, vyplnit papír a zaregistrovat se jako hudební label?
Jsem jediný OSVČ, musí být i ti kluci co produkují hudbu také OSVČ s uměleckou činností?
V týmu máme také kluka, kterému je 17 - může i on oficiálně do později vzniklého labelu?
Jde mi třeba o to, že když budeme chtít do nějakého klubu, tak se to přeci musí nějak vyfakturovat - ta noc. Chtěl bych to fakturovat na label, ale nemáme v tuto chvíli žádné IČO, nic...
Jeden známý mi poradil, ať label registruji jako zapsaný spolek. Prý si ochráním stanovy chování členů labelu tak, aby mě v budoucnu někdo z nich "nepodělal." Mě se ale nezdá, že by label Milion+ byl registrován jako zapsaný spolek...
Děkuji všem za každou radu