Nové výškové reproduktory do boxu

Aktivní reproboxy, pasivní reproboxy, zesilovače, ...
Odpovědět
bucenec

Nové výškové reproduktory do boxu

Příspěvek od bucenec »

Ahoj.
Mám celkem už staré pasivní reproboxy StageLine PAB - 12MK2 350W 8Ohm.
Výškové reproduktory už dost chrčí i v nízkém zatížení a chci je vyměnit.
Bohužel nikde na netu nemůžu žádné najít.
Nějaké, co jsem našel udávají výkon 300W, ale je to pro 4ohmy, jakmile tam je 8ohm, tak už to má jen 150W RMS.
A můj 40 let starý zesilovač má 2x250W, ale nevím, jestli je to nějaký max výkon nebo ten RMS.
Můžete mi prosím poradit, jaké výškové reproduktory tam dát?

Děkuji.
Trevor
Odborník

Re: Nové výškové reproduktory do boxu

Příspěvek od Trevor »

Díval ses jaké tam jsou? mají nějaký štítek výrobce? je problém jistě v repro a ne ve výhybce?
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
bucenec

Příspěvek od bucenec »

To si nejsem jistý.
Je nějaký způsob, jak to vyzkoušet?
Jinak výškový reproduktor nemá absolutně žádný štítek. Bohužel.
LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Příspěvek od LUBOSH »

No já jsem našel toto. Jestli to jsou ty bedny. https://www.cybermarket.co.uk/img-stage ... 41774.html
Tak docela pochybuji jestli to budou přímo existovat jako náhradní díl. Ale mají tam on-line poradnu. Tak pokud umíš anglicky tak se jich zeptej jestli se dá sehnat náhradní reprák.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
bucenec

Příspěvek od bucenec »

LUBOSH píše: 1.07.2020 11:10 No já jsem našel toto. Jestli to jsou ty bedny. https://www.cybermarket.co.uk/img-stage ... 41774.html
Tak docela pochybuji jestli to budou přímo existovat jako náhradní díl. Ale mají tam on-line poradnu. Tak pokud umíš anglicky tak se jich zeptej jestli se dá sehnat náhradní reprák.
Ano, jsou to ony.
Nemusí být úplně stejné reprák. Velikost si upravím.. je to dřevotříska, takže to můžu upravit, aby to tam pasovalo.
Za mě bych tam klidně dal něco takového, jen je prostě tento reproduktor slabý.. nemůžu najít silnější verzi:
https://www.hpeshop.cz/reproduktory/pie ... r--300w-8/
LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Příspěvek od LUBOSH »

No tak jestli to jsou teda ony tak nemusíš hledat tak výkonný. Dle jejich specifikací je to 175W při 8 ohmech celá bedna. ( Power rating 175WRMS ). Když tak se podívej na stránky prodance.cz tam mají samostatný výškáče.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
bucenec

Příspěvek od bucenec »

Tak nakonec sem zjistil, že bedna je OK.
Problém je v samotném zesilovači. (reproboxy i mix pult sem zkusil jinde a tam to jede, jak má).
Takže samotný levý channel zesilovače je problém.
Vyčistlil sem ho, profoukal trimry a potenciometr, ale nepomohlo.
Jediné, co bych asi tak ještě svedl je vyměnit všech 6 tranzistorů...KD607 myslím.
Myslíte, že by mohly být vadné tranzistory??
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

bezva práce!,
vyměnit "jen tak" tranzistory nejde!
nejdřív bych to píchnul na osciloskop a zjistil odkud to rušení leze
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
bucenec

Příspěvek od bucenec »

Trevor píše: 2.07.2020 15:21 bezva práce!,
vyměnit "jen tak" tranzistory nejde!
nejdřív bych to píchnul na osciloskop a zjistil odkud to rušení leze
Jak to myslíte "nejde"?
Koupit ty stejné tranzistory a vyměnit kus za kus.
Jeden kanál zesilovače má 1ks KD503, 3ks KD607 a 2ks KD617.
Jsou namontovány na chladičích po stranách zesilovače... vyměnit by šly v pohodě.

Ale říkám si, že měnit takhle něco na slepo je asi časově i cenově zbytečné.
Navíc se možná musí nějak tranzistory přizpůsobit a nastavit (uvnitř zesilovače sem viděl několik trimrů).

Rozhodl sem se to dát někomu na opravu, kdo se tím zabývá.... takhle rozsáhlé znalosti elektroniky už nemám.
Každopádně díky všem za rady.
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Ano vybrat tranzistory a nastavit
Pokud je problem s nima, ale mozna jen nejaka maličkost...

Jj
Nz
Dotazy prosím do SZ
Odpovědět

Zpět na „Zesilovače a reproboxy“