Já jen chtěl reagovat na torsta, že ten palec ven nevylučuje používání malíčku. A přitom jsem si vzpomněl na výtku jednoho kamaráda, který mě pozoroval při hře a vytýkal mi, že malíček používám málo. On chodil léta na klasickou kytaru. Já malíček používám, ale tam, kde to jde bez něj, použiju prsteníček, mám v něm větší jistotu. Ono to má i výhodu, protože v dobách, kdy jsem hrál jižanský rock, jsem ho měl často rezervovaný pro slide, který jsem nemusel během hry sundávat a nandávat.himself píše: 10.06.2020 16:46 To o malicku slysim poprve a rozhodne nejsem akademik. Dost me to prekvapuje a nedovedu si bez nej predstavit plnohodnotnou hru, mozna leda nejake single line solovani?
Ano, vim jak na tom byl Django![]()
A tu poznámku k nevyužívání malíčku jako znaku nedospělosti kytaristy či jeho špatné techniky jsem četl i v nějakých rozhovorech, už nevím s kým, Pavlíčkem, Andrštem, už si nevzpomenu. Nedávno jsem viděl na YT tento rozhovor, ve 14. minutě se mluví o malíčku:
Mimochodem, ten palec ven je tam dobře vidět, resp. jak je většinou ven a někdy se přesune do klasické polohy.
Jinak jsme se možná nepochopili, v akordech malíček používám, dokonce powerchordy hraju asi netypicky 2 prsty, ukazováčkem a malíčkem, který drží kvintu i oktávu. Ale tam nevidím důvod, proč by palec ven vadil, i malé ruce.