Marshall
Pravidla fóra
Re: Marshall
6100
Díky moc. Tenhle dokonce znám a nevzpomněl jsem si na něj. Ostuda no 
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Podle ukázek to hraje dobře. Ale ty ceny jsou imho trochu nadstřelené, ale tipuju, že si to časem sedne. Očividně i Marshall poslouchá, co jeho zákazníci chtějí. Osobně mi dává větší smysl ta plexi než JCM.
To Vintage kombo je boží, ale 1500 doláčů je docela masakr.
- Alternátor
Přátelé, máte tu někdo hlavu DSL1HR? Začínám o ní uvažovat jako o aparátu vyloženě do ložnice (přes zeď mám souseda). Předchozí DSL20CR se na tohle moc neosvědčil, protože jsem ho musel krotit až moc a prostě to nebylo ono, nebo jsem ho trochu vytočil a už mi lítaly kameny do okna... Ostatní komba mi zase moc nevyhovují ať menším reprem, nebo skoro nulovou možností ekvalizace, nebo voicingem (napři Laney CUB12). Hlavu bych používal nejspíš s Marshall Studio Classic SC112 Cabinet, u kterého se mi líbí osazení V-typem, co mám i v DSL40, takže by to mohlo dávat smysl. Z ukázek to na mě nepůsobí špatně, ale pokud někdo máte zkušenost, uvítal bych ji 
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Zdravím, tuto hlavu už mám necelé dva roky. Já s ní jsem spokojený. Dost mě baví. Ale jak už tu bylo mnohokrát řečeno i 1w, potažmo i těch 0.1w je do bytu moc. Mám rodinný dům a tolerantní manželku, takže to jde. Ale i tak jsem slyšet až ven. Ten první kanál je parádní, ale nejlépe zní naplno, a ovládaný potenciometr hlasitosti na kytaře. Hraju na LP gibson, a stou to jde dobře. A i ten druhý kanál je potřeba dát trochu víc doprava. Protože když to má hrát opravdu potichu, tak mi to přijde jako jiné silnější lampy, které umějí pěkně hrát potichu. Není to špatný, ale chybí tomu takový objem a ta citlivost, nebo dinamika. Mám k tomu 112 v30, jen takovou jednoduchou bednu . Ale když jsem to v obchodě zkoušel, tak tam byla 2x10, a na tom to hrálo opravdu parádně.
- Alternátor
Díky za reakci. Já právě nemám možnost to vyzkoušet. Dnes jsem si na zkoušku přinesl domů Boss Katanu a zítra ji vracím. Clean to má nádhernej, ale zkreslení crunch a výš se mi ani trochu nelíbí. Je to bez dynamiky, až moc nabasovaný a nekonkrétní, ten zvuk mi nesedí. Když stáhnu master u svého DSL40CR, hraje nesrovnatelně líp. Podle toho, co píšeš, mě asi ani řešení s DSL hlavou nezachrání, protože ta čtyřicítka hraje potichu taky velmi dobře, ale chtěl jsem něco, co bych mohl vytočit s tím, že by mě soused nezabil, což asi ani ta 1HR nesplní. Takže se spíš smířím s tím, že budu krotit silnou lampu, kde je víc možností nastavení a zároveň i možnost všechno ovládat šestitlačítkovým footswitchem. U hlavy jsem počítal s tím, že bych stejně musel dokoupit krabičky, abych dosáhl podobné variability a úplně se mi s tím nechce experimentovat, když čtyřicítka vlastně splňuje všechno, jen holt nevybudím koncové lampy, což bych ani u té jednowattovky nemohl. Ještě jednou díky, ušetřilo mi to dost problémů 
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Nemáš zač. To bude asi nejlepší řešení, pokud hraje ta dsl40 dobře potichu. Uvažoval jsem o koupi hlavy dsl20. Ale už v kapele nehraju, tak jí kupovat nebudu.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Brzda tady tu situaci řeší. Dovolí ti trochu vytočit konec, resp. u Marshallu eliminovat průběh masteru na začátku jeho dráhy. Další limitace je chování repra při nízkém volume, to už se ochcat nedá. Navíc velké lampy hrají u Marshallu vždycky líp než malé (EL34 ->EL84). Paradoxně nejlepší potichu hrající marshaloidní aparát, co jsem doma měl je 100W Bogner 
Mně jednou známej řikal, že mu pomoh volume pedál ve smyčce, ale byla to nějaká kopie osmikila. Nicméně to používal kvůli tomu, že chtěl kreslit koncem a nechtěl u toho ohluchnout. Nevim jestli je to blbost, protože jsem u toho nebyl, ale teď se mi to vybavilo, tak by to tu moh někdo alespoň vyvrátit 
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Marshall studio classic 20 , popř. vintage .
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
- Alternátor
Díky za tipy, asi úplně nevím, co nakonec provedu. Ta DSL40CR hraje potichu dobře a vyhovuje mi pseudo čtyřkanál ovladatelný footswitchem, ale když jsem to zkrotil na minimum kvůli nočnímu hraní v ložnici se sousedem přes zeď, tak crunch i overdrive zněl mizerně (stačí trošičku pootočit masterem a hraje to super, ale na noční hraní za těchhle podmínek už to prostě moc řve), použitelný byl jen clean a distortion. U tý dvacetiwattový osmistovky mi vadí 10" repro. Zatím žádná lampa se mi s menším reprem, než 12", zvukově nelíbila, ale je pravda, že tuhle jsem nezkoušel. Co se týče brzd, kdysi jsem zkoušel brzdu od HOTa s DSL15 a ten zvuk to úplně zabilo, potažmo při stejný hlasitosti to hrálo hůř, než když jsem použil interní přepínač výkonu a že ani s ním to nehrálo zrovna dobře. Uvažoval jsem i o modelingu a na den měl doma na vyzkoušení Boss Katana 100MK2. To sice mělo nádhernej clean a možnost snížení výkonu ten zvuk nijak dramaticky nedegradovala, ale cokoliv zkreslenějšího se mi vůbec nelíbilo, navíc to s Explorerem hrálo až moc zabasovaně i s basama na nule. Skoro začínám uvažovat o tom, jestli si nenechat postavit nějakou marshalloidní 0,5W lampu na zakázku. Možná prostě sháním něco, co neexistuje 
Také jsem se té 10" bál. Než jsem ji vyzkoušel. Navíc - má citlivost jen 95 db, takže je o to vhodnější právě na tiché hraní .
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
-
marekmarus
Kúp si brzdu s nezávislým linkovým výstupom. Aplikuj na to impulz a potom to môžeš poslať hocikde - repro, monitory, sluchátka.. Určite budeš spokojný..
to už radši rovnou přes pc, linka a zvuk repro je sakra rozdíl a myslím že mučit zesík kvůli lince, nemá cenu
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
-
marekmarus
Však áno, impulz obsahuje "zvuk repro". Tým že zvuk celého zosilovača(nielen predzosilovača) prevedie na linkovú úroveň môže s ním ľubovoľne narábať. Nedá sa to porovnať so zvukom a hlavne s reakciou na ruku než pri PC riešení či modelingu. Hrá to ďaleko viac reálne.
Naposledy upravil(a) marekmarus dne 22.07.2020 20:37, celkem upraveno 1 x.
Vždy ti to bude nejvíc degradovat kytarový reprák, který bude přehrávat nějakou desetinku Wattu.
Je úplně jedno, jestli to bude 20 nebo 40W - ve finále to bude úplně stejné na tak tiché hraní.
Stavit 0,5W zesík nemá smysl - těžko ti někdo udělá čtyřkanál, který bude hrát trochu slušně a podle tvých představ.
Osobně bych šel bud cestou koupi brzdy s možností IR a hrál do sluchátek/malinké aktivky (což je ale dost drahá sranda - na druhou stranu to člověk může využít i na jiné věci) nebo to řešil nějakou simulací na kompu (low cost řešení).
Je úplně jedno, jestli to bude 20 nebo 40W - ve finále to bude úplně stejné na tak tiché hraní.
Stavit 0,5W zesík nemá smysl - těžko ti někdo udělá čtyřkanál, který bude hrát trochu slušně a podle tvých představ.
Osobně bych šel bud cestou koupi brzdy s možností IR a hrál do sluchátek/malinké aktivky (což je ale dost drahá sranda - na druhou stranu to člověk může využít i na jiné věci) nebo to řešil nějakou simulací na kompu (low cost řešení).
-
marekmarus
qwer: súhlas s každou vetou
Funguje to a začínajú tak i nahrávať kapely(čo som náhodou narazil na youtube). Je to ešte stále lepšie/reálnejšie než Kemper a podobné srandy.
Funguje to a začínajú tak i nahrávať kapely(čo som náhodou narazil na youtube). Je to ešte stále lepšie/reálnejšie než Kemper a podobné srandy.
ani ho**o nepoznáš při studiový práci Kemper a tube amp...ve slepým testu nepoznáš nic. Hrál jsi někdy na kempera, máš ním konkrétní zkušenost, měl jsi ho někdy doma?