Prosim poradte nevzdělanci

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
McYuri

Příspěvek od McYuri »

jestli mě chapeš... :roll:
.......::: ENDŽOJ :::.......
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

McYuri - 1. Už sme se tu bavili o výkonové rezervě,takže k 100W zesilovači alespoň 150W box.Ano jeden box bude hrát 100W a i 2 boxy budou hrát 100W tam už jde o to že když máš dva boxy tak máš dohromady větší plochu repráků a tim se ti ten fullstack jeví hlasitější.Máš takovou stěnu zvuku a navíc takhle dva boxy hrajou dost do prostoru takže je to lépe slyšet než např. box 1x12 - který je dost směrový.Chápeš?Full stack by se dal označit téměř za zbytečnost,pak už jde podle mě spíš o image.Někdo to samozřejmě využije,dobře se slyší atd.,ale myslím si že v čr to potřeba není,tady ti bude stačit box 4x12, já mam jen 2x12 a sem naprosto spokojen :wink:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hardcore guitarist »

afektband píše:
hardcore guitarist píše:Takže tu fotku s tím boxem co má basák z canibalů sem nenašel asi to nebylo na google ale našel sem tohle:http://img172.imageshack.us/img172/3160/save0003cb2.jpg
Basák z canibal hraje na Ampega. A podle toho co jsi sem dal ty, oni hrajou jenom přes poda (simulace) přímo do PA.
Viděl sem tam jak kytarista hraje na basbox od ampegu už ale nevím kde...to nechápu vysvětlíš mi to?
pehve

Příspěvek od pehve »

aivn86 píše:Hlasitost soustavy uřčuje výkon zesilovač ne box. Hlasitost box ovlivní pouze minimálně a to citlivostí repráků a jejich kvalitou. Ale když je 100W zesák tak se 400W boxem to nebude hrát jako 400W....

Jinak s tím basovým boxem. Bas box kterej bude mít hornu by měl mít rozsah snad jako kytarovej, ale nikdy nen zvuk nebude asi úplně good. I když někdo u na foru psal, že jakási metalová kapela hraje na basový aparáty s elektrickejma kytarama... :-) ale nevím co to bylo za kapelu.
souhlas. Hrát to samo bude, ovšem někdo slyší rozdíl i v barvě zvuku, je rozdíl kytara melodické a akustické hudby ( blues, folk, rokec ) a doprovodná kytara rytmických níže položených projektů (metal ...)kde je spíše důraz na efektní silový atack, tam věřím že to někdo používá...
400W box bych ale krmil výkonem min 200W taky pro lepší barvu a využití boxíku
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Takže i ta rezerva musí být přiměřená aby byl lepší zvuk?
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

hardcore guitarist píše:Takže i ta rezerva musí být přiměřená aby byl lepší zvuk?
přirozeně
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Takže bude stačit těch 50w nebo 100w pro lepší barvu?
imfree
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od imfree »

K těm basovým boxům..Vždyť kytaristi hrajou už jakou dobu na fender bassman a to je basový apec..
Oholený Squier strat. Dean Flying (Vanvruša) Peavey Classic 30. BOSS DS1..
JancusGuitar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JancusGuitar »

Čau chtěl sem se zeptat...koupil jsem si hlavu PEAVEY ValveKing ( http://kytary.cz/peavey-valveking-head/ ... Peavey:1:0 ) a k tomu box LANEY GS412IA ( http://kytary.cz/laney-kytarovy-reprobo ... :Laney:1:0 ) a newim jak to mám zapojit protože jsem do týhle chvýle hrál jenom na komba...na ty hlavě jsou dva výstupy na box vedle sebe a newim do jakého to mám zapojit a na tom box mám taky dvě díry na jedny je napsáno inpud a na druhé link. Jak to mám zapojit aby se to nepodělalo?
Díky za rady.

Omlouvám se, vím že tyhle dotazy jsou tady pořád ale ja to ani z jednoho téma nepochopil. :(
Cort Z22 BK, Boss OS2, Digitech GNX1, Marshall MG 15CD, Peavey ValveKing Head + Laney GS412IA, a další blbosti...
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

tak v první řadě nezapínej hlavu, dokud, dokud k ní nebudeš mít připojenej box....

na boxu je napsaáno, kolika je Ohmovej - abys to nemusel hledat - ten tvůj je 16ti Ohmovej - až se mi za chvilku dotahne manuál k Valvekingovi, tak i poradim, do který díry strčit drát do hlavy... mam to dole...takže drót strč do jedný ze zdířek SPEAKER OUTPUT a vedle přecvakni Impedance Select na 16 Ohm - v tvém případě, pokud k tomu budeš chtít v budoucnu připojovat více boxů, tak se radši nejdřív zeptej

jinak nezapomeň, že po zapnutí POWER musíš nechat hlavu chvíli (alespoň 10 minut) žhavit, než připojíš kytaru, scvakneš STAND BY a začneš pařit - pokud toto nebudeš dodržovat, brzo odmrvíš lampy - ale o tomhle si počti víc tady na foru
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

K tomu zhaveni lamp - pohodlne je zapinat lampu hned po prichodu do zkusebny, nez clovek vybali kramy a naladi kytaru, tak jsou lampicky nazhaveny a nemusi se na nic cekat ;)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
JancusGuitar
Kontaktovat uživatele:

No já to právě zapojil jako psal Jens Ludwig...strčil sem do toho kytaru zapnul power a chvilku počkal (asi 1min.) a zapmul jsem standby a nic se nedělo...jako v boxu neco slyset bylo (neco jako signal) ale nehrálo to a kdyz jsem skusil zapnout bright tak to tak divně bouchlo, tak sem to vypnul a najednou v hlavě slyšim takový slaboučký praskání(ne žádný veliký rány ale praskalo to) tak sem s tim nic nedělal vypojil sem to ze zásuvky, odpojil sem hlavu a box od sebe a nechal sem to pres noc odpočinout a ráno to nedělalo tak newim co to mohlo být. :(
Nemohlo to bejt tim že sem to nežhavyl těch 10 min.?
Cort Z22 BK, Boss OS2, Digitech GNX1, Marshall MG 15CD, Peavey ValveKing Head + Laney GS412IA, a další blbosti...
Jens Ludwig
Odborník

to by dost bejt mohlo - lempy nebyly ready...
... a nebo taky mohly bejt cestou poškozený

JancusGuitar
Kontaktovat uživatele:

A jak zjistim jestli to je tim žhavenim nebo je to poskkozený?
Jens Ludwig
Odborník

nech to žhavit dýl - třeba těch 10 minut - pak by ti to mělo v pohodě hrát

Edit: jakej máš mezi hlavou a boxem drát???

JancusGuitar
Kontaktovat uživatele:

Mám to propojeny tímhle kabelem http://kytary.cz/pro-co-excellines-repr ... Pro+Co:1:0 ...jo a jestli to nebude hrát tak to docela může bejt blbejma lampama protože když jsem to dostal ta to v tý krabici bylo vzhůru nohama...takže to může bejt spatnejma lampama.
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

To se neboj, lampovej apec taky musi neco vydrzet a myslis, ze cestou z Ciny pres Holandsko az k nam si vsichni davaji tu peci, aby tvuj zesik nahodou neootocili vzhuru proti smeru sipky, ktera ukazuje smer, kterym ma byt vec prepravena at uz dolu nebo nahoru??:)
Zkus to jeste jednou propojit a nezapomen to dat do zasuvky, jak je vzdycky udano v poznamkach manualu:))
JancusGuitar
Kontaktovat uživatele:

Tak sem to nechal pořádně nažhavit a už to hraje.
Díky chlapy. :wink:
rene

Příspěvek od rene »

vzhledem k tomu ze se mi nechce tvorit novej topik tak bych mel jeden dotaz........budu mit nakej zesilovac uplne ne na kytaru ale da se na to s redukci v pohode hrat.ale ta masina ma 530W.da se na to vubec nakej repro nebo naky repra sehnat???
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

žádná kytarová mě nenapadá - jedině že by šel nějak na ten apec naimplantovat výkonová brzda.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“