Zdravím, s notnou dávkou nadšení se můj devítiletý bratranec chopil baskytary. A to takovým způsobem, až mě to vystrašilo - dokonce spontánně řekl, že je to lepší než hraní na PC a youtubeři

Každopádně dostal do ruky Irisku a po dohromady 3 hodinách cvičení už umí pojmenovat struny, střídá prsty na pravačce a zahraje jeden "akordový" song. Levačku má tak dlouhou, že s nataženou rukou dosáhne max. k prvnímu kolíku ladící mechaniky. Když vidím jak chudák hraje něco od pátého pražce níže, tak je mi ho líto, protože nedokáže dlaň srovnat kolmo ke krku. I přes čtení, jak někteří basáci začínali v devíti na basu se standard menzurou, jsem si říkal že to bude dobré, jenže na druhou stranu se bojím zlých návyků při vykrucování levačky.
Tak si říkám, byla by kratší menzura vhodná? Na kvalitě na začátku asi nezáleží, říkám, baví ho Iriska s vlkem na Éčku, když se mu tón nelíbí, proženu ho multiefektem (ten tón)

Raději bazarovku a nebo novýho HB? Chci aby pro něj byla atraktivní i vzhledem, protože to je to co ho asi bude k tomu taky trochu táhnout a něco s menší vahou raději.
Máte nějaká doporučení ohledně toho co zvolit? Díky