Chci poradit s vyberem setu

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
jan_zelezz
Nový uživatel

Co si myslíte o této sestavě?

Příspěvek od jan_zelezz »

Ahoj, chci začít hrát a už něco málo vím o kytaře jako nástroji. Tak jsem si po hodinách důkladného špekulování vybral tyto komponenty:
Bez názvuaa.png
Chtěl bych hrát (prog) rock/metal [konkrétně např. Tool, NIN], takže mi super ST vyhovuje. Kombo MS-2 je ok, budu hrát hlavně pro sebe a se sluchátky. Nejsem zkušený elektrikář (v obou smyslech), takže nevím, jestli budou ty komponenty společně fungovat.
Co si o nich myslíte? (přes ten duhový popruh se nějak přeneste, přišlo mi to vtipný)
Nenašel jsem stejné vlákno, takže jestli jsem adminovy přidal práci, tak se fakt omlouvám.
torst

Re: Chci poradit s vyberem setu

Příspěvek od torst »

Admin to zvládne. Určitě bych to k něčemu přesunul. K věci: Výběr dobrej, kytara se mi líbí, samozřejmě jako vždy - tu samou koupíš bazarem za 1/2 i méně. Nevím, co je krabička Ernie Ball. Ale naprosto bych se vyhnul tomu Marshallku. Mám ho, občas beru na blbnutí do hospody. Je to chrastítko s parodickým zvukem. Tak max. do tý hospody. Navíc výstup na sluchátka nemá kvalitní speak. simulátor, takže i ve sluchátkách zvuk bzučí. Místo toho bych vzal nějakej jednoduchej multiefekt, sluchátkový předzesilovač a pod.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
MilanT

Příspěvek od MilanT »

torst píše: 11.05.2020 7:28 Nevím, co je krabička Ernie Ball.
No přeci pomeranč, jojoba a olej z lněného semínka. :D
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Souhlas s torstem. MS-2 bych se vyhnul velkým obloukem. Jednoduchý mulťák a malá aktivní bedýnka (stačí k PC) nebo domácí HiFi udělají mnohem lepší službu.
José

Příspěvek od José »

Jestli máš slušná sluchátka, což je, IMHO, v tomhle setupu nejzásadnější a opomenuté (!pohodlná! a relativně rovná), vzal bych vox amplug. Na sluchátka jsi mobilní, zvuk to má určitě lepší než Ms, pár efektů to má, pro začátek IMHO dostatek - aby ses v tom neztratil, a když chceš jít nahlas, prdneš do toho normální 1/8 (3,5 mm) jack a do domácího hifi. Nebo mulťáček zoom G1On, či G1four ty mají zásadní zlepšovák a to looper, který je podle mne nejlepším učitelem, na druhou stranu množství efektů by mohlo člověka zahltit a výstup na sluchátka mají na 1/4 (6,4 mm) jack, takže na většinu sluchátek je potřeba redukce a ta pokud není šroubovací bývá zdrojem trápení.
Ohledně kytary, když si vybavím Adama Jonese z Tool, vybavím si Les Paula a já osobně bych šáhl po Harley Benton SC-custom v pasivu, což je kopie ESP - takový ekvivalent superstratu u Lespaulů, rychlejší krk, rozepínací slušné snímače (univerzálnost), značkové a funkční ladící mechaniky, jednodušší kobylka (míň trápení), slušný materiál nuláku. To jsou věci, které, IMHO, u nejlevnější Jacksonky nenajdeš..
jan_zelezz
Nový uživatel

Příspěvek od jan_zelezz »

Dobře tedy, vezmu místo MS-2 ten VOX Amplug, předpokládám že CLEAN verze bude ideální. Krabička Ernie Ball je kytarová kosmetika, ale vsadím se, že vevnitř budou jen obyčejné vlhčené ubrousky :- D
Díky mojí finanční negramotnosti vlastním sluchátka Sony WH-1000xm3, takže s nimi problém rozhodně nebude. Les Paula asi zatím kupovat nebudu, toho nechám až na později, protože když už Les Paul, tak pořádnej ne? :- D
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Amplug radši Blues (ten pokryje clean az higain, ale není převalený jak na těch Metal, Rock atd)

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
torst

Příspěvek od torst »

Potom ale můžeš z nákupního košíku vyhodit šňůru jack - jack.
https://www.thomann.de/cz/jackson_js12_dinky_mr_ah.htm
Kouk jsem na Jacksona, za ty prachy fajn, líbí se mi. Díky snímačům je to vlastně spíš Les Paul. A kdyby se nechaly rozepínat na singly, jako že v továrním provedení nenechají, měl bys slušnýho univerzála Gibson/Fender.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“