Markbass ta 501 + 2x new York 112

Baskytarová aparatura ...
Odpovědět
Marek Mrvik
Nový uživatel

Markbass ta 501 + 2x new York 112

Příspěvek od Marek Mrvik »

Zdravím

Potřeboval bych poradit s podivným problémem.

Mám sestavu markbass ta501 ( 500w 4 ohm nebo 300 W 8 ohm) plus 2x new York 112 400 w 8 ohm

Ve chvíli kdy mám k boxu připojenou pouze jednu bednu hraje vše v pořádku.

Ve chvíli kdy připojím obě (zesilovač má 2x speakon výstup), tak už při cca polovině gainu zesilovač přestane hrát. Nevypne se, přestanou hrát jen bedny. Ven leze zvuk jen přes xlr. Po vypnutí a zapnutí zase hrajou obě bedny. V momentě kdy je zapojena pouze jedna se to nikdy nestalo i kdybych zesilovač dal na max.
Zkoušel jsem i zapojení beden cestou zesilovač přes speakon do bedny a z bedny speakon kabel do druhé. V tu chvíli nastal stejný problém.
Stalo se mi to běh koncertu po druhé a je to dost šok :D

Nevíte o jaký technický problém se jedná?
Tube Guru
Odborník

Re: Markbass ta 501 + 2x new York 112

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, dle Tebou popsaného chování to pravděpodobně způsobuje nadproudová ochrana, která při překročení nastaveného proudu odpojí výkonový koncový stupeň, případně napájecí zdroj, aby zabránila zničení zesilovače. Řešením by mohlo být nalezení nastavovacího trimru a jeho nastavení tak, aby k tomu nedocházelo. Elektronické schema k tomuto typu v archivu nemám a na netu jsem našel jen blokové schema http://www.markbass.it/media/filer_publ ... gato_2.pdf,
kde není zakreslen napájecí zdroj; a tam se obvykle ona nadproudová ochrana včetně trimru nastavení limitace nachází.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Moon

Příspěvek od Moon »

Hm... já tedy s výše uvedeným souhlasím, jen si nejsem zcela jistý existencí trimru.
Začal bych tím, že změřím nebo nechám změřit obě bedny, jestli mají opravdu deklarovaných 8 ohmů. Stačí jednoduchý multimetr.
I Číňan se může zmýlit při nalepení štítku :)
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
Marek Mrvik
Nový uživatel

Změřit není problém.
Jen je podivné, že vlastním tenhle zesilovač asi rok a problém začal až teď. V bednach asi problém nebude :)
Ale díky za tipy ;)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Hm, nemůže být na vině špatný propojovací speaker kabel? Pokud třeba nemá šlus.
Marek Mrvik
Nový uživatel

Zkoušel jsem různé varianty zapojení, ale ve chvíli ať je to jedna nebo druhá bedna, jeden nebo druhý kabel samostatně tenhle problém nikdy nenastane.
Už je to starší kousek (2009), takže má trochu nárok....Nechá se proměnit a opravit.
Každopádně díky všem za tipy. Aspoň mám trochu informací a nepůjdu za někým úplně na slepo....
Moon

Příspěvek od Moon »

Marek Mrvik píše: 27.07.2020 12:01 vlastním tenhle zesilovač asi rok
Aha, to jsi v úvodu nenapsal.
V tom případě, - buď má pravdu Hendrek a je to brnkačka, - nebo je v háji ta tepelná ochrana. Kdo dělá v ČR servis nevím.
Zkus ještě Trevora!
A záruční doba?
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy pro baskytary“