drahý epiphone, levný gibson

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
himself

Re: drahý epiphone, levný gibson

Příspěvek od himself »

Krk nejak divne prileha k telu mezi 16. a 19. prazcem, nebo je to klam.
Swiz

Příspěvek od Swiz »

Ony takhle na těch Custom Shopech vypadají.

Oni to zapilovávají ručně kdyžto na USA modelu (tvůj odkaz) to dělá mašina a pak se to jen doladí, jsou potom větší. Na CS modelu jsou ty nibs srovnané s koncem pražce co se týče úhlu. Na USA ten pražec proste useknutý a pak začíná binding.

Snad to z tohodle půjde pochopit.

Obrázek
upload image
Swiz

Příspěvek od Swiz »

himself píše: 7.06.2020 19:53 Krk nejak divne prileha k telu mezi 16. a 19. prazcem, nebo je to klam.
Krk je naprosto v pořádku :D je to odlesk.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

torst píše: 7.06.2020 19:40 v pořádku, nepřu se. I když na tom mém odkazu jsou nibsy výraznější. U té tvé kytary - od XIII polohy vlavo je skoro nevidím, napravo pak jsou poctivé. Ale to je jedno. Přeperažcování nevím, tam se asi o tenhle znak přijde, logicky.
O ´nibs’ příjdeš, když ti přepražcování dělá diletant a ne kytarář. A nebo jsi kolenovrt a necháš si to doprasit sám, protože nechceš zaplatit extra práci.
Swiz

Příspěvek od Swiz »

bubucci píše: 7.06.2020 20:10
torst píše: 7.06.2020 19:40 v pořádku, nepřu se. I když na tom mém odkazu jsou nibsy výraznější. U té tvé kytary - od XIII polohy vlavo je skoro nevidím, napravo pak jsou poctivé. Ale to je jedno. Přeperažcování nevím, tam se asi o tenhle znak přijde, logicky.
O ´nibs’ příjdeš, když ti přepražcování dělá diletant a ne kytarář. A nebo jsi kolenovrt a necháš si to doprasit sám, protože nechceš zaplatit extra práci.
Absolutní blábol jako vše co tady poslední dobou píšeš.

Nibs se standartně dávají pryč protože zachovat je prakticky nemožné. Už jen z toho důvodu, že když děláš refret tak jsou ty pražce tak nízko, že ty nibs tam už dávno nejsou a nebo jsou tak malé, že kdyby jsi je chtěl zachovat, musel by jsi nové pražce zbrousit tak o polovinu aby jsi se dostal na výšku toho bindingu co tam zůstal. Další důvod je, že když děláš refret tak se smyrkuje hmatník aby se vyrovnal. Pokud víš čím se to dělá, dovedeš si asi představit, že ty nibs by tam asi trošku vadily.

Neviděl jsem jedinou fotku refretovaného Les Paulu včetně originál 58-60 kde by nibs byly zachovány.

Pokud by jsi měl pravdu, nejlepší kytaráři v ČR jsou diletanti. Když jsem uvažoval o přepražcování své R8, kontaktoval jsem ty nejlepší kytaráře v česku, pár mi řeklo, že pokud budu chtít zachovat nibs, odmítají to dělat, zbytek se mi to snažil vymluvit za každou cenu.

tady jedna fotka Les Paulu Slashe, kterému to refretoval nějaký diletant v garáži a Slash chtěl ušetřit protože mu dochází prachy co si koupil ten nový dům.

a tady kdyby jsi si chtěl počíst, pokud tomu teda budeš rozumět.

https://hazeguitars.com/blog/the-great- ... nib-debate

Obrázek
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

hlavně že ty jsi chytrý jak rádio s tvými 30 příspěvky a papouškování blábolů načtených z netu, ale reálné zkušenosti žádné. Takže se trošku uklidni, jasnačka ?
Refret ze zachováním ‘nibs’ je naprosto standartní záležitost a že to nikdo v ČR běžně nedělá, neznamená že to nejde. A navíc se tu nikdo nebavil o přepražcování vintage kytary, tak nemel kraviny.
A že to má na kytaře Slash neznamená vůbec nic a ty důvody můžou být různé. Ale je pěkné jak se tu ohaníš slavnýma jménama. Zkus si nasbírat nějaké vlastní zkušenosti a pak mudruj.
grock

Příspěvek od grock »

Pokud by mi kvůli přepražcování kytarář měnil i plastovou hranu, aby udělal nibs, což by jinak asi udělal těžko, tak bych ho hnal... Je to jako s pannenstvím, po ztrátě kvalita hrátek neklesá :-)
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

já jsem narážel na to, že to prý nejde. Jde, akorát je to drahé a pracné a málokdo to umí. Gibson měnil komplet lemování a refinishoval krk, když šlo o záruční opravy.
Osobně je mi to vcelku jedno, když je to zohledněno v ceně. Sám jednoho refretovaného Gibsona mám, ale už to není úplně ono, co se týká komfortu. Ibanez J.custom je příklad toho, jak se dělají konce pražců.
Swiz

Příspěvek od Swiz »

Vytrhávání bindingu z hmatníku (stejné jako pražec, binding je ve tvaru T zalepen do hmatníku, nikoli jako pouhá lišta jak se může někomu zdát) a refinish krku kvůli nibs které tam akorát vadí? No to se mi snad zdá 😂

Ty jsi fakt vtip...
Swiz

Příspěvek od Swiz »

grock píše: 7.06.2020 22:03 Pokud by mi kvůli přepražcování kytarář měnil i plastovou hranu, aby udělal nibs, což by jinak asi udělal těžko, tak bych ho hnal... Je to jako s pannenstvím, po ztrátě kvalita hrátek neklesá :-)
Naopak, po refretu jsou pražce delší a tudiž víc prostoru na vibrato na low e.
Swiz

Příspěvek od Swiz »

bubucci píše: 7.06.2020 22:10 já jsem narážel na to, že to prý nejde. Jde, akorát je to drahé a pracné a málokdo to umí. Gibson měnil komplet lemování a refinishoval krk, když šlo o záruční opravy.
Osobně je mi to vcelku jedno, když je to zohledněno v ceně. Sám jednoho refretovaného Gibsona mám, ale už to není úplně ono, co se týká komfortu. Ibanez J.custom je příklad toho, jak se dělají konce pražců.
Píšeš tady, že jen diletant zprasí kytaru tím že odstraní nibs a pak se zmíníš, že máš refretovaný Gibson a už to není ono? No spíš si myslím, že někdo zprasil kytaru tobě, jelikož není jediný důvod, proč by to ono už po refretu být nemělo.

A nebo jste kvůli nibs měnili celý krk? :lol: :o
grock

Příspěvek od grock »

Víc prostoru pro vibráto ? Hezky řečeno :-) :-) :-)
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Swiz píše: 7.06.2020 22:17 Vytrhávání bindingu z hmatníku (stejné jako pražec, binding je ve tvaru T zalepen do hmatníku, nikoli jako pouhá lišta jak se může někomu zdát) a refinish krku kvůli nibs které tam akorát vadí? No to se mi snad zdá 😂

Ty jsi fakt vtip...
a jsi si jistý, že je to i u standartních US modelů a ne jenom u Custom shopu, ty vtipe ?
Tady toho refretovaného Gibsona už jsem tak koupil a bylo mi to jedno, protože tomu byla přizpůsobena cena.
Na YT to stačí asi 5 sekund, aby sis našel jak onen refret se zachováním ‘nibs’ vypadá.
Já jsem nikdy neměl zásadní problémy s vibratem na e struně, ale bohužel nejsem takový virtuóz jako ty. btw klidně tu postni nějakou ochutnávku té tvojí zázračné kytary, ať slyšíme jak mají správně fungovat potenciometry a bumblebee kondíky.
Swiz

Příspěvek od Swiz »

Custom Shop nebo US, refinish v obou případech. A to se vyplatí!

Aha takže kupuješ špatně refretované kytary jen protože mají na hlavě logo Gibson a jsou levné?
bubucci píše: 7.06.2020 23:53 Na YT to stačí asi 5 sekund, aby sis našel jak onen refret se zachováním ‘nibs’ vypadá.
Našel jsem, vypadá to teda pěkně hnusně. Nikdo normální s všemi pěti pohromadě tam ty nibs nechávat nebude a taky nenechává. Důvody jsem vysvětlil v předešlých postech.

Výměnu bindingu a refinish kytary ani nekomentuju...

Z té poslední věty cítím trochu závist. Jelikož o mé kytaře byla řeč asi před týdnem, ale očividně ti leží pořád v žaludku. Ani ten příspěvek kde jsem se o ní zmínil nebyl určen tobě, ale ty se vždy nějak zjevíš, napíšeš bláboly a pak zase na týden zmizneš, tak prosím... už toho bylo zase na týden dost. Třeba si na ní někdy zahraješ, až jí budeš mít na "zkoušku" zase půjčenou :D a nebo v nějakém guitar storu... taky možnost, ale asi budeš muset vyrazit za hranice. Tak hodně štěstí a Fokusu zdar!
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Tak tu dej nějaký odkaz na to olištování hmatníku u běžného US modelu, ať je v tom jasno. Jinak je to stejná snůška nesmyslů jako lepší dřevo na R9 než na ostatních RI 😀
Na zmiňované kytaře mám pražce naprosto v pořádku, psal jsem že mi víc vyhovuje origo stav tzn. ‘nibs’ a ideálně na novějsích kytarách, kdy ty konce dělají větší.
Z té poslední věty nemusíš cítit závist, ale jenom jsem byl zvědavý, jestli náhodou nejsi jeden z těch internetových znalců na všechny Reisue a vintage Gibsony, kterých je TGP a mylespaul plné, akorát když potom někde dají ukázku, tak by člověk řekl, že je pro ně i toho Fokusu škoda 😀😀
Swiz

Příspěvek od Swiz »

Zrovna ty někoho kritizuješ? :D já bych řekl že na revivaly je škoda i epiphonu.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

čekám na nějaké info o tom lemování na sériové US produkci ?

Nějak brzo jsme sklouzli k osobním útokům ne ? 😀 Navíc to celé začalo tím tvým debilním příprcem o Les Paulu a higainu.

On je někdy lepší dobrý revival než spatlaniny napodobující známé kapely, které jdou povětšinou ruku v ruces tristní kvalitou muzikantů. Ale hlavně že pak můžu hlásit, že hraji v kapele s vlastní tvorbou 😀
EDIT: hlavně že mně to o tom poučuje Slash wannabe 😀😀
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Swizi,To je tedy slušný blábol, jak tohle může někdo napsat na hudebním foru?
bez ohledu na předchozí debatu, jsi ty opravdu neukázal nic kromě psaní, tak ukaž jak hraješ a je to, ne?
můžeme se přít o technických věcech, ale urážet muzikanta, pro to, že hraje v revival kapele je dost ubohé bych řekl, co? tady si máme předávat informace a zkušenosti a ne se osobně napadat..
ale možná jsem blbej já a držet se zuby nechty své pravdy, je prostě v módě a změnit názor, v rozumné dabatě už lidé nedokážou.
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Swiz

Příspěvek od Swiz »

Trevor píše: 8.06.2020 11:14 Swizi,To je tedy slušný blábol, jak tohle může někdo napsat na hudebním foru?
bez ohledu na předchozí debatu, jsi ty opravdu neukázal nic kromě psaní, tak ukaž jak hraješ a je to, ne?
můžeme se přít o technických věcech, ale urážet muzikanta, pro to, že hraje v revival kapele je dost ubohé bych řekl, co? tady si máme předávat informace a zkušenosti a ne se osobně napadat..
ale možná jsem blbej já a držet se zuby nechty své pravdy, je prostě v módě a změnit názor, v rozumné dabatě už lidé nedokážou.
A co bych měl ukazovat? to se posuzují názory podle toho jak kdo hraje? :D

Netočím se u hraní, to je jediné video které jsem v telefonu našel.

grock

Příspěvek od grock »

https://www.youtube.com/watch?v=kOfMzzrOCKY
Já si vždy myslel, že výrobní postup jako takový je stejný, alespoň mě to připadá sériové až dost :-).
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“