Floyd Rose

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
torst

Re: Floyd Rose

Příspěvek od torst »

míval jsem víc kytar s FR, vše v normal ladění, floating setting. A v podstatě totéž co u tebe. Jedna pákovala lehce, druhá kladla výraznější odpor. Myslím, že ta s větším odporem měla i vsazeno víc pružin. Nevím, čím to bylo. Možná délkou bloku, do kterého jsou pružiny chyceny = různá délka páky (myšleno fyzikálně, ne vibrapáka).
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Lorde, zkus jednu pružinu oddělat a zbylé dvě víc dotáhnout, aby se ladění vrátilo do původní výšky. Nebo naopak dát 5 pružin a povolit je. Jde experimentovat s tuhostí pružin - ty měkčí mají delší tu oblast, ve které reagují lineárně.
Třeba Gotoh PSP powerspring i po malé výchylce hodně zaberou a musíš to rvát moc silou, takže bych zkusil měkčí.
volfi

Příspěvek od volfi »

Ahoj, nemáte někdo zkušenost s kvalitníma pružinama? Jedna se o floydrose 1000 a aktuálně tam jsou 3 pružiny, které nejsou dobré. Ze začátku jdou extrémně z lehka, že stačí lehce položit ruku na tremolo a rozlaďuju.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
torst

Příspěvek od torst »

Podle mě neexistují pružiny s nerovnoměrným průběhem. Jen tvrdší a měkčí. Už jsem pár FR na kytarách nastavoval a tohle se mi nikdy neprojevilo. Ten různý průběh, tvrdost znám, ale to je dané konstrukcí, typem popř. nastavením kobyly.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

To je vcelku normální chování.

Ale určitě můžeš zkusit nové pružiny, třeba to trochu pomůže, pokud jsou stávající upoužívané:
https://kytary.cz/ibanez-espr2003/HN187758/
https://imusicdata.cz/fender-pruzina-pr ... -6-ks-sada
https://www.muziker.cz/floyd-rose-frtsn ... ings-black
Které jsou tvrdší nejsem schopen říct, třeba poradí nějaký místní zkušený stavitel či servisman.

Kdyby to nepomohlo dost, můžeš si do kytary nainstalovat např. Maglok, ale přijdeš o flutter efekt, je tam při vracení drobné "aretační klapnutí" či jak to nazvat :) (prostě když se chytí magnet, tiché a měkké, žádné kov na kov) a ani potom to samozřejmě při vracení do polohy není 100%ní jako pevná kobyla.
volfi

Příspěvek od volfi »

Taky jsem se stím nikdy nesetkal. Naprosto minimální silou dokážu FR vychýlit zhruba o jeden 1mm. Rozdíl v ladění je zhruba 25 centů. Mám doma dvě ibanez a ty stím problém nemají. Kdyby pružiny byli měkké tak by Floyd rose šlo jednoduše stlačit až na "doraz", ale jakmile překonám ten milimetr "vůle" tak to jde hodně ztuha. No asi těch pružin objednám víc a zkusim laborovat. Jen pro upřesnění: struny 10-46 standart E.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

To je problém břitů na tremolu a ne pružin. Rozdílný tah nebo průběh beru, ale tady to zní jako klasicky vyžvýkané břity nebo stavěcí šrouby. Zkus si přehodit pružiny na některou Ibanez kytaru.
volfi

Příspěvek od volfi »

To už jsem koukal, kytara je nová.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

už z pricipu, pokud je pružina napnutá, tak se nemůže takto chovat. Zkus to nafotit.
volfi

Příspěvek od volfi »

61F136BA-1AF4-4142-A613-331CE5C75553.jpeg
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

To je fakt divné u nové kytary, resp. tremola.
Popravdě já bych se s tím sám netrápil a vzal bych to ke zkušenému kytaráři na zkouknutí.
volfi

Příspěvek od volfi »

Tak na kytaře není nic složitého. Nebude to ničím jiným než pružinama, není tam co jinýho. Jen mě zajímalo jestli někdo z vás neřešil něco podobného a nemá už vytipované kvalitní pružiny. Docela mě zaujaly pružiny FUTONE, jen je sehnat. Zatím jsem objednal pružiny k origo FR. Čistě teoretický může být ta pružina moc dlouhá, nebo nebyl použit vhodný materiál a je unavená. Původně jsem hledal nějaký progresivní pružiny, ale to se asi na kytary nevyrábí :D
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Věděl by někdo kde sehnat tenhle floyd, či pod jakým názvem,přívlastkem? díky!
resp. stačí jen kameny samotné
trem1.jpg
trem2.jpg
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
grock

Příspěvek od grock »

to volfi :
napadá mě (podle fotky), jestli problém není v tom, že prostřední pružina je oproti ostatním povolená - není šikmo a "zabere" až při větším vychýlení tremola.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
volfi

Příspěvek od volfi »

Problém u mě byl opravdu v pružinách, proběhla výměna za floydrose pružiny a vše OK.
affordano

Příspěvek od affordano »

Máte někdo zkušenost s Floyd Rose FRX na Les Paulu? V návodu se zmiňuje, že u některých LP (Customů) je kvůli úhlu krku potřeba drážkovat dosed na těle. To je nemilé. Trochu pod vlivem krastyho o páčení na LP přemýšlím, páč se mi to zvukově dost páčí, i když vizuálně hrůza. No, nevím... rozmluvte mi to někdo :D
Přílohy
$_86.jpg
volfi

Příspěvek od volfi »

Nejvíc mi na FRX vadí to, že musíš do hlavy udělat dvě díry pro vruty na zámky.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

affordano píše: 29.09.2022 11:41 No, nevím... rozmluvte mi to někdo :D
Já bych se na to vybodnul a radši pořídil druhou kytaru s FR.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

nebo dvě :)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
torst

Příspěvek od torst »

F.R. na LP nic moc. Bude i větší rozestup strun-mimo póly snímačů.
Já bych instaloval jiný model, bez zámků (Snowy White 19:37):
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“