Kemper Profiling Amplifier

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Re: Kemper Profiling Amplifier

Příspěvek od vasekh »

Myslím, že kytara tady dost trpí tím, že je potlačená v mixu, tak zní tence. Ale nepřijde mi to v zásadě jako špatný zvuk.
Jinak je to zajímavý, díky za odkazy a vybrat klávesáka určitě nebylo snadný.
Frostys

Příspěvek od Frostys »

Jé, ten Petr je od nás z městečka, to je náhodička :)
jastud

Příspěvek od jastud »

Janda ma zvuk nahovno vzdycky, nevim proc by to Kemper mel vylepsit.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

To máš recht, zvlášť živák z období alba Bigbít, to je taková synťárna, Rockman byl proti tomu hadr.
Ale z toho Kempera mě to udivilo, zdá se, že to je zvuk přímo z Kempera do mixu, ne snímaný z 4x12 mikrofonem. Jak je možné na tom něco tak lacině, "tranďákově", "pískově" znějící, vůbec nastavit? Co to může být za profil? Skoro mi to připadá, že tam chybí speaker simulace, nebo je zvolena absolutně nevhodně. Našel jsem na YT koncert z Malostranské besedy z r. 2018, je to stejně naprd … Behringer GDI21 by hrál mnohem líp … Že by si Janda naprofiloval ten svůj standardně hnusný zvuk (předtím používal H&K, tam to bylo o fous lepší)?
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

ten Kettner by tomu i odpovídal, ten hraje hnusně i v originálu :lol:
innerself

Příspěvek od innerself »

Tak zlý to zase neni. Slyšel jsem horší. A Janda už je ve věku, kdy se člověk nechce tahat vůbec s ničim, takže můžeme bejt rádi, že nehraje na playback.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
NSWC

Příspěvek od NSWC »

Koukám, že antikemper kampaň zde jede dál.
Pro ty co chtějí něco o KPA vědět je pár novinek.
KEMPER KONE

ACUSTIC SIMULATOR
Fořt

Příspěvek od Fořt »

To jsi špatně pochopil. Já jsem sem ty zkoušky Olympicu postnul spíš z údivu, jak si ostřílený rocker, jakým by Janda měl být, dokáže nakroutit hnusný zvuk. Ač Kemper neadoruju, věřím, že to není chyba aparátu.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

acoustic simulator fajn,
pro kemperistu co potrebuje na koncerte zahrat jednu baladu a vydrnkat jedno intro je to to elegantni moznost.
Samozrejme kvalita je simulační, a jako hlavní zvuk to použít nejde.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
NSWC

Příspěvek od NSWC »

Fořt píše: 30.06.2020 8:50 To jsi špatně pochopil. Já jsem sem ty zkoušky Olympicu postnul spíš z údivu, jak si ostřílený rocker, jakým by Janda měl být, dokáže nakroutit hnusný zvuk. Ač Kemper neadoruju, věřím, že to není chyba aparátu.
Omlouvám se.
Jestli jste si všimli , tak hrajou do InEaru a tam j to uplně jiné.Takhle je to asi i na koncertě, takže to jde linkou do PA a tam za to zodpovídá zvukař.

Co se týká ACS hraje to pěkně a nevidím důvod proč by to nemohl být nosný zvuk.
Samozřejmě je to kvalita vs užitelnost.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

AC sim - moc pěkná srovnávačka (první co mě napadlo u videa - takové práce kvůli takové blbině ;) ).

Je potřeba si uvědomit, že každý podobný acoustic simulator pro el. kytaru je spíš piezzo simulator.
Všechno se to totiž zvukem přibližuje tomu, jako kdybyste měli v el. kytaře piezo v kobyle - líp to zatím bohužel nejde, poněvadž kde nic není, ani smrt nebere (myslím frekvenčně a odezvou).
Jako majitel 3 elektrik s piezem můžu říct, že i tak je piezo v kobyle vždycky lepší.
Nemluvě o akustické kytaře - i ve videu je jasně slyšet, že zvuk aku kytary je lepší, má tělo a objem ve středech, není to tak vykleštěné.

Což samozřejmě někomu stačí a je fajn, že to do mašiny prdnou jako možnost.

Nicméně pokud se někdo dostal dál a akustický zvuk pro live bere vážněji, než ve stylu "na jednu baladu stačí", tak je potřeba vypíchnout, že doba pokročila a z Kemperu (a dalších IR mašin) lze dostat mnohem lepší akustický zvuk pomocí impulsů reálného nazvučení mikrofonem, které se přimíchají k opravdovému piezu z kytary.
Výslednej zvuk je od AC simulace vzdálenej asi tak stejně, jako je stará emulace boxu vzdálená od IR. 8)
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Pro jistotu ještě zdůrazním věc, kterou si spousta kytaristů neuvědomuje.
Sebelepší AC simulaci zabije klasická kytarová reprobedna. Ta strašně zabarvuje zvuk, vytahuje středy, ořezává výšky. (Pseudo)akustický zvuk má jít co nejčistší cestou přímo do PA.
NSWC

Příspěvek od NSWC »

vasekh píše: 30.06.2020 18:58 (Pseudo)akustický zvuk má jít co nejčistší cestou přímo do PA.
No na to je KPA udělaný. :wink:

Pokud mám ještě originál Kemper Kone repro , Kemper přepne při akustice do FRFR módu a je to .Obrázek
Naposledy upravil(a) NSWC dne 1.07.2020 20:22, celkem upraveno 1 x.
torst

Příspěvek od torst »

Na tom posledním videu jsou dokonce čachry, kdy bednu snímaji mikrákem jako klasickej box, na KPA tedy vypnou simulaci reproboxu, a Kemper Kone pak hraje jako Celestion ? Resp. pro španělku přepnu na FRFR a na elektriku na co? Na NonFRFR? Přiznám se, neměl jsem trpělivost to dokoukat. Neshazuju to, opravdu mě to zajímá.
A Stratocaster se simulací akustiky přes KPA a FRFR box sejmutej mikrofonem bude hrát jako akusticky snímaná ak. kytara? (to už je jízlivost :W)
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
NSWC

Příspěvek od NSWC »

Kone reprák je dělaný jen pro použití jako ,, amp in the room".
Ne pro další sejmutí mikrofonem.Jen pro uši !!! Do PA se jde klasicky linkou a celým profilem.
Do PA jde celý profil a zvukař si vybere ten nejlepší do mixu.
Všichni víme, že to bude pěkná sr... zvuk, ale v mixu se prosadí.
No a na stage si můžeš dát co lahodí tvému uchu.

Frekvence repráku jsou jsou do 10 kHz , ale je hodně lineární.
Je to reprák od Celest. přesně na míru pro KPA

Jsou dvě funkce
FRFR pro akustiku , basu, klidně i klávesy a zpěv nebo aux in- audio, ale i pro klasický profil AMP/ CAB /MIC.
Sice to není uplně klasický PA ,ale podklady nebo Digitech SDRUM nehraje špatně a pro KPA je optimalilizovaný.

Potom je tam ten imprint beden. Kemper oddělý od sebe profil ampu a bedny a ty si přiřadíš imprint. Klidně budeme říkat IR.Stejný princip jako ostatní soft na IR.
PAk je to jako klasická kyt. bedna viz. video.
Je to nahrávany na mikrofon , ale jinak to nejde a nemá to vypovídajíci hodnotu .Je to je informativní

Musí se to slyšet ušima!!!

Pokud má nekdo jen KPA bez zesilovače musí koupit class -D power amp.Já koupil TC BAM200. Je to sice basový poweramp , ale hraje rovně i kytary , klávesy atd.
torst

Příspěvek od torst »

Kouk jsem na to video, v 6:00 jsou ukázaný ty změny simulací repráků a v 8:00 je popsáno chování Celestionů vs. Kemperáckýho repra. Není to můj obor a doufám, že u toho zůstane, ale ta bedna KPA je FRFR vždy, ať do ní pustíš simulaci akustiky nebo simulaci kyt. bedny. Prostě širokopásmovej monitor, ne?
Ale nějak se tam s tím snímáním mikrofonem taky počítá (viz ta ukázka). I když mě to hlava nebere, do PA bych šel buď linkou a když už bych chtěl kyt. bednu a mikrák, tak klasiku (Marshall), samozřejmě vypnout "IR".
Trochu mi to připomíná diskusi vedle o BOSS Katana. Kvalitu modelace nesrovnávám, ale to dilema při nazvučování je podobné. Slyšel jsem jí nedávno na akci shurkou do PA a dobrý, kompromis, ale bez problému. Box KPA je třeba podobnej proncip ...
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
NSWC

Příspěvek od NSWC »

Právě, že plno lidí nebylo spokojeno se zvukem z KPA s power ampem+ bedna.
Prostě tam chyběla ta lampa.
No a teď si plno lidí vyndalo z 4×12 repráky, nacpali tam Kone a je to masakr.Můžou si vybrat zvuk imprintů,ale do PA jedou linkou celej řetězec Amp, cab, mic který je udělaný klasickou cestou, jak by to dělal zvukař.

Tím mikrofonem na Kone to snímal jen kvůli tomu demu.Není to pro snímání mikrofonem myšlený .Jenom do UŠÍ !!!!!
Opravdu to musíš slyšet na živo a ten micr.tam nepatří.
Naposledy upravil(a) NSWC dne 1.07.2020 21:20, celkem upraveno 1 x.
NSWC

Příspěvek od NSWC »

P.s Ano je to FRFR reprak a vše řídí KPA.
Ale Kone je tak specifický, že nebude fungovat s ničím jiným než s KPA.
Ty imprinty asi dělali taky u Celestion přímo na míru pro Kone.
torst

Příspěvek od torst »

Ohledně Kone, FRFR, to chápu. I ten "ilustrační" mikrák na YT.
Ovšem zas mě dostala do kolen věta :
"Právě, že plno lidí nebylo spokojeno se zvukem z KPA s power ampem+ bedna.Prostě tam chyběla ta lampa."
Asi to byly případy nelampových koncáků.
NSWC

Příspěvek od NSWC »

Možná jsem se vyjádřil blbě. Samozřejmě lampa je lampa.Ale když budeš hrát přes odposlech tak je to to samé.Žádný tlak a jiné frekvence než z amp+cab.
Kemper nemůžeš hnát přes lampový koncák. Vlastně žádný digitál.

Šlo jim hlavně o ten tlak bedny a samozřejmě i zvuk různých repráků.
Proto se to musí slyšet naživo a vůbec nemá smysl hodnotit video.

To je to samý s tou kritikou Jandy.Video nebrat jako reference.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“