Úplně stejně umí zabíjet i Fender Frontman 212R. Osvědčená klasika. Má tolik výkonu, že se to nedá využít. I jeho zvuk případně projde kapelou. Jenže je to fyzicky nepříjemný zvuk, když se to oroštuje. Proto ho lidi na koncíky netahají a i ve zkušebnách povětšinou plní funkci erárního záložáku.
Fakta o rozdílech tranzistorů a lamp
Pravidla fóra
Re: Fakta o rozdílech tranzistorů a lamp
Jako takhle z videa ta Yamaha víc vraždí, ale jsem přesvědčen, že kdybyste to slyšeli naživo při té hlasitosti, tak z Yamahy by vám stříkala krev z uší, zatímco ten Máršl by byl pro ucho příjemný.
Takový pocit mám víceméně z každého trandu vs. lampa poslední dobou. On trand umí hrát, i prorazit. Jenže ten pocitový vjem naživo je pro mě fakt zásadní...
Úplně stejně umí zabíjet i Fender Frontman 212R. Osvědčená klasika. Má tolik výkonu, že se to nedá využít. I jeho zvuk případně projde kapelou. Jenže je to fyzicky nepříjemný zvuk, když se to oroštuje. Proto ho lidi na koncíky netahají a i ve zkušebnách povětšinou plní funkci erárního záložáku.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
Segeborn dokáže marshallovsky rozehrát a natočit i levný trand Epi co se prodává v začátečnickém setu. Ale třeba Marshall Bass 12, který má v několika videích, jsem chvilku vlastnil a opravdu to hrálo výborně. Žádný nepříjemný zvuk se nekonal, a utáhl jsem s ním, s 12 W trandem, i zkoušku, naopak to možná bylo moc hlasité, protože se musely vytavit gain i volume naplno, aby to dostatečně kreslilo. I fungoval dobře s nakopnutím, reagoval výborně na stahování volume na kytaře, šlo ho zcela vyčistit bez poklesu hlasitosti. Takže věřím tomu, že ta Yamaha může hrát podobně. A ať se na mě Grock nezlobí, věřím tomu, že ten Bluesbreaker je výborný, i to jinde Sebeborn předvádí, ale v téhle nahrávce mi fakt přijde nějak pod dekou a "nemarshallsky". Ten můj subjektivní dojem může být daný i tím, že mám asi jako etalon marshallského zvuku plexinu nebo osmistovku ...
Johan Segeborn nezklamal a svým čerstvým videem mě dovedl k odpovědi na otázku, po které jsem už delší dobu pátral, i na HF - na co hrál Dave Murray při German TV show v r. 1981. Přišlo mi, že do Marshallu nevede žádný kabel. ale že hraje přes 2 tranzistorové(?) hlavy položené na 2 marshallských 4x12 nalevo od Marshall full-stacku (viz v čase 19:20):
Segeborn testoval tento tranzistorový HH V-S Musician:
Tak si myslím, že to byla head verze stejného zesilovače:
https://picclick.fr/HH-Electronics-V-S- ... 60954.html
Tady je (jen vzhledově?) trochu jiná varianta:
Edit:
Jeden HH má i na videu z r. 1980, pod Hiwattem:
A je poznat i na live fotkách na zadní straně 1. a 2. LP, takže je možné, že na ně na těch deskách i nahrával?
Segeborn testoval tento tranzistorový HH V-S Musician:
Tak si myslím, že to byla head verze stejného zesilovače:
https://picclick.fr/HH-Electronics-V-S- ... 60954.html
Tady je (jen vzhledově?) trochu jiná varianta:
Edit:
Jeden HH má i na videu z r. 1980, pod Hiwattem:
A je poznat i na live fotkách na zadní straně 1. a 2. LP, takže je možné, že na ně na těch deskách i nahrával?
Takže i Malmsteen?
-
Stanley Glazoff
No ja jsem taky zastancem lamp,ale zvuk a celkova produkce desky Somewhere In Time od Maidenu mi prijde jako jedna z nejpovedenejsich v jejich diskografii.
Gallien Kruger, že? Stejně jako na několika deskách Rush, Deff Leppard a snad i Megadeth?
Tuším, že tento GaK :
https://hudebnibazar.cz/gallien-krueger ... /ID288375/
Tentýž měl v 80-tých i M. Pavlíček.
https://hudebnibazar.cz/gallien-krueger ... /ID288375/
Tentýž měl v 80-tých i M. Pavlíček.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Hledal jsem jeden starý příspěvek a náhodou narazil na tohle:
Řekl bych, že deset let uplynulo jako voda...Kinx píše: 28.05.2010 11:39 nemuzu se dockat az simulace lamp etc dosahne takove urovne ze na koncerty budu vozit neco ve formatu pocket podu + midi controller misto objemnych a tezkych "svini" ktere navic potrebuji urcita provozni pravidla a jsou hrozne drahe. imho se toho do deseti let dockamzatim to jeste nenastalo, ale staci se podivat na zvuk simulaci dnes (zejmena s pouziti konvulci s dobrym impulsem) a pred sesti lety (pod). uz aby to bylo ! jestli me neco na hrani neuveritelne toci tak je to neustaly stehovani vercajku sem a tam + udrzba.
..a už i Knopfler jezdí s Kemperem.
-
stepan.dusek
A profici jedou na kemperu a axe a lampy tahaj hobici 
castecne se to povedlo, testuju ted misto snimani mikrofonem Mooer Radar s IR (s IR jsem teda natacel uz tehdy). Az se konecne rozhoupu k inearum, tak to pravdepodobne osekam jeste vicmmjuz píše: 21.09.2020 8:25 Hledal jsem jeden starý příspěvek a náhodou narazil na tohle:
Řekl bych, že deset let uplynulo jako voda...Kinx píše: 28.05.2010 11:39 nemuzu se dockat az simulace lamp etc dosahne takove urovne ze na koncerty budu vozit neco ve formatu pocket podu + midi controller misto objemnych a tezkych "svini" ktere navic potrebuji urcita provozni pravidla a jsou hrozne drahe. imho se toho do deseti let dockamzatim to jeste nenastalo, ale staci se podivat na zvuk simulaci dnes (zejmena s pouziti konvulci s dobrym impulsem) a pred sesti lety (pod). uz aby to bylo ! jestli me neco na hrani neuveritelne toci tak je to neustaly stehovani vercajku sem a tam + udrzba.
Otázkou zůstává, zda vítězí spíš zvuk a nebo spíše pohodlí či lenost 
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
zvitezi zejmena konzistentni zvuk a moznost pouzivat preset v pultu, tudiz rychlejsi zvukovka.
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Neblázni! Co budeš dělat Ty po sedmdesátce? Jezdit do práce na kole a bouchat noční s přesčasama?
Tohle je lidský, rozhodně to neodsuzuji. Prostě tak nějak s co nejmenším úsilí odšmudlá co se dá,
na účet přilétne honorář a tím to končí. Já mu tak akorát můžu závidět, v jaké je ještě dobré kondici,
natož abych se zamýšlel nad tím, na co hraje.
Já se posééru. Než jsem to sesmolil, Grock mě předběhl. Normálně mi ukradl myšlenku...
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Hoši, vy jste dneska rychlí po ránu.Kinx píše: 21.09.2020 9:03 zvitezi zejmena konzistentni zvuk a moznost pouzivat preset v pultu, tudiz rychlejsi zvukovka.
Hlavně musí zůstat radost ze hry.
Tak MK si ampy nemusel tahat a zvučit už dlouho, takže kdyby si navymejšlel zeď z twinů a bassmanů, tak je to pro něj stejný úsilí jako s kemperem. Naopak s Kemperem určitě musel nějakou dobu laborovat a evidentně se mu vyplatilo..
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Vždycky je to starost navíc. Nervovat se s opožděným kamionem v zácpě na dálnici, platit dopravu, věčně sjetý bedňáky a pod. To na pohodě nepřidá. On i ten tlak ze "zdi twinů" nemusí být na opotřebovaný ušní bubínek rockera sedmdesátníka zrovna rajská hudba. Užil si toho až až v mládí. V podobných případech je tahle digitální minimlalizace naprosto na místě.
no vsak jo. me udela obrovskou radost ze hry kdyz budu vedet, ze nemusim zvucit, natoz se strachovat, jestli nahodou nesjel stojanek s mikrofonem od komba nekam do pryc
az udelam IR retezce, ktery chci pouzivat, tak to zacnu testovat i na koncertech. jestli teda jeste nejaky koncerty budou...
EDIT: dalsi prednost reseni pedalboard + MTS preamp v K1 adapteru + mooer radar je v tom, ze se s prehledem vejde i do toho nejmeniho zavazadlovyho prostoru. nemit tak velkej pedalboard, tak by se takhle dalo jezdit na koncerty vlakem.
tak když jsme v té retrospektivě a slavných jménech, pokud si vybavuju, tak Santana přešel na simulaci ještě v předPODovské éře :
https://reverb.com/item/2087746-yamaha- ... tar-preamp
Dnes už samozřejmě překonáno. Profíci typu Kinxe to maji "snažší". Hrajou na profi úrovni, velký sály a kluby, profi zvukaři etc. Tam ty Kempery, Radary a FRFR nebo ineary uměji zapojit a používat.
My co hrajem pralesní ligu, často jen z pódia, asi už zůstanem u comb. Vlastně tak držíme tu pionýrskou linii Zeppelinů, Stounů a Hendrixe, kdy se hrálo právě takhle ...
Muzeum na kolečkách ...
P.S.: Kinx : Musíš jezdit větším vlakem !
https://reverb.com/item/2087746-yamaha- ... tar-preamp
Dnes už samozřejmě překonáno. Profíci typu Kinxe to maji "snažší". Hrajou na profi úrovni, velký sály a kluby, profi zvukaři etc. Tam ty Kempery, Radary a FRFR nebo ineary uměji zapojit a používat.
My co hrajem pralesní ligu, často jen z pódia, asi už zůstanem u comb. Vlastně tak držíme tu pionýrskou linii Zeppelinů, Stounů a Hendrixe, kdy se hrálo právě takhle ...
P.S.: Kinx : Musíš jezdit větším vlakem !
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Ta pohádka o konzistentním zvuku s IR mně baví nejvíc, protože jsem ještě nepotkal zvukaře, který by se to nějak po svém nesnažil ''vylepšit''.
Já si třeba ani nepamatuju, kdy jsem zvučil kytaru dýl než 20-30 sekund, ale je to velkou mírou tím, že si vozím naprosto 'klasický' Marshall+LP zvuk a svůj mikrofón. Natáhnu 4 kabely a jsem nachystaný do 5min. Ale to jsou všechno věci spíš o lidech než o technice.
Chápu, že když někdo na zvukaře vytasí takové ty Kinxovy fuzz, Altec, starý Mesa amplión atd., tak běžný zvukař asi nebude tušit, jak to má vlastně hrát a bude se snažit ten zvuk 'opravit'
Já si třeba ani nepamatuju, kdy jsem zvučil kytaru dýl než 20-30 sekund, ale je to velkou mírou tím, že si vozím naprosto 'klasický' Marshall+LP zvuk a svůj mikrofón. Natáhnu 4 kabely a jsem nachystaný do 5min. Ale to jsou všechno věci spíš o lidech než o technice.
Chápu, že když někdo na zvukaře vytasí takové ty Kinxovy fuzz, Altec, starý Mesa amplión atd., tak běžný zvukař asi nebude tušit, jak to má vlastně hrát a bude se snažit ten zvuk 'opravit'