Ahoj,
Dneska jsem pořídil celkem výhodně tuhle kytaru, chci ji použít jako základ pro můj budoucí projekt, budu měnit snímače, mechaniky a možná pár dalších věcí.
Má stock snímače, ale ten u krku nefunguje, když přepnu spínač dopředu, kytara úplně ztichne.
Přikládám tedy fotku vnitřku, jestli náhodou nějaký zkušený kytarář nepozná třeba špatný kontakt, nebo jestli fakt jde o něco jiného.
Díky,
Matěj
Mrtvý snímač nebo špatný dráty?
Pravidla fóra
-
DeadlyPants02
- Nový uživatel
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Mrtvý snímač nebo špatný dráty?
Zkus přepájet vodiče na přepínači. Já jsem zrovna minulý týden řešil vypadávající zvuk krkového snímače a na vině bylo nakonec špatné pájení z výroby na přepínači snímačů.
Co to máš za značku kytary? Ten přepínač vypadá stejně jako u mého Harley Bentona. Nevím, jestli tele má jiné zapojení na 3 polohovém přepínači, ale můj HH strat to má takto: kytary-harley-benton-42288?view-post=773014#p773000
IMHO to máš asi zapojené dobře, já mám vodiče přivedené na jiné piny přepínače, protože je ten přepínač u mne otočen o 180° oproti tvému.
Když už to budeš řešit, můžeš multimetrem změřit odpor snímače (změř mezi odletovaným drátem a zemí na kostře poťáků). Pokud bude nekonečný, je někde přerušen drát.
Co to máš za značku kytary? Ten přepínač vypadá stejně jako u mého Harley Bentona. Nevím, jestli tele má jiné zapojení na 3 polohovém přepínači, ale můj HH strat to má takto: kytary-harley-benton-42288?view-post=773014#p773000
IMHO to máš asi zapojené dobře, já mám vodiče přivedené na jiné piny přepínače, protože je ten přepínač u mne otočen o 180° oproti tvému.
Když už to budeš řešit, můžeš multimetrem změřit odpor snímače (změř mezi odletovaným drátem a zemí na kostře poťáků). Pokud bude nekonečný, je někde přerušen drát.
Už jsem jednou zažil podobný přepínač, který prostě přestal přepínat. Kontakty v něm přestaly doléhat.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
U mě byl přepínač v pohodě, taky to je nová kytara. Jen to čínské pájení neobstálo. Ale je to přepínač za sto korun, takže nelze asi očekávat velkou životnost. Problém může být tedy i v něm. Na to se také snadno přijde, když jej přeměříš multimetrem.
A jinak pěkný přehledný obrázek zapojení telecastera je níže. Země ideálně spojit v jednom bodě na poťáku.

A jinak pěkný přehledný obrázek zapojení telecastera je níže. Země ideálně spojit v jednom bodě na poťáku.

Podle fotky je to přepínač typu "Import" a u mě odešla poloha u kobyly (kontakty nespolehlivě vodily) závadu bych hledal spíš v přepínači, snímač otestuješ ohmmetrem. Já už bych tenhle přepínač v kytaře nechtěl, použij tenhle typ s kontakty na přeskáčku.

-
cícavole
- Nový uživatel
- Bandzone: https://bandzone.cz/fan/cicavole
Krkový HB začal hrát tišeji
Zdravím,
mám LesPaula od epiphone, co se týče elektroniky tak mám 2x humbucker.
Oba jsou rozepínatelné přes pushpull pot.
Krkový HB mi začal hrát výrazně tišeji stím že začal trošku chrastit pushpull potenciometr.
Vyměnil jsem poťák za přesně ten samý, vyřešil jsem chrastění, ale snímač furt hraje tiše.
Zkoušel sem ho dát blíže strunám ale to taky nepomohlo.
Stalo se Vám to někdy? Máte na to řešení?
Děkuji
mám LesPaula od epiphone, co se týče elektroniky tak mám 2x humbucker.
Oba jsou rozepínatelné přes pushpull pot.
Krkový HB mi začal hrát výrazně tišeji stím že začal trošku chrastit pushpull potenciometr.
Vyměnil jsem poťák za přesně ten samý, vyřešil jsem chrastění, ale snímač furt hraje tiše.
Zkoušel sem ho dát blíže strunám ale to taky nepomohlo.
Stalo se Vám to někdy? Máte na to řešení?
Děkuji
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Krkový HB začal hrát tišeji
Zdar, zkus ještě prověřit přepínač snímačů. Mohlo by pomoci buď přepájet na něm dráty (pokud by byl problém jen v spoji), nebo vyměnit za kvalitnější přepínač (pokud je přepínač vadný).
A pokud to nepomůže, můžeš ještě zkusit změřit impedanci snímače, jestli odpovídá tomu, kolik uvádí výrobce (pokud se to dá někde dohledat).
PS: slučuji s podobným tématem.
A pokud to nepomůže, můžeš ještě zkusit změřit impedanci snímače, jestli odpovídá tomu, kolik uvádí výrobce (pokud se to dá někde dohledat).
PS: slučuji s podobným tématem.
Přepínač to dělá často. Než ho budeš vyměňovat, zkus ho prostříknout kontaktolem. Mně to několikrát pomohlo.