Relativita vnímání v praxi. Mě přijdou wohnouti na daný styl muziky brutálně pregainovaníinnerself píše: 2.05.2020 19:46 . Klidně bych nasral high gain i třeba do wohnoutů, aby mi ta hudba něco řikala.
STARY REPROBOX NEBO NOVY
Pravidla fóra
Re: STARY REPROBOX NEBO NOVY
Tak já je neposlouchám, mě napadli, že to snad bylo v televizi, že měli taky nějakej song s rouškama.
Ale i tak zase můžu s přesností říct, že maj lepší zvuk, než ta ukázka vejš
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Pokračování ARO 942
Vyrobena nová 2x15" ozvučnice ze staré překližky. Hraje to zajímavě - porovnávám s ESH 4x12" Greenback.
- trochu menší citlivost, ale ne tragicky jako u hifi repráků.
- více nižších basů, obrovsky tělnatý zvuk
- méně středů
- více výšek, má takový "sizzle", ale ne nepříjemný jako širokopásmové repro, pěkně vylezou alikvóty.
Slyším v tom AC/DC, Van Halen, prostě dá se přes to hrát.
- trochu menší citlivost, ale ne tragicky jako u hifi repráků.
- více nižších basů, obrovsky tělnatý zvuk
- méně středů
- více výšek, má takový "sizzle", ale ne nepříjemný jako širokopásmové repro, pěkně vylezou alikvóty.
Slyším v tom AC/DC, Van Halen, prostě dá se přes to hrát.
AC/DC? To mi nějak nejde dohromady, to jsou přece hlavně středy, typický Greenback.
Van Halen možná díky této kombinaci?
Třeba by se ti kombinace s nějakým Celestionem taky vyplatila ...
Van Halen možná díky této kombinaci?
Třeba by se ti kombinace s nějakým Celestionem taky vyplatila ...
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Výměnou cívky za vhodnější konstrukci a instalací zkratovacího prstence lze dosáhnout jak vyšší citlivosti,
tak cca dvojnásobného max. příkonu a určitě tam přibudou i ty chybějící vyšší středy, zvuk se hezky rozjasní.
Vzhledem k legračním parametrům 15 / 15 / 15 - průměr koše, max. příkon a hmotnost ( ! ) , k tomu cokoli ještě přidávat, už je na pováženou. Už takhle to bude mít s tou škatulí skoro ke 40 kg. Greenback by Ti akorát zprznil hezký čistý zvuk, který tohle asi může umět, snížila by se čitelnost tónů a přínos u zkreslení je diskutabilní. Na metal asi jo, jinak pochybuji. Neváhal bych lehce zainvestovat do modernizace, už kvůli tomu, že používání reproduktorů s cívečkami na papírové kostřičce, které už v době vzniku před padesáti lety byly určeny k provozu jen do 15W, je jako vyrazit do skal na slaňování s prádelní šňůrou po babičce. Třeba to vyjde...
Každopádně repas Tesel by vyšel výrazně levněji, než doplňování jakýchkoli dalších reproduktorů.
Jinak dobrý, retro box jak hrom! Tu komunistickou koženku bych nechal, připomíná staré pekelné časy, stejně jako použití těchto reproduktorů. Osobně bych vsázel na lepší vlastnosti při provozu otevřené ozvučnice, ale můžu se plést.
tak cca dvojnásobného max. příkonu a určitě tam přibudou i ty chybějící vyšší středy, zvuk se hezky rozjasní.
Vzhledem k legračním parametrům 15 / 15 / 15 - průměr koše, max. příkon a hmotnost ( ! ) , k tomu cokoli ještě přidávat, už je na pováženou. Už takhle to bude mít s tou škatulí skoro ke 40 kg. Greenback by Ti akorát zprznil hezký čistý zvuk, který tohle asi může umět, snížila by se čitelnost tónů a přínos u zkreslení je diskutabilní. Na metal asi jo, jinak pochybuji. Neváhal bych lehce zainvestovat do modernizace, už kvůli tomu, že používání reproduktorů s cívečkami na papírové kostřičce, které už v době vzniku před padesáti lety byly určeny k provozu jen do 15W, je jako vyrazit do skal na slaňování s prádelní šňůrou po babičce. Třeba to vyjde...
Každopádně repas Tesel by vyšel výrazně levněji, než doplňování jakýchkoli dalších reproduktorů.
Jinak dobrý, retro box jak hrom! Tu komunistickou koženku bych nechal, připomíná staré pekelné časy, stejně jako použití těchto reproduktorů. Osobně bych vsázel na lepší vlastnosti při provozu otevřené ozvučnice, ale můžu se plést.
Kdysi dávno jsem na vojně hrál na dva ARO942 v sérii, zapojené na 100V výstup zesilovače MONO50. Kytara Jolana, vše erární. Hrálo to velmi dobře, hulil jsem to hodně a kupodivu nikdy nic neodešlo. 
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
To je samozřejmě klidně možné. Ony bývaly i různé podivné verze s Z 15 a 30 Ohmů cívkama.
Každopádně ten papír, z kterého jsou kostřičky, i lak na cívce časem degradují. Mně se to v minulosti
párkrát vymstilo a to nejen u RVHP výrobků, ale třeba i u starého Jensena, do kterého mi bylo líto lézt. Ono nejde o to, že něco "odejde", spíš se třeba uvolní kousek vinutí té cívky a při určitých frekvencích to dělá bordel. Už jsem z toho vyléčen. Člověk si jen musí velmi dobře rozmyslet, komu takovohle opravu svěří.
Každopádně ten papír, z kterého jsou kostřičky, i lak na cívce časem degradují. Mně se to v minulosti
párkrát vymstilo a to nejen u RVHP výrobků, ale třeba i u starého Jensena, do kterého mi bylo líto lézt. Ono nejde o to, že něco "odejde", spíš se třeba uvolní kousek vinutí té cívky a při určitých frekvencích to dělá bordel. Už jsem z toho vyléčen. Člověk si jen musí velmi dobře rozmyslet, komu takovohle opravu svěří.
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Zajímavé je, jak během této vzrušené diskuze nedávných dní vymizely veškeré slušnější ARM 9308 z inzerce,
byť se tam flákaly více jak půl roku.
byť se tam flákaly více jak půl roku.
Když se vymění ta AL kopulka za textilní, tak je z toho ARM 9308 exklusivní guitar speaker. Nic neříkej Milane. Mě se ten "chorus" na výškách z té Al kopulky prostě nelíbí 
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
no dle toho dost hroznýho zvuku bych typnul Seventy , papírové středy a dost vysoko tohle není pro měmmjuz píše: 2.05.2020 8:43Ano, jistě. Velmi brilantně vysvětleno. Ovšem úplně hlavní je přece pocit bezpečí uvnitř stáda. S V30 se Ti rozhodně nemůže nic špatného přihodit, vždyť na to hrají "všichni"! Aspoň v Zadní Lhotě určitě. Klasický příklad patologické synchronie.kos99 píše: 1.05.2020 12:51 tady ani nejde o to zda nový či starý jde o ucho , tedy jak to máte rádi jak se Vám to líbí jak podáte nejlepší výkon . prostě je důležité na co je vaše ucho připravené ....já to mám na Vinatage celestion V30 a je mi pak už docela jedno zda 1x12, 2x12, nebo 4x12. jasně že to pokaždé hraje trochu jinak ale svuj zvuk tam vždy dostanu a to je rozhodující .....
Jestlipak někdo uhodne, jaké reproduktory, či reproduktor je osazen v této škatuli: https://www.youtube.com/watch?v=1-VDlLm4cc8 ? Nápověda zní, že V30 to není. Kdo si nebude jistý, může zkusit trefit aspoň tvar, rozměr a počet repro.
apráty:
ESH MK II 100w plus ESH 412XXL , Engl Screamer 50combo 1x12 V30, 2x12- V30+G12H30 an...
efekt:POD HD 500 , Flanger DOD 75B, CarlMartin qvatro , TC flasback delay, TC Corona chorus
Kytary: Strat z.Vavruša HB+mHB, Fender Amerikan US ssH, Al Stevens Strat ,Michael Kely Hibrid , Yamaha D121, Crafter akustik 120,
snímače:RM pickups -F4,SH 4, Dimarrcio AREA, RM Custom Alnico.-RM V.V.rails - RM Clasik rails, Sky Pickups, DiMarzio Fred a PAF pro ,, kabely:Proel cable, Cordial ,
ESH MK II 100w plus ESH 412XXL , Engl Screamer 50combo 1x12 V30, 2x12- V30+G12H30 an...
efekt:POD HD 500 , Flanger DOD 75B, CarlMartin qvatro , TC flasback delay, TC Corona chorus
Kytary: Strat z.Vavruša HB+mHB, Fender Amerikan US ssH, Al Stevens Strat ,Michael Kely Hibrid , Yamaha D121, Crafter akustik 120,
snímače:RM pickups -F4,SH 4, Dimarrcio AREA, RM Custom Alnico.-RM V.V.rails - RM Clasik rails, Sky Pickups, DiMarzio Fred a PAF pro ,, kabely:Proel cable, Cordial ,
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Hm, vidíš to, a seš úplně vedle. Já bych si vůbec netroufl takto hádat, zvláště když vidím, co jsou někteří
šikulové zvukaři schopni dělat za kouzla. Viz video od Fořta, kde si ten tatrman strčil mikrofon přímo
na hliníkovou kopuli ve středu reproduktoru. Tohle by snad soudného člověka nikdy nenapadlo. Proto je ten zvuk tak strašlivý. Takhle ten reproduktor opravdu nehraje.
Ale jestli si chceš napravit skóre, můžeš zkusit hádat co je v těchto kombech. Jinak dodám, že já bych to asi těžko uhádl, natož abych to nějak rozpoznal. Leda snad kdybych to měl před sebou, ale z videa určitě nikoli. https://www.youtube.com/watch?v=weeag7LVdnI
Video je to dost dlouhé, jistě si vybereš nějaké vhodné pasáže, kde jsou jednotlivé kytary pěkně čitelné.
šikulové zvukaři schopni dělat za kouzla. Viz video od Fořta, kde si ten tatrman strčil mikrofon přímo
na hliníkovou kopuli ve středu reproduktoru. Tohle by snad soudného člověka nikdy nenapadlo. Proto je ten zvuk tak strašlivý. Takhle ten reproduktor opravdu nehraje.
Ale jestli si chceš napravit skóre, můžeš zkusit hádat co je v těchto kombech. Jinak dodám, že já bych to asi těžko uhádl, natož abych to nějak rozpoznal. Leda snad kdybych to měl před sebou, ale z videa určitě nikoli. https://www.youtube.com/watch?v=weeag7LVdnI
Video je to dost dlouhé, jistě si vybereš nějaké vhodné pasáže, kde jsou jednotlivé kytary pěkně čitelné.
Superman - greenback
Námořník V30

Námořník V30
Ta komba hrají fakt pěkně, na té nahrávce. Šikovný kytaristi, ty covery mají zmáklý. Ale když jsem si poslechl na Bandzone to křtěné CD TimToo, tak už se mi to už tolik nelíbilo (i zvukově).
Tak nás nenapínej, co je tam za repra? Simiruz si dělá p.del, to je jasné, když zná tvou averzi vůči Celestionům.
Mě by spíš zajímalo, zda je to zvuk jen těch komb, nebo s nějakým OD.
Tak nás nenapínej, co je tam za repra? Simiruz si dělá p.del, to je jasné, když zná tvou averzi vůči Celestionům.
Mě by spíš zajímalo, zda je to zvuk jen těch komb, nebo s nějakým OD.
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Podle mě to vlastně takhle z vídeí ani nikdo poznat nemůže. Tedy když je to vrámci celé kapely a ještě je před kombem plato pastiček. Člověk jen posoudí, jestli to funguje a je to příjemný, nebo ne. Tedy pedalboard byl určitě před levým kombem, to pravé možná jelo syrově, snad tam občas šlápne na lehký dozvuk?
Mnohem důležitější je, jak se ten který muzikant při hře cítí, jak mu to reaguje na prsty a jak moc ho to baví
a inspiruje. A to prostě nelze přenést do nějaké ukázky. Proto nejde nikdy na dotaz typu: "jaká repra do škatule vosadit?" odpovědět cokoli s odkázáním na nějaké video. Z ukázek nelze rozeznat ani jestli je tam 15´´ a nebo 8´´. I když v tom pochopitelně mají všichni teoretici naprosto jasno.
Levé kombo ( z pohledu diváka ) je 2 X 10´´ - Jensen tornado 10 + Jensen P10R, mikrofon snímá Tornado, ale ten mikrofonek v kameře bere spíš to, co jde z komb, než z PA, která jsou pověšená kdesi nad kamerou. V druhém kombu je pak Electro Voice Force 12. Pozici mikrofonu raději ani nekomentuji.
Jinak kluci jsou šikovní, o tom nelze pochybovat. Ono také LP Custom 68 si nepořídí začátečník. Pakliže není snob.
Mnohem důležitější je, jak se ten který muzikant při hře cítí, jak mu to reaguje na prsty a jak moc ho to baví
a inspiruje. A to prostě nelze přenést do nějaké ukázky. Proto nejde nikdy na dotaz typu: "jaká repra do škatule vosadit?" odpovědět cokoli s odkázáním na nějaké video. Z ukázek nelze rozeznat ani jestli je tam 15´´ a nebo 8´´. I když v tom pochopitelně mají všichni teoretici naprosto jasno.
Levé kombo ( z pohledu diváka ) je 2 X 10´´ - Jensen tornado 10 + Jensen P10R, mikrofon snímá Tornado, ale ten mikrofonek v kameře bere spíš to, co jde z komb, než z PA, která jsou pověšená kdesi nad kamerou. V druhém kombu je pak Electro Voice Force 12. Pozici mikrofonu raději ani nekomentuji.
Jinak kluci jsou šikovní, o tom nelze pochybovat. Ono také LP Custom 68 si nepořídí začátečník. Pakliže není snob.
Chlapci, jek hledíte na repro Tesla ARA 9908? Získal jsem jeden pěkný a jeden horší, zkusil v mé 2x15" retrobedně, na kytaru to není špatný. Jde až k 5kHz, výrazný hrb kolem 2kHz. Není tak příjemný jako ARO 942, ostřejší. Papírová membrána není úplně tlustá a těžká. Na to, že se doporučuje dělicí kmitočet 180Hz, to hraje v podstatě full range.