Nastavení zvuku pro stream.
Pravidla fóra
Nastavení zvuku pro stream.
Zdravím všechny, mám obrovský problém z nastavením zvuku v Win10.
Integrovanou kartu nepoužívám. Neinstaloval jsem pro ni ovladače.
Používám Steinberg UR 22 mk II . Mám kondenzátorový mikrofon .
Nastavení zvuku ve Win10 výstup – Zvukový kabel Steinberg UR22 , vstup – Zvukový kabel Steinberg UR22 , hl. hlasitost – Zvukový kabel Steinberg UR22 ,
systémové zvuky výstup a vstup – Výchozí ( není výběr ). Mám nainstalovaný ovladač pro
VB-Audio Virtual Cable . Na stream používám OBS StreamElements , Reaper a Auto-Duck real time.
Nastavení : OBS zvuk plochy- výchozí , mikrofon/ Aux –VB-Audio Virtual Cable
Reaper : Input device –Zvukový kabel Steinberg , Ouput device – VB-Audio Virtual ,
Auto-Duck Input - Zvukový kabel Steinberg , Ouput- VB-Audio Virtual Cable .
Problém je v tom že jednou to funguje , podruhé ne. V OBS buď se stopa mikrofonu plete do
Stopy audia nebo naopak. Na streamu to také děla problém , jednou je tam ozvěna audia i
Mikrofonu , na další zkoušce je ozvěna jen mikrofonu, na další je všechno v pořádku. Už jsem
Z toho na nervy. Nevíte o nějakým spolehlivějším řešením ? Prosím o radu.
Integrovanou kartu nepoužívám. Neinstaloval jsem pro ni ovladače.
Používám Steinberg UR 22 mk II . Mám kondenzátorový mikrofon .
Nastavení zvuku ve Win10 výstup – Zvukový kabel Steinberg UR22 , vstup – Zvukový kabel Steinberg UR22 , hl. hlasitost – Zvukový kabel Steinberg UR22 ,
systémové zvuky výstup a vstup – Výchozí ( není výběr ). Mám nainstalovaný ovladač pro
VB-Audio Virtual Cable . Na stream používám OBS StreamElements , Reaper a Auto-Duck real time.
Nastavení : OBS zvuk plochy- výchozí , mikrofon/ Aux –VB-Audio Virtual Cable
Reaper : Input device –Zvukový kabel Steinberg , Ouput device – VB-Audio Virtual ,
Auto-Duck Input - Zvukový kabel Steinberg , Ouput- VB-Audio Virtual Cable .
Problém je v tom že jednou to funguje , podruhé ne. V OBS buď se stopa mikrofonu plete do
Stopy audia nebo naopak. Na streamu to také děla problém , jednou je tam ozvěna audia i
Mikrofonu , na další zkoušce je ozvěna jen mikrofonu, na další je všechno v pořádku. Už jsem
Z toho na nervy. Nevíte o nějakým spolehlivějším řešením ? Prosím o radu.
Steinberg UR22 mk II , mikrofón ZINGYOU BM-800 , mix Alesis , Cubase 10.5 AI
Re: Nastavení zvuku pro stream.
Moc tomuhle nerozumim, ale mit nainstalované nove ovladače pro chipset a zvukovku ti urcite neublizi a ani to moc nedava smysl,neco vynechavat, knihovny dx apod jsi taky doinstalovaval? (nevim kdo a jak delal instalaci os)
Stream je na hry?
Stream je na hry?
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Jsou tam nainstalované základní ovladače které se instaluji z OS. Instalaci OS jsem dělal osobně.
Chtěl bych poradit jestli lze vytvořit nějaké virtuální zvukové stopy a v tom té zvuky rozdělit.
Chtěl bych poradit jestli lze vytvořit nějaké virtuální zvukové stopy a v tom té zvuky rozdělit.
Stream jé na živé vysíláni čehokoliv.
Zeptám se jinak. Lze používat současně integrovanou zvukovou kartu na systémové zvuky ( přehrávaní audia ) a
externí zvukovku jen na mikrofon z důvodu +48 V napájení ?
externí zvukovku jen na mikrofon z důvodu +48 V napájení ?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Hmm - v zásadě ano, sloučit se dají jejich systémové ovladače utilitou ASIO4ALL; pak se v příslušné aplikaci nabízejí obě, pokud jsou v Control Panelu ASIO4ALL obě aktivní. Ale jedná se vždy jen o jednu aplikaci.
Pokud spolu mají komunikovat aplikace dvě (či více), neumím z hlavy poradit, jak to udělat (cesta VAC - Virtual Audio Cable - je nejspíš možná, ale nikdy jsem toto neřešil, tak nevím).
P.
Pokud spolu mají komunikovat aplikace dvě (či více), neumím z hlavy poradit, jak to udělat (cesta VAC - Virtual Audio Cable - je nejspíš možná, ale nikdy jsem toto neřešil, tak nevím).
P.
pavlii , dík za odpověď .Vyzkoušel jsem to a zatím funguje. Mikrofon mám zapojený do mixu z mixu to jde na zvukovku steinberg , steinberg do PC na Reaper. V Reaper jsem vytvořil zvukovou stopu ( jen odposlech ) kam jsem přidal efekty ( šumy, omezovač itd ) a pak to pokračuje přes virtual cable na Auto-Duck kde se spoji s audio Reatek a pak do OBS StreamsElement na reproduktory Realtek. Možná , že ten návod někomu pomůže při řešení nestandardních postupu. ASIO4ALL mám stažené ale zatím jsem to nezkoušel.Musel bych opět najít návod .
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Návod netřeba, nic jednoduššího snad ani neexistuje.
P.
Mám trošku jiný problém. Ale při hledání odpovědí je mi nejblíž tenhle váš příspěvek. Snad byste mi mohli pomoct. Mám zapojený mix přes kartu steinberg ur12. Při nahrávání a streámování mi všechno jede. Jen prostě nemůžu poslouchat zvuk. V OBS i v notebooku mi indikátory zvukovou stopu ukazují, ale nemůžu ho dostat z repráku ani sluchátek. Mám HP envy ze zvukem od BANG&OLUFSEN.
Díky za radu
Díky za radu