Výměna snímačů

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
krade

Re: Výměna snímačů

Příspěvek od krade »

Mam Tuma pickups na teleti. Skvely snimace...
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
defeldrick

Příspěvek od defeldrick »

Zdravim, rozhodl jsem se ponechat si LTD Viper-50 z roku, zřejmě, 2004 (IR04 začíná sériový číslo), vyrobenym v Indonésii. Koupil jsem ho za 150 EUR. Hraje se mi na něj dobře díky tenkému krku a nízkému dohmatu, akorát zvuk snímačů (ESP LH-150 nebo LH-100, online zdroje uvádí obě možnosti) nestojí za moc bez Harley Benton Metal Rockplugu.

Sice jsem si říkal, že mi stačí jedna kytara, ale přeci jen je pohodlnejší mít jednu ve standard ladění a druhou podlazenou (Blackjack).

Nedoporučili byste mi nějaké jiné, lepší snímače, které by se hodily k téhle dřevěné kombinci? Díky
https://www.gear4music.at/en/Guitar-and ... -Black/UXD
Kytary: ESP LTD SC-607 2-Tone Burst 2004 (SD Blackouts AHB-1B 7), Schecter Blackjack ATX C-1 VRS (SD Blackouts AHB-1)
Příslušenství: Spark guitar amp by Positive Grid, AKG K-240 Studio, Dunlop Jazz III Stiffo Sharp Black 1.38 mm
defeldrick

Nikdo nic? Co kombinace EMG 81/60? Prý by se k LTD Viper-50 hodily. Díky
Kytary: ESP LTD SC-607 2-Tone Burst 2004 (SD Blackouts AHB-1B 7), Schecter Blackjack ATX C-1 VRS (SD Blackouts AHB-1)
Příslušenství: Spark guitar amp by Positive Grid, AKG K-240 Studio, Dunlop Jazz III Stiffo Sharp Black 1.38 mm
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

EMG v lípě fungují relativně dobře, akorát jsem teda nikdy nehrál na lipovou kytaru s kratší menzurou. Trochu popiš co té kytaře chybí, popř. přebývá. Jestli je to spíš lehčí nebo těžší dřevo. Mně v lípě hrál i klasický SH-6 Distortion, pokud jde o tvrdší muziku.
defeldrick

Je kupodivu docela těžká, skoro jak mahagonová. Třeba ten Blackjack z bahenního jasanu je mnohem lehčí. Jinak pocitově ty LH-100 (nebo 150?) prostě zní jako neartikulovaný bordel ve srovnání s Blackouts na Blackjacku.

Po zhlédnutí tohohle videa mi EMG nepřišly jako špatný nápad.
https://youtu.be/4IrvE-SrPoE
defeldrick

Našel jsem jsem kombinaci 81x/60x. Jaký je rozdíl oproti původní verzi 81/60? Píšou míň komprese a jasnější zvuk než 81/60. Někdo vlastní zkušenosti s těmito snímači?

https://hudebnibazar.cz/set-emg-81x-60x/ID300529/
defeldrick

Tak jsem napsal email přímo ESP, abych se ujistil, co za kytaru vlastně mám. Poslali mi dokonce fotku katalogu z roku 2004 (níže).

Jedná se tedy o LTD Viper-50 z roku 2004, Indonésie, agathis tělo, javor krk, palisandr hmatník, snímače: ESP LH-100 set, ty bych právě rád vyměnil za něco moderního, co by sedělo ke dřevu. Možná se divíte, proč to na takový kytaře vůbec řeším, ale prostě mi sedí krk a pohodlně se mi na ní hraje a přijde mi škoda, se ji zbavovat. To si ji radši vytuním. Týpek na bazaru, co mi zrovna před nosem prodal EMG 81x/60x někomu jinýmu, doporučoval EMG JH set, ale já nechci, aby to znělo jako Metallica. Pak jsem se dočetl, že k tomuhle levnýmu dřevu by sedly třeba Black Winter od Seymour Duncan. Tipy někdo? Taky mi byly doporučeny Sperzel mechaniky.
unnamed.png
volfi

Příspěvek od volfi »

Otázka kolik do toho chceš vrazit. Z nabídky SD: se mi nejvíce líbí SH10 + SH2; EMG: 57+66 - retroactivy jsem nezkoušel. RM: Custom + Hot air nebo F4 set. BKP: Aftermath.
Nedávno jsem kupoval zamykací harley benton mechaniky a fungujou dobře, otázka co vydrží.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
innerself

Příspěvek od innerself »

Mě vždycky hrál spíš víc snímač, než dřevo, respektive to dřevo mi do zvuku kecalo stejně, jako dýlka menzury, nebo právě seřízení dohmatu. Takže já tvojí výměnu chápu. Když jsem dokonce dal nějaký ukázky co by měly potvrdit mojí zkušenost, že snímač dělá víc než dřevo, tak i jeden z místních označil lepší vzorek právě s levnou kytarou. Je těžký ale v tomhle radit, protože každýmu sedí něco víc a něco míň. Mě se třeba EMG 81 nelíbí vůbec nikde. Jak v mahagonu, lípě nebo v překližce. Navíc je sraní překopávat jack a potenciometry v kytaře, aby to sedělo na aktivní. Navíc si myslim, že podobně umí hrát i pasivy. Mě například seděla sh-4 víc než zmiňovaná sh-6, která mi vlastně přišla podobná EMG 81, i když vedle sebe jsem to neporovnával. Káoš a druhej kytarista maj f10 od r.m. pickups ale čekali na to docela dlouho. Já osobně bych z pasivů zkusil sh-8, protože podle EQ co udává seymour duncan je to nejblíž aktivní AHB-2, která se mi nejvíc osvědčila.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
defeldrick

To zní zajímavě, SH-4 používá Adam Jones z Tool. Takže bys dal SH-4 ke kobylce a SH-8 ke krku? Já bych si to asi stejně radši nechal vyměnit u technika.
innerself

Příspěvek od innerself »

Já u krku nepoužívám nic a když už se hrabu do kytary s pájenim, tak si krkovej snímač rovnou vyndám ven. Já jenom psal, že bych osobně z pasivů bral sh8, protože je papírově nejblíž tomu, co mi sedí nejvíc.
defeldrick

Tak to vypadá, že kupuju set snímačů Seymour Duncan Invader SH-8 od Bubucciho.
innerself

Příspěvek od innerself »

Myslim si že posun ve zvuku to bude, tak dej pak vědět jak ti to sedlo ;)
defeldrick

Tak oproti ESP LH-100 setu by byl asi posun, kdybych tam dal cokoliv, ale podle videí ty Invaders zní fakt dobře. Jsem spíš zvědavej na srovnání s Blackouts AHB-1, co mám na Schecteru. :-D
innerself

Příspěvek od innerself »

Podle videí mi vždycky všechno znělo nějak podobně a potom v reálu to byly docela obrovský rozdíly :D
jbiker

Příspěvek od jbiker »

HSS Strat: Kdyby někdo předělával stratocastera na HSS nebo měnil pickguard a nedával pozor jako já: Jsou dva druhy pickguardů. Humbucker se třemi dírami, pro některé snímače Fender (Shawbucker) a HB se dvěma dírami pro vetšinu ostatních. Na třídírový je možné přivrtat další otvor do osy, ale je to hnus a je tam i o 1-1,5 mm jiná rozteč, takže nejdřív řádně proměřit. Druhou možností je mezikus:
1AD94869-C03D-47D7-98E6-BE9095C72E4C.jpeg
C52B0545-20FE-4E03-8AE0-909542D20A2B.jpeg
Na obrázku jsou šroubky M3. Dají se koupit i M2.5, což by vypadalo trochu líp, ale “trojka” závitník se shání lépe.
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Hodlám zakoupit do Strata ke kobyle Seymour Duncan SHR-1B
https://www.thomann.de/cz/seymour_duncan_sshr1b_wh.htm
Má někdo něco proti nebo nemůžu udělat chybu? Dík
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Jen co mám načteno, než jsem pořídil SH-4 JB. Podle všeho patří Hot Rails mezi nejlepší mini-humbuckery, ale proti klasickým jsou horší, když dojde na rozpojování cívek. Jinak dle individuálního vkusu a ucha. Abychom měli co kupovat na bazaru, když se nezadaří :). Obecně mě docela překvapilo, kolik fór se volbě a výměně snímačů věnuje. Snad nejdiskutovanější témata. Dokonce i “mandolincafe“ ... :).
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Díky, podle všeho by to mělo dělat to, co chci. Ještě dotaz - svěřili byste Stratíka do servisu v Kytarách nebo máte tip na někoho jinýho v Brně?
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Vždyť to zvládneš sám a jako kytarista by jsi měl tyhle základní věci ovládat, přeci s tím nebudeš pořád někam běhat, za cenu jedné výměny máš koupenou páječku, která ti vydrží celý život a nějaký šroubovák doma bude ne? ...
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“