Les Paul - jaké se vám líbí?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Les Paul - jaké se vám líbí?

Příspěvek od Kinx »

hele to docela sedi. hlavne, kdyz ty kytary jsou stejne osazene. ono pri primem srovnani se hodne nuanci smaze a casto pak rozhoduje hlavne ten pocit, ktery clovek z te dane kytary ma :)
torst

Příspěvek od torst »

Cid: Tady něco k tvému dilematu LP/SG. Myslím, že to kopíruje i tvuj pohled.
http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-ser ... rpen~2006/
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Mně to pořád příjde jako míchání jablek s klobásama. O jaký Custom šlo, když je to hromada let ? 70tkový Norlin ? 80tkový, 90tkový ? Všechny ty ročníky mají svoje specifika. Stejně jako Studia. Snad to tady není rubrika v Ženě a život a víme se bavit i konrétněji, ne ? Pokud se to tady smázne tím, že Custom jako Studio, tak to je debata o hov*nu. A pokud ti LP na aparátu hučí a nevíš si s tím rady, tak tam bude fakt někde zádrhel, který to srovnání tak nějak podtrhuje.
To je jak testovat hi-end kytary přes nějaký guitarig nebo podobné pluginové hnusy, kdy už samotný princip nemá vypovídající hodnotu a je to jak sprint Porsche vs Octavia na příjezdovce ke garáži.
Kytarista
Nový uživatel

Příspěvek od Kytarista »

Les Paul Studio wine red 2020 :-)
Naposledy upravil(a) Kytarista dne 17.04.2020 9:27, celkem upraveno 1 x.
torst

Příspěvek od torst »

https://hudebnibazar.cz/gibson-les-paul ... /ID302748/ tohle sice není přesně ona, ale taky pěkná.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
himself

Příspěvek od himself »

Mně fakt nejsou jasné ty inzeráty "hraná doma cca 2 hodiny" a podobně :)
jastud

Příspěvek od jastud »

koupil si kytaru a zjistil ze a/ stoji za houby b/nesedla mu. taky se mi to stalo. na prodejne mi kytara prisla bozi, nakonec jsem na ni za rok a pul odehral tak 4 hodiny. pritom to byl slusny nastroj akorat me nebavil. panacek co ji ode me kupoval z ni byl totalne urvany.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
himself

Příspěvek od himself »

Něco podobného jsem zjistil s Gretschem 2420 a Muziker mi ji kupodivu vzal zpět po týdnu (kupoval jsem ji na prodejně).
torst

Příspěvek od torst »

https://hudebnibazar.cz/godin-summit-ic ... /ID322779/
Tenhle od Godina. Vím, že hodně dělají ty kvalitní fotky. I tak - paráda. A ty snímače - není to novinka, ale teprv tady mi to docvaklo. Nedávno jsem pošilhával po P90, ale nakonec jsem je zavrh, resp. na LP/SG potřebuju mít klasiku - HB. Tyhle snímače umí krásně obě varianty !
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Kdo není rusofob a pamatuje si ruštinu ještě trochu ze školy, tohle by ho mohlo zajímat:

Hezké kopie 1959 LP...
Edit: Tak ono to má i anglický překlad:
Swiz

Příspěvek od Swiz »

8bomb Custom neboli Dr. Nitro je fajn, dost tomu rozumí a dělá krásne finishe. Finishuje kytary od kytaráře z Běloruska Valerye Vaschenka. Nejsem zastánce Custom made kopií Gibsonů, vždy hájím “chceš aby to znělo jako Gibson? Kup si Gibson.” ale on je fakt jiná liga... málem jsem u něj udělal objednávku na jednu kytaru. Odradila mě čekací lhůta rok a půl.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Swiz píše: 24.02.2021 20:36 8bomb Custom neboli Dr. Nitro je fajn, dost tomu rozumí a dělá krásne finishe. Finishuje kytary od kytaráře z Běloruska Valerye Vaschenka. Nejsem zastánce Custom made kopií Gibsonů, vždy hájím “chceš aby to znělo jako Gibson? Kup si Gibson.” ale on je fakt jiná liga... málem jsem u něj udělal objednávku na jednu kytaru. Odradila mě čekací lhůta rok a půl.
A co cena? Na webu jsem to nenašel, jen jeho snímače.
Swiz

Příspěvek od Swiz »

130k za kytaru a asi 15 finish od 8bomb. Mám pocit, že to vycházelo tak nějak. Vaschenko umí i finish a dělá dokonce sun fading to je blednutí barvy sluncem takzě to vypadá jako original burst ale nechal bych si to nastříkat od 8bomb. Používá správny filler, barvy atd má to fakt vymakané, dělá i super aging ale to bych nechtěl.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Dík. Tak to mě uklidnilo, to můžu klidně spát... :wink:
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Výborné video. Entuziasmus, znalosti a podle jeho 'běžné' práce i hromada trpělivosti a preciznosti.
Já sice vůbec netuším, jak má pravý Burst hrát (resp. který z nich je ten pravý :) ), ale tomu chlapíkovi se dá věřit, že to ví :)
Musím ještě mrknout na video o snímačích, jestli to dělá víc korektně než ThroBak :)
volfi

Příspěvek od volfi »

https://www.gibson.com/Guitar/DMO3WC806 ... Baja-Burst

Nějak se mi ta "šílenost" líbí, jen snad by se mi tam líbily modernější Grovery.
Snímek obrazovky 2021-09-03 073531.png
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
torst

Příspěvek od torst »

barva dobrá, ale musel bych si přidat placku Rh/Tr. Takhle mi to přijde hrozně holý.
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

To by mi spíš vadilo, že ta kytara vypadá jako porostlá mechem. Originál placku jde pořídit okolo stovky, náhražku okolo dvacky, takže to by asi bylo to nejmenší.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Les Paul Heritage 81, o trochu zachovalejší dvojče od té mojí 40tky :)
https://guitarpoint.de/de/electric/gibs ... bW3jIjle-I
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“