Kemper Profiling Amplifier
Pravidla fóra
Re: Kemper Profiling Amplifier
O diskutabilnosti ukázek na YT vím své, bez diskuse!
Ale ta nesouhra KPA + tube power amp, to je zase šok !! Přeci musí být možné použít KPA jen jako PREAMP a dále se signálem zacházet jako s kterýmkoli kyt. preampem, ne !? To je přeci princip HW IR loaderů, resp. toho, co je před nimi.
Nechci srovnávat kvalitu simulace, ale dlouho jsem hrál na ZOOMa, kde jsem měl právě JEN simulace preampů, do koncáku Engla Thunder a výsledek bezva. (Srovnání s celou hlavou vs. její digi simulací vycházely hodně podobně). Znovu - nekladu rovnítko mezi ZOOM a KPA ! Jen popisuju princip.
Ale ta nesouhra KPA + tube power amp, to je zase šok !! Přeci musí být možné použít KPA jen jako PREAMP a dále se signálem zacházet jako s kterýmkoli kyt. preampem, ne !? To je přeci princip HW IR loaderů, resp. toho, co je před nimi.
Nechci srovnávat kvalitu simulace, ale dlouho jsem hrál na ZOOMa, kde jsem měl právě JEN simulace preampů, do koncáku Engla Thunder a výsledek bezva. (Srovnání s celou hlavou vs. její digi simulací vycházely hodně podobně). Znovu - nekladu rovnítko mezi ZOOM a KPA ! Jen popisuju princip.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Jako v principu OK, ale trochu mě děsí, kolik tak procent kytaristů tohle dokáže pochopit. Jakože rozdíl mezi impulsem a imprintem a jak to používat. Aby to hrálo dobře ven i na pódiu. Smysl v tom ale vidím, teda pokud hodlám používat ten AC simulátor, to dává smysl. Jinak asi moc ne.
Běžně se klidně tak hraje. Nevim teda jak udělali profily, ale používaj to i jako preamp.A to dokonce i profíci.
https://youtu.be/fhJTt7ATYiE?t=46
Mě se ale líbila spíš ta power amp verze, kde si můžeš vypnout simulaci bedny u výstupu, kterej se připojuje právě jenom k bedně. To co leze ke zvukaři zůstává se simulací reproboxu. Ale to už tu nějak tak padlo. Je to hlavně proto, aby se člověk při tom rachotu na podiu (ve zkušebně) nějak slyšel, nebo spíš to alespoň cejtil tak, jak ten zvuk zná.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Mě taky, ale to je snad úplně logický, prostě máš řetězec klasickýho aparátu+mikrofonu, v něm můžeš +- libovolně kteroukoli část nahradit simulací, ale nikdy nesmí (neměla by) žádná chybět nebo naopak být zdvojená (kytarová bedna reprodukující zvuk doplněný speaker simulátorem ...).vasekh píše: 3.07.2020 18:59 Jako v principu OK, ale trochu mě děsí, kolik tak procent kytaristů tohle dokáže pochopit.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
torst: běžný kytarista si ten řetězec neumí představit a rozhodně ne, jak se ten zvuk postupně vyvíjí.
Máš pravdu , opravuji se.innerself píše: 3.07.2020 20:49Běžně se klidně tak hraje. Nevim teda jak udělali profily, ale používaj to i jako preamp.A to dokonce i profíci.
https://youtu.be/fhJTt7ATYiE?t=46
KPA může fungovat jen jako preamp + fx .
Udělá se direct profil jenom preampu a pošle se to rovnou do PWA + bedna.
Používáte se to hlavně kvůli tomu pocitu.
Plno profilů dnes hraje od IEM a tam to je o něčem jiném.
Do jednoho racku narvou 3 KPA + vysílačky a je to.
Naposledy upravil(a) NSWC dne 6.07.2020 10:00, celkem upraveno 1 x.
No a to je právě ten problém, když někdo napíše dotaz:vasekh píše: 4.07.2020 11:30 torst: běžný kytarista si ten řetězec neumí představit a rozhodně ne, jak se ten zvuk postupně vyvíjí.
,,Chci mít zvuk jako Rammstein(třeba).
Jaký zesilovač si mám pořídit "
Tady na foru je na to celé vlákno.
Odpověď je jednoduchá.
,,Kup si Recto + bednu s V30" a máš to samé jako oni.
Jenže každému uniká to ,že je tam ještě ta bedna snímaná mikrofonem, a každý má jinou charakteristiku, umístění při snímání atd.
A to jsem hodně zjednodušil.
Takže chceš zvuk jak Iron Maiden.?
JCM2000 + G12T 75 a máš co jsi chtěl.
Ale určitě to nebude to co slyšíš z CD.
P.s A to nemluvím rukách, postprocesingu, masteringu atd
No a právě např.Kemper je na tohle udělaný.
Můžeš si uděat nebo koupit profil , který má stejný řetězec jak Adrian Smith a pak už laborovat.
Samozřejmě je nejlepší mít svůj zvuk a být originální ne kopírovat ostatní.
Jak ve zvuku tak ve stylu nebo nedej bože covery, které se učíš v Guitarpro.
Jestli ti na to bude stačit 20w kombo tak buď rád a hraj, cvič , imrovizuj.
Naposledy upravil(a) NSWC dne 6.07.2020 9:34, celkem upraveno 1 x.
Tohle je ta tragedie, popisuješ to úplně přesně ! ! ! ! Sám jsem to už zde opakoval x-krát. Znám to osobně. Koupil jsem si svojí 1. lampovou hlavu a Marshall 4x12, prostě profi, a čekal, že z toho poleze stejnej nášleh, co znám z CD. A on to byl jen hodně solidní r´n´r´...NSWC píše: 6.07.2020 9:17 No a to je právě ten problém, když někdo napíše dotaz:
,,Chci mít zvuk jako Rammstein(třeba).
Jaký zesilovač si mám pořídit "
Odpověď je jednoduchá.
,,Kup si Recto + bednu s V30" a máš to samé jako oni.
Jenže každému uniká to ,že je tam ještě ta bedna snímaná mikrofonem, a každý má jinou charakteristiku, umístění při snímání atd.
A to jsem hodně zjednodušil.
Proto je potřeba hodně dobře promyslet kde, jak hlasitě, s jakým účelem (a nebo do čeho) chci hrát. Těžko najít univerzál, vždy to bude nějaký kompromis. KPA je v tomhle asi nejdál, i když i to je kompromis.
Na tom opačném "cenovém konci" vidím třeba ten ZOOM nebo Boss Katana (jasně, to sem nepatří).
Ale ty popsaná dilemata, to je ten kruciální problém (ne)úspěchu hledání požadovaného zvuku !
NSWC: Hele, mě to nemusíš vysvětlovat, ale díky. Problém je, že když uděláš "CD zvuk", zas nemáš ten rachot. Takže je třeba přemýšlet, že vlastně zvuk kytary má dvě cesty - jedna do PA nebo nahrávky, druhá na pódium. Proto asi vymysleli ten Kone a imprinty. Já s tím vůbec nemám problém, jen konstatuju, že to je složitý a není to chyba Kempera, prostě to tak je...
@vasekh
Vždyť tomu nemusíš rozumět, když to nechceš pořád řešit.
U Kemperu v sekci output vybereš imprint reprak např V30 a na pódiu ti bude hrát pořád jen V30 . DO PA půjde to co je u profilu tzv. ,,studio profil"
Samozřejmě nejjednodužší je , amp+ cab.
Ale jak vidět tak nikdo nemá vyřešený zvuk a nikdy mít úplně nebude.To je snad jasný.
Muzika je o pocitu a stačí když budeš mít blbou náladu a najednou slyšíš všechno jinak.
A pokud chceš rachot na pódiu tak to by te taky přešlo být v 50letech hluchej na jedno ucho. Vím o tom svoje.
Vždyť tomu nemusíš rozumět, když to nechceš pořád řešit.
U Kemperu v sekci output vybereš imprint reprak např V30 a na pódiu ti bude hrát pořád jen V30 . DO PA půjde to co je u profilu tzv. ,,studio profil"
Samozřejmě nejjednodužší je , amp+ cab.
Ale jak vidět tak nikdo nemá vyřešený zvuk a nikdy mít úplně nebude.To je snad jasný.
Muzika je o pocitu a stačí když budeš mít blbou náladu a najednou slyšíš všechno jinak.
A pokud chceš rachot na pódiu tak to by te taky přešlo být v 50letech hluchej na jedno ucho. Vím o tom svoje.
Naprostý souhlas. Někdy to řeším i ve zkušebně. Naprosto stejná kytara, krabičky, aparát, stejná akustika, stejně nastavená hlasitost vokálů a zbytku kapely, a jednou si to užívám a podruhé si říkám, co s tím zvukem dneska k.rva je ...NSWC píše: 7.07.2020 6:25 Muzika je o pocitu a stačí když budeš mít blbou náladu a najednou slyšíš všechno jinak.
Na různých pódiích je to i záležitost velikosti prostoru a akustiky. Už jsem slyšel v několika rozhovorech se známými kytaristy, že např. několik různých OD v pedalboardu mají i kvůli vlivům prostoru a dokonce i nálady či dispozice (když to chtějí zrovna trochu šolíchat, zapnou nas.anější OD).
Rachot na pódiu nemám rád, resp. nemám rád, když svou hlasitostí výrazně vylézám nad celkový mix. Bojím se pak do toho víc opřít … Spodním limitem pro mě ale je, abych byl schopen při stabilní vzdálenosti pedalboardu a svého zpěvavého mikrofonu od kytarové bedny (většinou min. 2-3 m) pohotově (tak do 3 s) chytit zpětnou vazbu (jen náklonem, ne někam pochodovat). V tom mi právě přijde např. použití Kemperu (či klasického aparátu s IR) s in-earem svazující. Vím, že při použití do monitoru chytit vazbu jde, ale vzhledem k jeho pozici bych se zase bál nechtěné vazby. Předpokládám, že při použití Kemper s bednou se při vazbě chová standardně ... (?)
S RCFkem chytám úplně normálně kontrolovanou vazbu, když chci.
S lampovým preampem+Pangaeou, s tím šméčkopidipreampem Mooer i s Fractalem, všechno jedno brdo.
Se sluchátky to asi nepude no...
Leda dojít si mazácky opřít hlavu kytary o P.A.čko, ale to bude frekvenčně podivné, stejně jako ve studiu s monitorem v režii (ale už jsem toho jevu párkrát využil).
Nicméně když se v režii ty monitory na chvíli cíleně trochu vytaví, tak jde přirozená vazba nabrat taky.
Jinak se mi zdá, že na to všichni jdou zbytečně přesložitěle.
Už jsem to sem párkrát psal.
Nastavím si zvuk, který v kapele hraje tak, jak se mně a spoluhráčům líbí a nikoho ne*ere (např. neduní že...) a na který se mi dobře hraje - t.j. uklohním si ho co nejvíc tak, jako by hrál ze slušného lampového aparátu.
Tenhle zvuk dám zvukařovi a ať si s ním v PA dělá co umí - co mu jako budu já procesovat a předpřipravovat?
Má k dispozici konzistentní zvuk v lepší kvalitě, než nasnímanej mikrákem z boxu a přitom bez parazitních ruchů - ať si ho dotáhne jak potřebuje a když bude nějakou drobnou úpravu chtít ode mne, no problema.
S tímhle si každej zvukař poradí a všichni jsou spokojený.
S lampovým preampem+Pangaeou, s tím šméčkopidipreampem Mooer i s Fractalem, všechno jedno brdo.
Se sluchátky to asi nepude no...
Leda dojít si mazácky opřít hlavu kytary o P.A.čko, ale to bude frekvenčně podivné, stejně jako ve studiu s monitorem v režii (ale už jsem toho jevu párkrát využil).
Nicméně když se v režii ty monitory na chvíli cíleně trochu vytaví, tak jde přirozená vazba nabrat taky.
Jinak se mi zdá, že na to všichni jdou zbytečně přesložitěle.
Už jsem to sem párkrát psal.
Nastavím si zvuk, který v kapele hraje tak, jak se mně a spoluhráčům líbí a nikoho ne*ere (např. neduní že...) a na který se mi dobře hraje - t.j. uklohním si ho co nejvíc tak, jako by hrál ze slušného lampového aparátu.
Tenhle zvuk dám zvukařovi a ať si s ním v PA dělá co umí - co mu jako budu já procesovat a předpřipravovat?
Má k dispozici konzistentní zvuk v lepší kvalitě, než nasnímanej mikrákem z boxu a přitom bez parazitních ruchů - ať si ho dotáhne jak potřebuje a když bude nějakou drobnou úpravu chtít ode mne, no problema.
S tímhle si každej zvukař poradí a všichni jsou spokojený.
| Cruel YT | Cruel sptf
zachytil jsem nějaké freečko :
https://www.kvraudio.com/product/kemper ... -by-kemper
https://www.kvraudio.com/product/kemper ... -by-kemper
to je jenom organizátor presetů. Není to ani editor presetů, natož VST varianta Kempera
VST variantu jsem ani nečekal. Vím, že tomu se výrobce brání.
" to je jenom organizátor presetů. Není to ani editor presetů" - to není tak docela pravda - efektová část už se dá editovat, a přiřazovat i externí IR se tam dá a ještě pár dalších fíčur.
Xklok: aha, to jsem nevěděl. Když jsem kdysi měl Kemper asi měsíc doma, pochopil jsem to právě jen jako organizátor presetu
jo upgradovali to asi před rokem - vlastně je to teď plnohodnotnej editor
Nazdar borci. Nenašel jsem to tu, tak píši.
V týdnu mi přijde Kemper rack verze bez koncaku + koncak vedle. Ale.... Jaké máte ozkoušené ideální boxy? Díky...
V týdnu mi přijde Kemper rack verze bez koncaku + koncak vedle. Ale.... Jaké máte ozkoušené ideální boxy? Díky...
-> IBANEZ RGA 121 Prestige, Ibanez RGAIX7U
-> KEMPER profiler rack, ENGL Powerball 2, Peavey 6505+
-> ENGL 4 x 12" PRO Slanted E412VSB (V30), HB 112 V30
-> ENGL 4 x 12" PRO Slanted E412VSB (V30), HB 112 V30