Výměna Floyd Rose

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Wasserman
Kontaktovat uživatele:

Výměna Floyd Rose

Příspěvek od Wasserman »

Zdravim, na kejtře mám Floyda, do teď s nim žádný problémy nebyly a nijak mě neobtěžoval, až nyní ... začal sem podlaďovat z normal ladění do C, což je o 2 tony níže, a je to nemožný naladit, naladim jeden tón, pak druhej, a když zahraju ten první, je asi o tón výš ... udělal jsem to tak, že sem pod toho floyda nacpal špalík a teď s tim problémy nejsou, ale kdo ví, co bude ... tak se chci zeptat, jestli se někde nechá pořídit pevná kobyla tvaru FR, nebo mi prosím poraďte jak z toho ven ... napadalo mě vyndat floyda, dát kytaru ke kytarářovi, aby my to tý ďoury po FR nacpal dřevo, přelakoval a pak tam navrtat něco jako Tune-o-matic ... Ale to je dobrej nesmysl:-D ... Tak prosím o rady:-) Díky.
Kytara: Cort EVL-K6 ( EMG 81/85) (tuned to drop C)
Zesilovač: Peavey 5150
Box: Mesa Custom Slant
Efekty: Morley Bad Horsie (Boss NS-2)
Struny: GHS, Darco (10-52 hybridy)
Kabely: Warwick, home-made (6m)
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

to vubec nevyndavat budes tam mit nehoraznou diru a navic mit v kytare naky jiny kus dreva taky neni k dobru a navic by to musel asi udelat nasledovne ze by to zbrousil ten lak pak by na to dal nakou desku a az na ni by ti nabouchal ten tune o matic spis se poptej nekoho kdo ma floyda a podladuje, muze to bejt taky mekkyma strunama
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Nejjednodušší je to FR regulérně zašpalkovat...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Peťan V.

Příspěvek od Peťan V. »

Hachich ouvej, to musíš povolit ty pružiny ze spod kytary, aby základna byla v rovině. To není jen tak podladit a navíc bych použil i silnější struny, protože to jinak bude moc navolno a bude se častěji rozlaďovat.

Ty struny a pružiny se navzájem přetahují, tak to musí být v rovnováze.

Já když jsem z E ladění s daddáriama 10 xl přešel na D ladění s GHS GBLow 11, tak jsem ty pružiny musel trošku přitáhnout, ale jenom trochu. Ty chceš ladit do C, tak zkus nějaký 11 nebo i 12 podle toho jaká síla ti vyhovuje a musíš si s tím pohrát :wink:

a nebo tam nacpi z obou stran špalky a máš extra pevnou kobylky, která se ti nemůže nikdy rozladit.
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
Wasserman
Kontaktovat uživatele:

...

Příspěvek od Wasserman »

No já sem tam nacpal špalek a ten drží .. zatim teda :D
Wasserman
Kontaktovat uživatele:

...

Příspěvek od Wasserman »

A ještě mě napadlo vyměnit nulák za nějakou kost ... co myslíte?
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

staci nakej s kousky grafitu
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

To si klidně pořid, ale tvůj problém to nevyřeší :wink: Ale zlepší to sustain...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Nero píše:To si klidně pořid, ale tvůj problém to nevyřeší :wink: Ale zlepší to sustain...
To jako fakt má kostěnej nulták vliv na sustain ?? Jsem nevěděl... :)
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
DwPetr

Příspěvek od DwPetr »

2 možnosti:

1) nech tam špalek, tím se to dá rozumně vyřešit, zbavovat se floyda je kravina, na který pevný kobyle budeš mít možnost zamčení a doladění strun?

2) nebuď lenoch a neboj se pořádně zatočit těma šroubama který šponujou pružiny.

a) tremolo nemusí bejt vždy v rovině - mýtus
b) podlazením snížíš tah strun a zvýšíš tah pružin - je to zozvážený, chce to povolit péra.
c) abys naladil všechny struny a měl základnu jakžtakž rovně, se to dělá tak, že si pod ni šprajcneš třeba hřeben /na vlasy/ aby se držela a doladíš naráz všechny struny, tak abys je měl přibližně stejně nalděný, jak to celý doladíš, mělo by se to pomalu od toho hřebenu zvedat a pak už to jen doladíš, zamelš pákou a podle toho kam to letí povolíš, dotáhneš pružiny a je to.
Ibanez RG 2550E Prestige, Marshall JVM 410H, Boss TU2, 1960A - kopie
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

aivn86 píše:
Nero píše:To si klidně pořid, ale tvůj problém to nevyřeší :wink: Ale zlepší to sustain...
Fakt že jo :wink: Ono kost (nebo grafit) je tvrdší než třeba umělá hmota, takže líp přenáší vibrace strun a tolik je nežere. Proto se třeba nedělaj dřevěný nulťáky (ikdyž ted ho tu někdo chtěl prodat), protože by tu strunu a její oscilace tak blbě vedly, že by sustain zmizel raz dva...
Naposledy upravil(a) Nero dne 28.03.2008 17:15, celkem upraveno 1 x.

PetrPeter 1975 - 2008
JanSpilka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanSpilka »

Floyd rose a nultej pražec z umělý hmoty :shock: to snad ne, ne?
Guitar : Ibanez RG 350EX (DiMarzio Neck, Bridge PUs)
Amplification : Bugera 333, Ibanez TN412A Thermion
----------------------------------------------------------------------------
BandZone - Strain-Through - Alternative Metal? HC?
BandZone - SKAliSKA Ska/Punk
BandZone - Disagree of despair
Alternative Metal
Wasserman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wasserman »

Nero píše:
aivn86 píše:
Fakt že jo :wink: Ono kost (nebo grafit) je tvrdší než třeba umělá hmota, takže líp přenáší vibrace strun a tolik je nežere. Proto se třeba nedělaj dřevěný nulťáky (ikdyž ted ho tu někdo chtěl prodat), protože by tu strunu a její oscilace tak blbě vedly, že by sustain zmizel raz dva...
Hele a jakej nulák mám když tak koupit?? šířka nuláku teď 43 mm, radius hm. 400 mm ... na sollerguitars sem koukal na nějaký co tam měli, ale nwm jaký vybrat, když tak poraďte (odkaz http://www.sollerguitars.com/obchod/ind ... kategori=1) ... jinak tremolo je zablokovaný asi 3 dřevama, tak snad nepovolí :D ...
Wasserman
Kontaktovat uživatele:

...

Příspěvek od Wasserman »

Tak co myslíte?
DwPetr

Příspěvek od DwPetr »

Nic, kup železnej zámek co k tý kobyle patří aby mohla fungovat jak má, nech to seřídit, a když se ti to nebude líbit, tak to podšpalkuj.
Ibanez RG 2550E Prestige, Marshall JVM 410H, Boss TU2, 1960A - kopie
JanSpilka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanSpilka »

Asi tak, fakt si to nejak nedokazu predstavit... bez zamku :shock: divny :)
Guitar : Ibanez RG 350EX (DiMarzio Neck, Bridge PUs)
Amplification : Bugera 333, Ibanez TN412A Thermion
----------------------------------------------------------------------------
BandZone - Strain-Through - Alternative Metal? HC?
BandZone - SKAliSKA Ska/Punk
BandZone - Disagree of despair
Alternative Metal
MetallicaFAN

Vymena Floyd Rose - poradite ?

Příspěvek od MetallicaFAN »

Nazdar
chcem na gitare vymenit Floyd Rose (FR).
Dovod. Neviempreco ale “drnci” mi G-cko struna a ked na FR zmenim polohu tak prestane, tak myslim ze je asi “opotrebovany” ten zlab hned za kamenom co fixuje strunu. Gitara uz ma nieco za sebou (mj. to nie je LTD KH...co mam, ta je uplne ok :D).
Rozobrat a zlozit cele nove FR to zvladnem, otazka je spravne to nastavit lebo napr teraz to mam nastavene na 9-42 a chcem prejst na hybridy 10-46 tak to treba nastavit struny na FR, vysku dohmatu a mozno aj krk v com nemam prax.
Viete mi niekto odporucit nejaky kontakt ? Idealne niekoho pobliz kedze som z SK- Nitra, teda mozno Morava, BA, Trencin... ?
Myslim nejakeho skutocneho fachmana lebo uz som bol s inou gitarou na servise a to “no comment...”
Ono na Googli sa daju najst mozno kontakty ale dobra referencia je cennejsia, chapes...
Diky vopred
https://www.youtube.com/channel/UCGh_Fu ... a43LD4VVVQ

ESP LTD KH602
Fractal Audio AX8
Blackstar Series One 104 - 6L6
Blackstar Series One 412B V30
torst

Re: Vymena Floyd Rose - poradite ?

Příspěvek od torst »

nebylo by od věci napsat o jaký typ kytary a FR se jedná. Možná jsem staromódní starý bílý rasista, ale dřív jsme to tak dělali.
Určitě by pomohlo kobylu rozebrat a zkusil bych ten problematický kámen prohodit s jiným.
Nastavit výšku dohmatu je lehčí než naladit kytaru. Nechápu to obsesi "odbornými kytaráři". Výška dohmatu se nastavuje těmi dvěma šrouby do kterých jsou opřeny břity základny FR. Právě si myslím, že máš struny moc nízko nebo málo prohnutý krk. Když G drnčí a pak stlačíš páku, struna se na kobyle trochu zvedne no a tím se vzdálí od pražce a nedrnčí.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
MetallicaFAN

Příspěvek od MetallicaFAN »

To nedrnci o prazce ale ked sa brnkne na prazdnu strunu a este pred casom to nerobilo tak to podla mna nie je vyskou dohmatu. Vysku samotnu nastavit sa da jasne ale pri komplet vymene FR je to rovnica o 3 premennych (napatie FR, dohmat a krk) a to musi nastavit niekto s rutinou, cize aj ked som majster 1000 remesiel toto by som dal nastavit niekomu kto to vie. Ide o licencny FR a chcem dat original (predpokladam ze kvalita ), presne ako na fotke. ...ak pridem na to ako sa tu vklada fotka
Ved pre novacika je uz len naladit struny na FR docela oriesok vsak potom s rutinou to ide easy :D

Tak iba odkaz na presne takyto FR fotka sa nepodarila

https://www.stewmac.com/parts-and-hardw ... HHEALw_wcB
https://www.youtube.com/channel/UCGh_Fu ... a43LD4VVVQ

ESP LTD KH602
Fractal Audio AX8
Blackstar Series One 104 - 6L6
Blackstar Series One 412B V30
torst

Příspěvek od torst »

Original FR je jednoznačně nejlepší, ale i nejdražší volba. Měl jsem na Kramerce, chválim. Kam se Hrabou ibanez a jiné. Dej si ale pozor na rozteč pivotů. Tenhle FR má ještě břity ve tvaru 2 půlkruhů, ne jako na novějších, kde je na jedné straně rovina. Ale znova píšu - výměna kobyly je až to poslední. Příčinu drnčení bych hledal jinde. Abys tam nedal nové FR a nedrnčelo to pořád. Mimochodem, asi se nepletu, že nový FR bude mít vyšší cenu než celá kytara ...?
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“