hyenik píše: 4.08.2020 11:41 dvanactky neni nutné prožívat příliš zvukově, díky těm hodně strunám to hraje všechno hodně podobně.
12ti strunná kytara do 5000
Pravidla fóra
Re: 12ti strunná kytara do 5000
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Ano však tím jsem se dle Vaši rady řídil a i jsem si to sám na vlastní kůži vyzkoušel přímo v obchodě... Proto moc nechápu to co napsal starejpard že lidé chtějí za kytaru za malej peníz ( pro mě 6,5k až tak malej peníz není) a pak že ta kytara stojí za prd... Když ta kytara bude kloudnr udělaná tak přeci nemusí stát pálku a i kejtra za 30 by mohla mít vadu rovného krku.
6,5 tisíce není malý peníz ani pro mne, ovšem podmínky, za jakých se dnes vyrábějí a prodávají kytary jsou zhruba stejné, za jakých vyrábím a prodávám já své věci (něco vyrábím a živím se tím). Vezměme si schematický příklad, silné zjednodušení. Materiál a amortizace dílny (stroje, spotřební materiál, nástroje a jejich opotřebení, elektřina, nájem) - třetina. Odměna za práci, za vynaložený čas, mzda pro toho, kdo to vyrobil - třetina. Distribuce, prodej, čas prodejce, nájem v obchodě, náklady na prodej - cena reklamy či starání se o zviditelnění na netu, amortizace vybavení prodejních prostor, mzda prodavače .... - třetina. Takže máš zhruba dva tisíce na každý článek řetězce.morthorcz píše: 11.08.2020 11:44 Ano však tím jsem se dle Vaši rady řídil a i jsem si to sám na vlastní kůži vyzkoušel přímo v obchodě... Proto moc nechápu to co napsal starejpard že lidé chtějí za kytaru za malej peníz ( pro mě 6,5k až tak malej peníz není) a pak že ta kytara stojí za prd... Když ta kytara bude kloudnr udělaná tak přeci nemusí stát pálku a i kejtra za 30 by mohla mít vadu rovného krku.
Otázka zní -v jakém množství a jak dobrý materiál na kytaru seženeš za dva tisíce? Dřevo, kování (mechaniky a pražce a výztuha), plasty či kosti na kobylu a nulťák a kolíčky, intarsii na rozetu, laky a mořidla? Jsi schopen za dva tisíce za práci vyrobit kytaru? Za jak dlouho bys ji musel mít, čistého času? Stačí dva tisíce hrubého na prodej jedné kytary? Kolik jich denně musíš prodat, abys vůbec vydělal dva tisíce denně čistého (adekvátní mzda toho, kdo chce nějak přežít)?
Odpověď - vůbec to nevychází a já ti rozhodně žádnou kytaru za 6,5 tisíc nevyrobím a neprodám, umřel bych hlady.
Výsledek rozvahy - v kytaře za 6,5 tisíc bude "nějaký háček", nějaké položky budou nutně vybočovat z předeslaného rámce!!!!
Jaké důsledky bude mít ono "vybočení"?
Souhlasim, ale pozor, vetsina se odehrava v Cine.
To jest ono vybočení ... Jsou továrny, kde produkují 5.000 kytar denně. Chceme je?
Potom, co to bude kompletně strojové provedení seřízenými stroji s kvalitními nástroji, doplněné výběrem s nějakou automatizovanou spektrální analýzou použitých komponent a příslušného párování dílců, myslím, že nebude jakýkoliv kvalitativní problém s velkoprodukcí, ba dokonce věřím, že je možno dosáhnout i při takovýchto objemech lepší kvalitu než kdejaký lokální luthiér. A i cena by mohla být tohohle ranku, když klesne objem ruční práce, klesne objem daní jako poměrně značné položky, která je vlastně hluchá - nic samotné fabrice nepřináší.
Ale, když vidím ty factory tour videa - značný podíl lidské práce, při zachování obrovských produkčních objemů, je jasné, že konzistence kvality je nereálná. Rovněž pak nezbývá na seřízení strojů, včasné měnění nástrojů..
A není to jen čína, dalo by se říct, že celá jihovýchodní Asie.
Ale, když vidím ty factory tour videa - značný podíl lidské práce, při zachování obrovských produkčních objemů, je jasné, že konzistence kvality je nereálná. Rovněž pak nezbývá na seřízení strojů, včasné měnění nástrojů..
A není to jen čína, dalo by se říct, že celá jihovýchodní Asie.
Nuže dobrá, kdybych chtěl kytaru v poměru co nejlepší cena/výkon když to řeknu hodně laicky, za kolik tisíc a jakou kytaru by jste mi tedy doporučili, kde je ta pomyslna hranice kde se to láme z kytar které,, nechceme,, na kytary které za to stojí aniž by za to člověk dal skoro celou výplatu? Tohle mi opravdu uniká, to si člověk musí koupit kytaru za 30K aby měla smysl jak pro teď tak do budoucna? Když si člověk chce vyhrát nástroj a nemá speciální požadavky na zvuk jak u nějaké Martinky?
Já bych to tak nebral podle ceny ale nejlíp vybrat osobně a s možností doseřízrní v obchodě. Protože nejen u těch "levných" je to kus od kusu. Udělej si výlet, ono to samotné nakupování je taky součást radosti z nové kytary.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
za me urcite muzu doporucit IBANEZ PF 1512 NT, jsem s ni maximalne spokojenej a cenu taky splnuje. kupoval jsem ji ted i se slevou na Kytary.cz
Já doporučuji kytaru CORT AD 810-12 OP, brala jsem se slevou na Kytary.cz