Možná bude právě problém v tom aktivní / pasivní snímač.
K pasivním se používají nejčastěji hodnoty 250/500 kOhm. Změna hodnoty ovlivní nejvyšší frekvence (větší hodnota odporu = více výšek)
K aktivním se používají nejčastěji hodnoty 25kOhm a do této zátěže pracuje výstup zesilovače snímače. Pokud bys použil hodně malou hodnotu zátěže mohl by se zesilovač snímače zničit. Pokud použiješ příliš velkou, snížíš výstupní proud. ... Tady pak už záleží na impedanci vstupu toho kam to jde dál (krabka/amp). Pokud má velkou impedanci (lampy) mohl by být vliv minimální. Pokud tam bude tranzistorový vstup, více záleží na buzení proudem a bude se to chovat všelijak.
Výměna HB + poťáky (les paul)
Pravidla fóra
Re: Výměna HB + poťáky (les paul)
No proto jsem psal, že to hrálo blbě (nebo prostě jinak), než jak emg 81 znám. Prostě k aktivnim EMG patří i 25k potenciometr, ten tam nebyl, tak jsem se ptal kámoše jak to chce řešit, jeslti vyměníme snímač nebo poťák. A protože stejně chtěl hrát na pasivy a neřešit baterku a podobný věci, tak koupil jinej snímač. Kytara stejně měla původní krkovej a ten byl taky pasivní. Mezi krkovym a kobylkovym teda byl taky šílenej nepoměr síly, takže proč si vybral snímač jsem rouzměl. Kytaru kupoval z druhý ruky, takže někdo předtim tam mrsknul EMG na původní potenciometr. Proto si i kámoš stěžoval, že když chce přidat volume z nuly, tak mu ten signál hned hupsne vlastně silnej i když otočí nula celá prd. A jak jsem tu několikrát psal. Nezjišťovali jsme proč to tak nefunguje, nebo jak by mohlo. Zkrátka hraje to divně. Kouknem na to. Aha 500k místo 25k, tak je to jasný.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)