Jaký SG?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ja bych se zas Epiphonu nebal, sice to neni ten skoroGibson z 90. let, ale za 9K se da u kazde znacky najit kvalitni kytara. Vyhodou je, ze Epiphone maji ve vetsine hudebnin, Fokusy a BaChy spis jen okrajove, pokud vubec, takze moznost zkouseni je omezena - a prave nutnost zkouseni je dost dulezita.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Skipper
Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

Nevíte kde se prodavaj BaCHy v okolí Pardubic?
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

zda se me, ze je tady takovy dogma, Epiphone = sh*t. IMHO je to blbost, souhlasil bych s premrstenou cenou. mozna jsem, ale nehral na dost Epin, abych mel prehled.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

Taky si rikam..a pride mi ze to rikaj i lidi co hrajou teprv par tejdnu poradne elektriku
Cort VX-X4-explorer :) Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
McFish

Příspěvek od McFish »

Mozna naražíš na mě, ale musim te ubezpečit ze mam nejaky znamy kteri mi to potvrdili. Ty epi kdyz sem si je zkousel tka mi prilsi takovy no normalni, nenadchli me, potom sem mel v ruce ten bach, jako taky byl normalni :D ale jelikoz je hodne levnejsi tak jsem z ne mel lepsi pocit, a jsem s nim nadmiru spokojenej, ale s epi bych asi nebyl ac za ty penize bych cekal neco víc
Bach SG, Kustom 12 Gaude, Marshal JackHammer + serepetičky okolo :D. Ať žijí Maideni :D
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

mno nenarazel sem na tebe..mluvim spis o lidech s kterymi se bavim a hned rozumujou..anotreba si chitil extra dobry kus..ale ja mam zase potvre¨zeno ze epi sou dost good jak z vlastnich z kusenosti tak i od lidi ktery hrajou vic nez profi...
Cort VX-X4-explorer :) Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Osobně mám zkušenosti s pár Bachama jinak nic. Ale u Epi se dá předpokládat, že kvalita bude mnohem vyrovnanější, než u ostatních dvou zmíněných značek. Myslím si, že tou Epi chybu neuděláš. Ale nejlepší je srovnání... Pak bude mít člověk jistotu, že nepřeplatí za značku...
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Mustard Man

Příspěvek od Mustard Man »

ME2D píše:ja myslim ze kdyz to ma tak tlustej korpus ze to bude mit jakoby hlubsi zvuk, a taky si myslim ze epiphone je dobra znacka, jedna z nejlepsich
V posledi dobe zacali vyrabet v cine. Tim se hodně shodili..
Viva la revolution...
Mustard Man

ME2D píše:já chci proste agresivní zvuk AC/DC !!!!!!! a Epiphone jako dcerina spolecnost Gibsnu me neprijde nejhorsi...
Adame kup fokus :wink: jednoho mam doma. Ace Frehley jak vyšitej..
Hlavně ten rozdil v kvalitě neni podle mě úměrnej rozdílu v ceně, podle
toho bych se rozhodoval ja. . muzes se zeptat taky Joeyho na Bachy..
Viva la revolution...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Martin656 píše:ale ja mam zase potvre¨zeno ze epi sou dost good jak z vlastnich z kusenosti tak i od lidi ktery hrajou vic nez profi...
Wow, vic nez profi :lol: Kdo to je?
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Wohma píše:
Martin656 píše:ale ja mam zase potvre¨zeno ze epi sou dost good jak z vlastnich z kusenosti tak i od lidi ktery hrajou vic nez profi...
Přece Daron Malakian, Angus Young a Pete Townshend. :D
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

1. bych rozdělil epiphone na 2 skupiny:

a) made in Korea
b) made in China

než bych to koupil koukl bych se co to je a řeknu ti že pokud de o onou tak abys chytl koreu musel bys mít obrovský štěstí

já hrál i na china i na korea. Nebudu to srovnávat ani zvukově (ty snímače sou děs) ale zpracování má opravdu Fokus lepší než tak čína.

Fokus je taky Asie, ale ta firma je česká, tudíž není problém se domluvit. U některých modelů maj napsaný korpus solid wood (výmluvné) a u jiných mahagon. Custom má krk z javoru (to dělal i gibson jednu dobu). Co se týče toho že fokus měl být sz olše, Epiphone LP custom má tělo olše/mahagon. Asi si číňani hází mincí, nebo korpus lísujou z pilin, kde je to 50:50, nevím....

Bach je to stejný jako fokus. Píšou že jejich SG nepřepadává, ale co já slyšel, tak přepadává stejně jako každý jiný. Na kytary BaCh je obrovský množství kladnejch recenzí ze zahraničí, rozhodně víc, jak u nás.

Na na něco ste zapoměli. Asi by ses musel vypravit na slovensku, jalikož u nás nejsou k sehnání, ale:
Firma VINTAGE sazuje modeli kvalitním hardware Wilkinson. Používá kvalitní dřevo a ty jejich snímače se vyrovnaj RM. Myslím že poměr kvalita/cena by to bylo nej, ale blbě se shnáněj. Pokud se chceš něco dozvědět, navštiv nějaký slovenský forum. např na muzikeru se hodně řeší :wink:
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Mustard Man

Nejjednoduší řešení jest zajet si do skladu fokus tam si vybrat sg za 4 litry , objednat RM snímače za 1800 , nový ladící mechaniky kolem litru. A máš kytaru podle mě určitě mnohem lepší jak ten epiphone.

http://www.fokuskytary.cz/155--elektric ... tml?typ=SG
Viva la revolution...
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

Wohma píše:
Jmeno si necham prosebe ja jen rikam co vim a znalosti jinych lidi..jinak stejne si ty kytary asi pujde vyzkouset tak at vybere ktery se mu bude vic libit a ktera mu bue vic sedet..HOuk domluvil jsem
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Martin656 píše:
Wohma píše:
Jmeno si necham prosebe ja jen rikam co vim a znalosti jinych lidi..jinak stejne si ty kytary asi pujde vyzkouset tak at vybere ktery se mu bude vic libit a ktera mu bue vic sedet..HOuk domluvil jsem
Ha dělá tajnosti :?
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

Proc neveris mi..me je to jedno stejne ten kluk co si to bude kupovat neda na moje nebo tvoje rady ale koupi podle sebe takze je mi sumak jestli mi ty nebo on veri
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Kámoš má tu Epinu a jeden jeho kolega z kapely má Fokusa SG
Dle slov majitele Epiny: "Je to to samý, jen dvakrát dražší"
Vyložte si to jak chcete. Já sem hrál na Epi a že bych byl nějak nadšenej se říct nedá
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Moleek píše:Kámoš má tu Epinu a jeden jeho kolega z kapely má Fokusa SG
Dle slov majitele Epiny: "Je to to samý, jen dvakrát dražší"
Vyložte si to jak chcete. Já sem hrál na Epi a že bych byl nějak nadšenej se říct nedá
Tak to je...IMHO teda :wink:

Jan Kaplický 1937 - 2009
Eclipse
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eclipse »

Mustard Man píše:Nejjednoduší řešení jest zajet si do skladu fokus tam si vybrat sg za 4 litry , objednat RM snímače za 1800 , nový ladící mechaniky kolem litru. A máš kytaru podle mě určitě mnohem lepší jak ten epiphone.

http://www.fokuskytary.cz/155--elektric ... tml?typ=SG
jj mas pravdu, musim souhlasit, kup Fokus nebo Bach (lepsi vybrat z vice kusu), pak k tomu dokoupit RMka podle vlastnich predstav a mas kytaru jak vino, myslim ze ladici mechaniky zas tak spatny nebudou, ale dokoupit je muzes vzdycky .....
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Ještě k tomu vybírání u BaCHu. S tím nemám zkušenost kámoš prohlídl, potěžkal sem...a že jo :D

Jan Kaplický 1937 - 2009
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“