ABY pedál + Rocksmith
Pravidla fóra
- Alternátor
Re: ABY pedál + Rocksmith
Box mám tenhle https://www.muziker.cz/behringer-di400p . Co se týče zapojení, tam to ani jinak nejde. Jack vstup - kytara, jack výstup - kombo, XLR výstup realtone kabel - PC. Při zapnutém groundu je XLR úplně zticha, při vypnutém z něj jde chrčení. Ten útlum signálu je ohromný a chová se to stejně jak se zapnutým, tak vypnutým ground spínačem.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Nemáš špatně spájenou tu redukci? Útlum je na XLR, nebo na THRU?
Při zapnutém GND je XLR zticha - tzn. úplný MUTE, nebo myšleno zticha co do šumu a brumu?
Správné zapojení redukce jsem ti psal pár příspěvků výše, zkus prověřit, zda není problém tam.
Zkus zapojit standardně přes XLR kabel do mixu, zda to funguje normálně a není chyba ve vnitřním zapojení.
PS: tady je rozbor tvého DI, na útlum si tam nestěžuje: http://vojtech.myslivec.net/pitva-di-bo ... -di-di400p
Při zapnutém GND je XLR zticha - tzn. úplný MUTE, nebo myšleno zticha co do šumu a brumu?
Správné zapojení redukce jsem ti psal pár příspěvků výše, zkus prověřit, zda není problém tam.
Zkus zapojit standardně přes XLR kabel do mixu, zda to funguje normálně a není chyba ve vnitřním zapojení.
PS: tady je rozbor tvého DI, na útlum si tam nestěžuje: http://vojtech.myslivec.net/pitva-di-bo ... -di-di400p
Vítej do klubu ! Řešil jsem teď v podstatě to samé. Popis zde : nahravani-do-pc-sum-brum-46832#p781867
A vyřešil jsem to právě DI boxem Behr GI100. Na odstranění bordelu ze zvuku 100%. Ale na mém DI jsou útlumová tlačítka PAD a když je jedno z nich zapnuté (což mám vždy při systému kytara - DI - zvuk. karta), byl zvuk z comba velice tichý, takřka neslyšitelný. Problém tvého DI je asi v tom, že má podobný útlum napevno. Proto (nejen) jsem radil ten GI100. (pro kytaristu kytarový DI box) Mě na tohle funguje dokonale.
A vyřešil jsem to právě DI boxem Behr GI100. Na odstranění bordelu ze zvuku 100%. Ale na mém DI jsou útlumová tlačítka PAD a když je jedno z nich zapnuté (což mám vždy při systému kytara - DI - zvuk. karta), byl zvuk z comba velice tichý, takřka neslyšitelný. Problém tvého DI je asi v tom, že má podobný útlum napevno. Proto (nejen) jsem radil ten GI100. (pro kytaristu kytarový DI box) Mě na tohle funguje dokonale.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Torst má pravdu s tím zabudovaným útlumem: manuál praví level change in -> out = -20dB.
Ale to se týká pouze toho XLR, ne THRU.
Ale to se týká pouze toho XLR, ne THRU.
Jenže Alternátor potřebuje, stejně jako já, ten XLR out, aby odstranil bordel (šum už není správný výraz). Jeho DI je pasivní, což je další důvod toho útlumu. Sah jsi vedle, kolego. :-/
https://www.muziker.cz/behringer-gi-100-ultra-g
(GI100 má těch -20 db právě až po stisku 1x PAD)
https://www.muziker.cz/behringer-gi-100-ultra-g
(GI100 má těch -20 db právě až po stisku 1x PAD)
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Torste, v tomto ale nemáš úplně pravdu. Zmíněný útlum 20dB je přirozený rozdíl mezi nástrojovým a mikrofonním signálem co do velikosti amplitudy (napětí). PAD u tvého GI100 nesouvisí s útlumem daným převodem na mikrofonní úroveň signálu. Slouží pro útlum silného signálu na vstupu, pokud tam připojíš výstup např. z koncáku zesilovače. Viz. manuál ke GI100, kde můžeš mít na vstupu signál +8dB, +28dB, +48dB (všimni si odstupňování po 20dB, což souvisí následně se dvěma přepínači PAD, každý utlumí o 20dB, abys silový signál mohl zmenšit až o 40dB).
IMHO jsi smíchal dvě nesouvisející hodnoty (shodou okolností obě 20dB) do kupy.
IMHO jsi smíchal dvě nesouvisející hodnoty (shodou okolností obě 20dB) do kupy.
Asi ano, nejsem tak znalej, skočil jsem po tom "20". To máš pravdu. Znám jen z praxe - když zapojim kytaru s humbáčema, musim jeden PAD zmáčkout, jinak problikává CLIP. A když použiju na repro výstup (mezi hlavou a boxem), musim zmáčknout oba.
- Alternátor
Tak přátelé, problém vyřešen. Chyba nakonec byla v redukci. Pájel mi ji známý, já se do těchhle věcí se svou šikovností radši nepouštím. Nicméně dnes mi přišla hotová kovová redukce a všechno funguje. Žádný útlum, kombo hraje normálně a výstup do PC taky, jen je zvláštní, že výstup do PC chrčí, když je box přepnutý na ground, ale když přepnu na lift, chrčení zmizí, čekal bych, že to bude obráceně, ale to je detail. Všem Vám děkuji za rady a trpělivost 
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ne, tak je to přece správně. Lift znamená, že země primáru i sekundáru jsou od sebe oddělené a plavou si (vznášejí se - odtud lift) každá na svém zemním potenciálu a to právě pro odstranění brumu potřebuješ (přerušení zemního vyrovnávacího proudu). GND naopak vždy značí země primáru i sekundáru spojené, tedy jedna společná zem, kterou může protékat vyrovnávací proud pro dva rozdílné zemní potenciály (a brum je na světě). Teď šiř tuto osvětu dále
.
PS: holedbám se mým správným odhadem na chybu v propojce. Na to by se dalo říct: "Já to říkal!"
PS: holedbám se mým správným odhadem na chybu v propojce. Na to by se dalo říct: "Já to říkal!"
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
To s tim prepinanim ground lift funguje spravne. Chrceni asi zpusobuje "zemni smycka" - dva ruzne zemni vodice pro jeden signal (je to jeste trochu slozitejsi...). Tim ze "odpojis zem" na boxu tu smycku prerusis a brum je pryc. Takze se to chova presne tak jak ma.
Edit - H. rychlejsi
Edit - H. rychlejsi
Hraju výhradně na šrot.
- Alternátor
No vidíš, je to, jak říkám, se svými znalostmi se do pájení čehokoliv radši nikdy pokoušet nebudu