Kombo nebo zesilovač

Baskytarová aparatura ...
Odpovědět
clay

Kombo nebo zesilovač

Příspěvek od clay »

Ahoj, měl bych dotaz na někoho zkušenějších ohledně aparatury. Hraju s kapelou a ve zkušebně mám basové kombo SWR basic black 160w. Doma na cvičení mám malé basové tranzistorové kombo. Nějak mi ale , že doma, kde cvičím nejvíc nemám zvuk jako ve zkušebně a nemůžu si zkoušet i jiná nastavení.
Uvazuji o pořízení zesilovače a dvou repro beden (jednu do zkušebny a druhou domu) abych měl stejné podmínky doma i ve zkušebně. Na zkoušky bych tahal jen zesilovač. Zajímá mě jestli uvažuji správně, pokud chci maximalizovat svoji hru. Případně nějaká doporučení na aparáty(náhradu za SWR) Jestli stačí lepší tranzistor, hybrid nebo radši koupit rovnou lampu.
Díky za rady
Trevor
Odborník

Re: Kombo nebo zesilovač

Příspěvek od Trevor »

Bydlíš v rodinnem domě, nebo v činžáku?
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
clay

Příspěvek od clay »

Bydlím v RD. Na zkoušeni mám samostatnou místnost.
Moon

Příspěvek od Moon »

clay píše: 13.07.2020 12:17 Zajímá mě jestli uvažuji správně,
Uvažuješ správně když vezmeš v potaz praktickou stránku věci. Převážet jen zesilovač je samozřejmě snažší, hlavně když jde "jen" o tranzistor a jeho váhu a rozměry.
Lampa bude nesrovnatelně větší a těžší. ( a dražší !!!)
Já to praktikuji také tak. Bedny mám roztroušené po zkušebnách a jednu doma na kšefty. Když si chci ale zahrát doma, používám jen kombo 12W.
Zesilovač hybrid nebo tranzistor, 300 až 800 W. lampa je u basy zbytečný přepych.
Zvuk, který si doma nastavíš ale budeš muset stejně ve zkušebně upravit podle potřeby kapely. Cvičit techniku hry jde téměř na čemkoliv. I na malém kombu.
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
clay

Příspěvek od clay »

Díky za odpověď. Myslím, že tuhle cestu mám právě na mysli. Na techniku hry mi stačí ten malý tranzistor, ale když si chci do našich skladeb zkoušet pohrát s nastavením zvuku, tak na zkouškách s kapelou na to prostě moc prostoru není a převážet každý týden kombo je fakt nepraktické.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Jaký význam bude mít nastavení zvuku doma, kde máš úplně jiné zvukové podmínky? Zvuk se musí nastavit s kapelou, jinak to nejde IMHO. Ale myšlenka malé přenosné hlavy a více boxů na různých místech je dobrá, pokud by ti to tak vyhovovalo. Dnes se dá 500W hlava vměstnat i do kapsy od gigbagu, např. tc electronic BQ500 Bass Head.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy pro baskytary“