S tím fyzikálním tipem jsem to moc nepochopil. Samozřejmě že po zatopení dostaneš tu vlhkost do vzduchu, ale když nezatopíš, tak zase kondenzuje na studených předmětech, jako je kovový HW bicích. Takže můj fyzikální tip by byl zatopit a vyvětrat. Resp. zajistit kontinuální větrání prostoru.
Jinak samozřejmě záleží na kvalitě HW i dřeva a povrchové úpravy bicích. U levných nemůžeš čekat zázraky, zvlášť když už budou třeba bazarové s počínající korozí. Existují nějaké konzervační přípravky, ale zázraky nečekej. Můžeš zkusit i vylakovat vnitřky a hrany korpusů. Jinak 70% vlhkost mi nepřijde ještě tak tragická, pokud je současně nízká teplota. HW bude niklován nebo chromován, takže tak tragické jako s tou ocelí by to nemělo být, aspoň u nových aspoň trochu kvalitních bicích, resp. HW. U současného parkování auta bych viděl největší problém v zimním období, kdy si tam můžeš dovét kromě vlhkosti i sůl, to je pro korozi živná půda. Ale píšeš, že v zimě je přemístíš jinam (pokud ti tam ta sůl nezůstává na podlaze po celý rok).
Negativní vlivy na bubny
Pravidla fóra
Re: Negativní vlivy na bubny
Jasný, s tím souhlasím, že ohřát prostor a vyvětrat ho je nejlepší, takhle se zbavujeme vlhkosti doma. Problém je že, některé prostory nemůžeš vyvětrat, třeba ty zabedněné místnosti v podkrovích a sklepech. Po hraní v garáži větrat můžu. Já to psal z toho důvodu, že zažívám v praxi, že si lidé myslí opak.
Sůl po zimě mě nenapadla, díky za tip. Zařadím do procesu i mytí podlahy na jaře, než je tam vrátím
Sůl po zimě mě nenapadla, díky za tip. Zařadím do procesu i mytí podlahy na jaře, než je tam vrátím
Kdo si hraje, nezlobí.
Re: Negativní vlivy na bubny
Myslím, že při dostatečném větrání by voda nikde neměla kondenzovat.
Jinak sůl je samozřejmě problém, ale musí být ve vzduchu v určité koncentraci a to myslím tady nehrozí.
Jinak sůl je samozřejmě problém, ale musí být ve vzduchu v určité koncentraci a to myslím tady nehrozí.