porovnání kombíček na baterky

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Demilich

Re: porovnání kombíček na baterky

Příspěvek od Demilich »

@WillyH: Výměna repra v kapesním kombítku, to tady ještě nebylo, dobře ty! :D

No a nyní má vtipná elaborace nad napájením Kombítka Marshall MS-2 nuznou 5V powerbankou:
Dneska jsem přepájel na pěkno (se smršťovačkama 8)) oba svoje čínské napěťové kloučky na center negative. Pohoda. Ve vodiči měli jen po dvou kabelech, takže to byla fakt trivka, hezké měděné copánky bez laku, tak to má být pro bastliče!
První věc, kterou jsem musel vyřešit u powerbanky, byla to, že jsem musel zapínací tlačítko gumičkou a starou simkartou držet v sepnutém stavu jinak se při zvýšené odběru powerbanka jednoduše vypne. WTF? Už jsem to tady ale někde četl na fóru, že to někomu dělalo taky něco podobného. Neva, vyřešeno.
Hodil jsem strata na záda a začal hrát.

Následující popis prosím berte s rezervou a nadsazené popisy zvukových kvalit prosím vztahujte ke kombu Marshall MS-2, ok? :lol:

9V číňan dává přesně 9V naprázdno a 12V číňan dává naprázdno 12,42V
Prve jsem testoval rozdíl mezi 9V a 12V na "čistém kanálu" komba. Tam jsem čekal, že 12V bude víc řvát, protože jsem to kombítko jednou mučil 12V z velkého trafonapáječe a málem puklo jak pekelně valilo. Bylo to ale docela stejné. Zdálo se mi, že méně škvrčí a že má tak nějak "větší headroom" (legrace, hovořit v takových slovech o MS-2).
"Zkreslený OD kanál" byl mnohem zajímavější! Volume jsem měl na kombítku na 8 z 10, tone taky. 9V fungovalo dobře, řezalo to, mělo to takový docela "harsh" zvuk škvrčivý. 12V mělo citelně větší headroom a zvuk byl mnohem příjemnější, nebyl tak "harsh" a byl více měkký. To mě docela překvapilo. Nebylo to nijak hlasitější, jen zkrátka takové klidnější. Jen kytara do kombítka tedy rozhodně verdikt: 12V lepší!
Pak jsem dostal ďábelské nutkání to celé nakopnout germaniovým double-muffem od EHX :twisted: Jel jsem rovnou do nahuleného OD kanálu stylem - jestli to má shořet, tak ať! Muff pěkně na stoner zvuk, gain 75% volume boostnuté přes půlku (na lampě vražda už) a jedem. Nastalo peklo. Kombítko krásně začalo vazbit, ale když jsem hrál, mělo to teda grády. Nebylo to vůbec hnusné. Naopak ten zvuk nebyl tak pískově suchý, ale hezky plastický. Na sóla i shredding fakt bomba, tóny jen létaly vzdchem. Hlasitost už možná srala sousedy (!) ale na 10 minut to vydrželi :lol: a kombo drželo. I powerbanka! Nic neshořelo ani se nijak nepoškodilo. Jen powerbanka se trochu zahřála.
Zkoušel jsem i 9V v tomhle pedál-režimu a bylo to stejné jako bez pedálu - víc to škvrčelo a chyběl tomu "spodek" trochu, v porovnání v 12V - teda pokud si to u MS-2 dokážete nějak představit :D

No, až tohle donesu na zahradní grill-party tak si jsem jist, že budu naprostý král a všichni budou čumět jak to hrne :lol:
Jo a ještě jsem zkoušel to nakopnout TCE MojoMojem, ale to tomu kupodivu moc nedalo. I s gainem a hlasitostí poměrně vysoko to nevyprodukovalo nějak víc drsnější zvuk. Do toho marshalítka to chce posílat fakt rovnou nějaký distortion a nebát se toho. Ten Muff si z toho kombítka udělá svoji d_vku.. v dobrém slova smyslu :D

TL;DR= Všechno funguje, díky za rady a 12V adaptér mnohem lepší!
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

tak to jste me kluci inspirovali, asi zkusim neco takovyho taky poridit :) mam prehistoricke kombo van horn, ktere ma vstup na 12V, to bych z toho uzivit par desitek minut mohl.
jastud

Příspěvek od jastud »

Demilich píše: 21.05.2020 9:11 @WillyH: Výměna repra v kapesním kombítku, to tady ještě nebylo, dobře ty! :D
To víš, že bylo. Minimálně filo01 a já jsme měnili repra v Roland Microcube. On ze zvědavosti, já z nutnosti (děti mi propíchaly origo reprák pastelkama).
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
filo01

Příspěvek od filo01 »

Já měnil u Microcube i bednu. To jsou holt ty začátečnické chyby alá neupletení biče .. však víte z čeho ;)
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“