Akustické předzesilovače na trhu - srovnání produktů
Pravidla fóra
Re: Akustické předzesilovače na trhu - srovnání produktů
(nevím, jestli se to tady už neobjevilo)
Velmi slušně se tvářící IR preamp:
https://www.nuxefx.com/optima-air.html
Velmi slušně se tvářící IR preamp:
https://www.nuxefx.com/optima-air.html
| Cruel YT | Cruel sptf
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
No vypadá to zajímavě a cena je spíš vstřícná.
Doufám správně, že knob "IR LEVEL" by mohl být blend impulsu k primárnímu zvuku? Nebo se pletu?
Doufám správně, že knob "IR LEVEL" by mohl být blend impulsu k primárnímu zvuku? Nebo se pletu?
| Cruel YT | Cruel sptf
Ahoj akustikáři, mám jumbo s piezzo pod kobylkou s přímým výstupem na jack. Když bych rád Boss AD2 a kompresor, co za kytaru jako první?
Marek
Kytarista-věčný začátečník
Toť otázka. Záleží, kam to chceš posílat. AD2 je preamp, takže by měl jít asi první, ale zároveň funguje i jako DI box, pokud bys používal Line Out a šel třeba do mixu a PA, což by znamenalo až druhý, za kompresorem. Je kompresor nutný? Možná, že procesing v AD2 už v sobě nějaký kompresor má.
Taky si myslím. Viz druhé vlákno - AD2 má mj. dva čudly na úpravu signálu. Nejdřív bych ho vyzkoušel. Jeden z nich bude něco jako Bodyrez tj. včetně komprese. To piezzo je pasívní, předpokládám.
"Fořt, jbiker": Díky chlapi. Takhle asi stačí. Zkouška bude nejlepším řešením.
Marek
Roztomilý preamp
https://www.fishman.com/portfolio/afx-p ... tar-pedal/
...a k tomu mají pár efektů:
https://www.fishman.com/afx/
https://www.fishman.com/portfolio/afx-p ... tar-pedal/
...a k tomu mají pár efektů:
https://www.fishman.com/afx/
| Cruel YT | Cruel sptf
Čistě subjektivně, ten jeho řetězec resp. nastavení ukazuje, jak by akustická kytara znít neměla. Cimbál.
Příjemně vylepšená verze II.
Jasně, něco to stojí, ale pro náročnější akustické hráče proč ne?
Je to špica a všichni víme, že kytaristi jsou ochotni vydávat víc peněz za věci, co přinášejí i o dost méně bazálního užitku než ToneDexter.
Jasně, něco to stojí, ale pro náročnější akustické hráče proč ne?
Je to špica a všichni víme, že kytaristi jsou ochotni vydávat víc peněz za věci, co přinášejí i o dost méně bazálního užitku než ToneDexter.
| Cruel YT | Cruel sptf
Prosím o radu / konzultaci... Jestli uvažuju správně, případně jestli existuje levnější / kompaktnější řešení. A jestli jsem ve správném vlákně. Jsem v tomhle naprosto začátečník, ale víkend jsem strávil studiem 
Mám kytaru s Fishman Rare Earth Blend (aktivní, magnetický HB a mikrofon). Jsem happy s jejím akustickým zvukem, při domácím cvičení jsem moc spokojenej i se zvukem ze snímače, ale potřebuju vyřešit nějaké mezery při hraní živě.
1. Když nechám blend tak, jak s ním hraju doma, tak mám problém s feedbackem. Naživo hraju hlavně v "kostele" (není to budova s kostelní akustikou, prostě nějaký menší sál), kde mám za sebou napevno odposlech a občas to hučí.
2. Podle sestavy a repertoáru by se mi občas hodil bohatší zvuk - často nemáme další nástroj (piano nebo další kytaru). Tohle platí i bez ohledu na feedback.
Představa o řešení a otázky:
Ze snímače vyvedu odděleně signál pro mikrofon a magnet. Mikrofon pošlu do preampu s redukcí feedbacku. Magnet pošlu do polyfonního octaveru, hypoteticky mu přidám i nějaké IR (ale s tím spíš moc nepočítám). Pak smíchám buď v preampu, nebo na aparatuře. Rád bych u toho měl aspoň 3pásmový EQ.
Pokud to budu chtít míchat na preampu, našel jsem podle tohodle vlákna Zoom A3 (levnější varianta), případně Boss AD10 (dražší varianta).
- Především, je to celé funkční a smysluplná konstrukce?
- Existuje nějaká další varianta, kromě těch dvou zmíněných? Případně krabička, která zvládne tohle a bude mít i octaver? AD-10 je cenově maximální strop, v tom případě už nezbývá budget na octaver. Ale myslím, že pokud budu mít k dispozici nějaké efekty na ten magnet samotný, tak si chvíli vystačím.
- Octaver - pochopil jsem, že Boss OC-5 je etalon, ale... bude funkční a slušný výstup ze Zoom A1X Four? Mít za stejnou cenu širší škálu efektu by mě asi bavilo, no.
Díky!
Mám kytaru s Fishman Rare Earth Blend (aktivní, magnetický HB a mikrofon). Jsem happy s jejím akustickým zvukem, při domácím cvičení jsem moc spokojenej i se zvukem ze snímače, ale potřebuju vyřešit nějaké mezery při hraní živě.
1. Když nechám blend tak, jak s ním hraju doma, tak mám problém s feedbackem. Naživo hraju hlavně v "kostele" (není to budova s kostelní akustikou, prostě nějaký menší sál), kde mám za sebou napevno odposlech a občas to hučí.
2. Podle sestavy a repertoáru by se mi občas hodil bohatší zvuk - často nemáme další nástroj (piano nebo další kytaru). Tohle platí i bez ohledu na feedback.
Představa o řešení a otázky:
Ze snímače vyvedu odděleně signál pro mikrofon a magnet. Mikrofon pošlu do preampu s redukcí feedbacku. Magnet pošlu do polyfonního octaveru, hypoteticky mu přidám i nějaké IR (ale s tím spíš moc nepočítám). Pak smíchám buď v preampu, nebo na aparatuře. Rád bych u toho měl aspoň 3pásmový EQ.
Pokud to budu chtít míchat na preampu, našel jsem podle tohodle vlákna Zoom A3 (levnější varianta), případně Boss AD10 (dražší varianta).
- Především, je to celé funkční a smysluplná konstrukce?
- Existuje nějaká další varianta, kromě těch dvou zmíněných? Případně krabička, která zvládne tohle a bude mít i octaver? AD-10 je cenově maximální strop, v tom případě už nezbývá budget na octaver. Ale myslím, že pokud budu mít k dispozici nějaké efekty na ten magnet samotný, tak si chvíli vystačím.
- Octaver - pochopil jsem, že Boss OC-5 je etalon, ale... bude funkční a slušný výstup ze Zoom A1X Four? Mít za stejnou cenu širší škálu efektu by mě asi bavilo, no.
Díky!
na míchání signálů potřebuješ dva vstupy, to nemá A3 ani A1 a myslim že tak nebude fungovat ani AD10
jestli chces opravdu polyfonní octaver tak to umí jenom OC5 (nebo OC3, na bazaru se vyskytujou poměrně často okolo 2,5) a jeste jeden (jmeno mi vypadlo), ale u nás stejně temer nesehnatelny.
na magnet bych neplytval IR, obvykle to moc nefunguje, i kdyz se výrobci snaží tvrdit opak, třeba ten NUX linkovaný výš má dobrý preamp a IR (i na magnety), me se ale posr*ral (nepripoji se k PC, tedy nejde editovat, thank you china)
mikrofonek na podiu je problém skoro vždy, trochu pomuze ho orezat na basech, antifeedback možná, ale spíš bych počítal že to moc vylepšit nepude, když už ti to houká teď
osobně bych na "church live" šel cestou nejmenšího odporu (lidem to je stejně šumák a doopravdy to vadí jenom tobě)
magnet do multacku Zoom (A1, G1 je to vlastně fuk) ma prekvapive slusny aku simulator (imho funguje nejlip ze vsech co sem zkousel a pouzivam ho)
pridat compresor, EQ, reverb, chorus dle libosti a mikrofonek na snimaci primichal jenom na uroven, kdy to nebude vazbit (je mozne ze uplne minimalne)
je to jedna linka, má i jednoduchý looper, samozrejme i oktaver (ale ne poly) a pripadne pridat ten Boss OC, kdyz by bylo potreba
takhle dostatnes nejlepsi pomer cena/vykon
1500 https://hudebnibazar.cz/multiefekt-na-k ... /ID739895/
900 (je to to samý, akorat trochu horší ovladani, ale je i DIY editor) https://hudebnibazar.cz/multiefekt-zoom-g1on/ID746955/
cokoli znatelně zvukově lepšího by bylo výrazně složitější na zapojeni a samozrejme dražší
jestli chces opravdu polyfonní octaver tak to umí jenom OC5 (nebo OC3, na bazaru se vyskytujou poměrně často okolo 2,5) a jeste jeden (jmeno mi vypadlo), ale u nás stejně temer nesehnatelny.
na magnet bych neplytval IR, obvykle to moc nefunguje, i kdyz se výrobci snaží tvrdit opak, třeba ten NUX linkovaný výš má dobrý preamp a IR (i na magnety), me se ale posr*ral (nepripoji se k PC, tedy nejde editovat, thank you china)
mikrofonek na podiu je problém skoro vždy, trochu pomuze ho orezat na basech, antifeedback možná, ale spíš bych počítal že to moc vylepšit nepude, když už ti to houká teď
osobně bych na "church live" šel cestou nejmenšího odporu (lidem to je stejně šumák a doopravdy to vadí jenom tobě)
magnet do multacku Zoom (A1, G1 je to vlastně fuk) ma prekvapive slusny aku simulator (imho funguje nejlip ze vsech co sem zkousel a pouzivam ho)
pridat compresor, EQ, reverb, chorus dle libosti a mikrofonek na snimaci primichal jenom na uroven, kdy to nebude vazbit (je mozne ze uplne minimalne)
je to jedna linka, má i jednoduchý looper, samozrejme i oktaver (ale ne poly) a pripadne pridat ten Boss OC, kdyz by bylo potreba
takhle dostatnes nejlepsi pomer cena/vykon
1500 https://hudebnibazar.cz/multiefekt-na-k ... /ID739895/
900 (je to to samý, akorat trochu horší ovladani, ale je i DIY editor) https://hudebnibazar.cz/multiefekt-zoom-g1on/ID746955/
cokoli znatelně zvukově lepšího by bylo výrazně složitější na zapojeni a samozrejme dražší
Pokud by se dal ten odposlech dostat do uší, tak potom se dá laborovat s mikrofonkem a docílit lepšího a většího zvuku. Myslím, že to je lepší cesta, než to sejmout "nějak" a pak honit zvuk efektama.
@hyenik: OK, díky moc! Na A1 už jsem koukal (prodejce v Muzikeru ho strašně chválil), vypadá to fakt jako cesta nejmenšího odporu. V tomhle setupu má smysl dělit ten signál?
Akorát, co se týká A3 - co tam chápu blbě?
Má vstup pro mikrofon i pro snímač (u toho je volba mezi piezo, flat a mag) a dvě kolečka pro MIC a PICKUP, na AGF někdo popisuje pokus, že tam přes MIC vstup nablendoval piezo...
Akorát, co se týká A3 - co tam chápu blbě?
Naposledy upravil(a) boo-beek dne 18.05.2026 10:41, celkem upraveno 1 x.
@vasekh: Bohu žel... Asi bych si k tomu mohl pořídit vybavení, ale o něco raději to investuju do efektů / preampů apod.
Aparatura je stavěná a priori na sborový zpěv + klavír, kde ty odposlechy zezadu jsou funkční a žádoucí. Možná se k tomu časem dostanu, protože pro mě je to 80% živého hraní, ale vůbec jsem ještě nezkoumal, co by to obnášelo.
No jak myslíš, ale tahle situace si o to vyloženě říká.
Behringer P2 stojí šest kil, sluchátka máš, a můžeš zkoušet.
https://kytary.cz/behringer-p2/HN253419/
Behringer P2 stojí šest kil, sluchátka máš, a můžeš zkoušet.
https://kytary.cz/behringer-p2/HN253419/
Aha, já myslel, že to je řádově dražší... Tak to prozkoumám, díky!
Bezdrátová varianta je o řád dražší, ale v kostele můžeš být na drátu, předpokládám.
A3 jasně, ale jak ty dostaneš mic signál z kytary zvlášť?boo-beek píše: 18.05.2026 10:30 @hyenik: OK, díky moc! Na A1 už jsem koukal (prodejce v Muzikeru ho strašně chválil), vypadá to fakt jako cesta nejmenšího odporu. V tomhle setupu má smysl dělit ten signál?
Akorát, co se týká A3 - co tam chápu blbě?Má vstup pro mikrofon i pro snímač (u toho je volba mezi piezo, flat a mag) a dvě kolečka pro MIC a PICKUP, na AGF někdo popisuje pokus, že tam přes MIC vstup nablendoval piezo...
Fishman sice píše že je vystup stereo, a jde jednoduše rozdelit, ale já se ptám jak?
Ve skutečnosti to zas není tak triviální, z jednoho stereo vystupu dostat dva oddelene kabely, musi to jit jeste pres "něco" dalšího,
nebo neco co umí zpracovat stereo linku