Cubase

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Ivan

Re: Cubase

Příspěvek od Ivan »

LUBOSH píše: 17.06.2020 21:05 Jo to mi vybehlo až po te aktualizaci. Dnes jsem Cubase poprvé pustil po aktualizaci Padshopu.
MJ mi píše, že chyba je v najnovšej verzii e-licenseru a že treba nainštalovať predchádzajúcu. Ešte som to netestol.
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Příspěvek od LUBOSH »

Dělalo mi to chybu na eLicenceru 2266 i na poslednim 2269. Bráno poslední čtyřčíslí.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Jo, u mňa rovnako - staršia verzia nepomohla.

p.s. no, na steinberg fóre už masívne hlásia chyby detekcie licencií :? , že vraj to spôsobil nejaký z posledných updejtov Windowsu. Údajne borci zo Steinbergu na tom už makajú...
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Po Padshop anabázi se nechci vtírat s nějakou trapnou adorací, o které mi někdo řekne "to už měl Sonar v 2010"... ale z tohodle jsem tak vydřenej, že asi vykadim duhový hov*no na hromadu růžovejch jednorožců :shock:

Ivan

Příspěvek od Ivan »

cherreda píše: 3.07.2020 16:37 Po Padshop anabázi se nechci vtírat s nějakou trapnou adorací...
Ano, keď som začínal s Cubasom, wow efekt trval veľmi dlho. Užívaj si ho a váž si, že ti všetko v poho funguje :mrgreen:

Btw. môj problém s Padshopom nevyriešil ani jeho upgrade, už som ho síce rozbehol, ale crash každú chvíľu. Začínam byť nalomený myšlienkou, že možno by to vyriešilo upgrade na C10.5, ale tisne sa mi presvedčenie, že to je presne to, čo tvorcovia matrixu a ich divízia na karmu chcú, aby som si myslel a dostal sa do chronicky začarovaného kruhu, kde ich iba budem kŕmiť mojimi peniazmi :evil:
LUBOSH

Příspěvek od LUBOSH »

Tuhle funkci neznám. Díky. Já občas používám Vari Audio.
Ivan: teď máš jakou verzi? Já měl pod Win 10 problémy s C 9.0, ale po přechodu na C 10.0 v pohodě.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Ivane, lidi od Steinbergu ve skutečnosti chtějí, aby to všem dobře fungovalo a aby byl každý spokojený. Ale holt se asi něco nedaří. Nějaké chyby vykazuje přece každý takhle zbytnělý systém.
V práci běžně narážíme na bugy a mišmaše v softech od Adobe a holt se s nima člověk musí naučit žít a nezbývá než čekat, až či jestli se to vývojářům povede spravit. Přitom jejich cenová politika je ještě kurňa jinde, protože v grafičině má Adobe v podstatě monopol. Takže kam se hrabou Steinberg. Jako muzikant/zvukař můžeš přejít na několik stejně profi konkurenčních SW, když už Tě něco nepřekonatelně irituje.
Ivan

Příspěvek od Ivan »

cherre, samozrejme to viem, pochopiteľne, ale neostáva mi nič iné, len si už robiť z toho p***l takýmto spôsobom a trochu si uľaviť tým, že sa tu nad tým vyplačem. toto asi nebude všeobecný bug, ale špecifikum mojej konfigurácie notebooku. aj keď - chybu hlásili viacerí.... drobná chyba v sw, ok, ale toto je prakticky nefunkčný produkt (pre mňa). prejsť na iný DAW? kvôli jednému nepodarku? neblázni... dostať pod ruku plynulý workflov v DAWe je dlhodobá prax, ja už nemám čas a chuť učiť sa niečo iné

to lubosh: C10
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Cubase Pro 10.5... vypadá to, že mi běhá jak má.

Instalace je objektivně vzato totálně ujetá záležitost, takové zvěrstvo jsem nečekal.
Někdo v DDR myslel tak strašlivě moc, až to převymyslel do Rakousko-Uherské byrokratické obludy.
Proces má zřejmě v platícím troubovi navodit pocit pokory a vděku, že si směl pořídit něco tak exkluzivního, přibližně jako katolické rituály.

Klávesák využil momentální nabídky "kup Artist a dostaneš Pro" a ani po kompletním rituálu mu C. nejde spustit. Což je u zaplacené věci povzbudivé.
LUBOSH

Příspěvek od LUBOSH »

Když si zascroluješ až dolů tak si stáhneš normální instalačku.
https://www.steinberg.net/index.php?id=14935&L=1
Ať to klávesák zkusí stáhnout odtud.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Děkuju, přepošlu.
Ivan

Příspěvek od Ivan »

cherreda píše: 23.07.2020 19:47 Někdo v DDR myslel tak strašlivě moc, až to převymyslel do Rakousko-Uherské byrokratické obludy.
Proces má zřejmě v platícím troubovi navodit pocit pokory a vděku, že si směl pořídit něco tak exkluzivního, přibližně jako katolické rituály.
Obrázek

cherreda píše: 23.07.2020 19:47 Klávesák využil momentální nabídky "kup Artist a dostaneš Pro" a ani po kompletním rituálu mu C. nejde spustit. Což je u zaplacené věci povzbudivé.
Obrázek

Inak, tohto som sa bál, keď som menil disk (Rekativácia), našťastie Cubase nejak nezaregistroval, že nejaká výmena disku vôbec prebehla... To ma len Lubosh asi chcel len naplašiť, keď písal, že reaktivácii sa nevyhnem ;)
LUBOSH

Příspěvek od LUBOSH »

Ivan píše: 24.07.2020 7:50 .... To ma len Lubosh asi chcel len naplašiť, keď písal, že reaktivácii sa nevyhnem ;)
No je lepší být připraven na nejhorší. :wink: :lol:
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Mám projekt. Na buse limiter (Cubasácky Maximizer), ktorý osekáva cca 2,5dB. Počas prehrávania a aj po exporte do MP3 mi miestami dosť počuteľne track praská. Ako keby to bolo prebudené basovou linkou, lebo keď ju vypnem (Mute), praskanie prestane. Netušíte niekto, prečo by mal ale ten track praskať, keď je na mastri limiter??? Buffer mám na maxime (2048).
torst

Příspěvek od torst »

Hele, nevím jestli je to totéž, používám ten vykopávkovej SE3, ale tohle jsem zažíval podobně.
Měl jsem na master šavli projektu Maximizer TsL, abych měl jedním exportem hotovo, no a pak se v nahrávce objevovaly lupance. Takový ty klasický - v editoru "áčko" nebo "véčko" na plnou výšku. Tak to teď dělám postupně - nejdřív export mixu a mastering až následně. A je to v pořádku. Ty silné limitery možná v Cubu takhle zlobí. Moje zkušenost.
Naposledy upravil(a) torst dne 29.07.2020 13:12, celkem upraveno 1 x.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Jak máš nastaven vnitřní bit depth processing (prostě kvantizace, nebo jak se to jmenuje). Pokud můžeš, dej si na interní procesy 32 bit (floating), mělo by ti to zvýšit headroom právě pro účely interní práce se signálem, třeba to pomůže.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Určitě bych to rozfázoval aspoň na dvakrát, lépe na třikrát (mix, limiter, mp3 encoder). Případně zkusit Realtime Export, může se někdy chovat malinko jinak.

Jo a pro offline render (Export Audio Tracks) na velikosti audio bufferu nezáleží.
P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Bit depth mám 24bit. O ten export ani tak nejde, na mastering to samozrejme bude exportované bez limitera na mastri. Skôr ma vyrušuje to praskanie počas práce v DAWe. Toto mi nerobievalo. Vždy to limiter držal pod nulou, teraz mi to z nejakého dôvodu praská... Môže to byť kvôli tomu, že nestíha HW - procesor a pod.? Podotýkam ale, že playback ide plynulo, len s praskotom kvôli tej basovej linke, vypnem limiter - praskot prestane, čiže to určite nie je ani žiadnym pluginom na base, ale tým limiterom na mastri.

P.S: Exportujem iba "realtime". Bez realtime Cubase úplne ignoruje sidechain a aj iné detaily.
torst

Příspěvek od torst »

Co je to za Cubase, který při exportu něco ignoruje ? ? :-T
Jsi na tom vlastně dobře. Víš co způsobuje problém - konkrétní plugin. Když ho vypneš, je po problému. Tak ho nepoužívej, nahraď jiným. Jsou lidi, kterým se v DAW něco serre, ale nemůžou přijít na to co a kde.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
LUBOSH

Příspěvek od LUBOSH »

Já zas realtime export nepoužívám a nezdá se mi, že by Cubase něco ignoroval. Dokonce jsem to jednou chtěl zkusit, realtime export, a Cubase mi napsala něco ve smyslu, že nemám dostatečný výkon nebo co :shock: . Už je relativně dlouho a už jsem to od té doby nezkoušel.
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“