Multiefekt do smyčky zesilovače
Pravidla fóra
Re: Multiefekt do smyčky zesilvače
A zrovna je G3 i na bazaru:
https://hudebnibazar.cz/zoom-g3/ID304137/
https://hudebnibazar.cz/zoom-g3/ID304137/
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Já na svýho Marshallka nedám dopustit! Mezi nabídkou se jedná o levnější variantu, ale se svými 20w mi v kapele odvádí skvělou práci. Hlava se při používaní na požadované hlasitosti optimálně vyžhaví a na hraní v extra gain chanellu vychází neskutečnej zvuk!! Pak ještě možnost spínat FX pomocí footswitche. Za ty prachy parádní! Ale z5 k tématu 
Ještě pokukuji na BOSS me 80? Našel jsem ho za 3500kč. Co si o něm myslíte?
Já sem si Boss ME-80 nedávno pořídil, před tím jsem používal nějakou dobu Boss GT-1, předtím Digitech.kaminek píše: 27.04.2020 16:31 Já na svýho Marshallka nedám dopustit! ............
Ta ME-80je oproti GT-1 daleko lepší v celkové ovladatelnosti. Mně se líbí moc.
Ahoj, potřeboval bych poradit s výběrem multiefektu do smyčky. Reálně potřebuji jen delay, chorus a reverb a potřebuji, aby byl ovládanej přes midi. Byl bych rád, kdyby to byla stompbox verze, ale není to podmínka. Zaujal mě Line 6 HX stomp. Ale nebudu lhát, uvítal bych něco levnějšího. Aktuálně mám v pedalboardu 3 klasické krabičky a ovládám je přes glab gsc2. Problém je, že tahám do smyčky 2 x 7m kabelu a chci se toho zbavit. Ještě je možnost, že bych ty krabičky dal blízko zesilovače a koupil midi loop swithcher. Ale říkám si, že nějaký pořádný multiefekt bude lepší varianta.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Uvažuješ dobře, HX stomp je na tyhle účely dobrej. Je malej, pokud ho budeš ovládat jen přes midi, tak ti nebude vadit že má jen tři switche. navíc ho můžeš nadoma vyndat a máš luxusní cvičítko, zvukovou kartu...
Akorát že není z nejlevnějších.
HX effects je do smyčky ještě lepší - nezatěžuješ se simulacema ampů, máš víc fx bloků k dispozici (devět). Má výborný ovládání a skvělou vychytávku v podobě "scribble strip", malý displeje nad switchema. Jenže abys je využil, musel bys ho mít před sebou na podlaze, takže se nezbavíš dlouchých kabelu pro 4CM. Samozřejmě ho můžeš mít u zesilovače a ovládat přes midi, pak ale nevyužiješ ty displeje:-)
Nicméně HX effects za 8000 (předpokládám minimální slevu 500) je fakt dobrá volba. Kdybych ještě používal aparát a nechtěl hrát do linky, měl bych ho ještě teď
Nicméně, kdybys přece jen chtěl HX stomp, asi ho budu prodávat, protože svoje dilema, že jsme uvažoval o velkém Helixu, ale byl pro moje účely příliš velký, jsem vyřešil tak, že jsem koupil Fractal AX8:-). JEště ho nemám doma, ale až přijde, porovnám a pravděpodobně budu HX stomp prodávat...
A kdybys to chtěl udělat fakt super-extra-levně - kup Zoom G1on, dá se ovládat přes midi a ve smyčce zesilovače poslouží taky:-) Pár koncertu jsem odehrál se Zoomem ve smyčce a hrálo to:-)
Akorát že není z nejlevnějších.
HX effects je do smyčky ještě lepší - nezatěžuješ se simulacema ampů, máš víc fx bloků k dispozici (devět). Má výborný ovládání a skvělou vychytávku v podobě "scribble strip", malý displeje nad switchema. Jenže abys je využil, musel bys ho mít před sebou na podlaze, takže se nezbavíš dlouchých kabelu pro 4CM. Samozřejmě ho můžeš mít u zesilovače a ovládat přes midi, pak ale nevyužiješ ty displeje:-)
Nicméně HX effects za 8000 (předpokládám minimální slevu 500) je fakt dobrá volba. Kdybych ještě používal aparát a nechtěl hrát do linky, měl bych ho ještě teď
Nicméně, kdybys přece jen chtěl HX stomp, asi ho budu prodávat, protože svoje dilema, že jsme uvažoval o velkém Helixu, ale byl pro moje účely příliš velký, jsem vyřešil tak, že jsem koupil Fractal AX8:-). JEště ho nemám doma, ale až přijde, porovnám a pravděpodobně budu HX stomp prodávat...
A kdybys to chtěl udělat fakt super-extra-levně - kup Zoom G1on, dá se ovládat přes midi a ve smyčce zesilovače poslouží taky:-) Pár koncertu jsem odehrál se Zoomem ve smyčce a hrálo to:-)
Moc děkuji, za rady. Ten HX effects se mi moc líbí. Ještě by mě zajímalo porovnání s TC Gmajor 2. Má smysl nad ním uvažovat?
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
G-major 2 jsem nikdy neměl, ale jako software editor k tomu je Vyzor, což je stejnej editor jako k G-systemu. A práce s ním byla jak drbat se pravou nohou za levým uchem.
Asi to taky bude hrát dobře, ale HX Effects je moderní zařízení s podstatně lepšíma moznostma (třeba možnost nahrát impulsy, kdybys chtěl ke zvukaři odbocovat linku místo snímání mikrofonem. Myslím že G-major nemá looper atd...). Má výbornej editor.
Akorát jak říkám - je to mašina před sebe, pod nohy. Pak to chceš používat 4cm a zjistíš, že vlastně to můžeš používat jako booster na nakopnuti aparatu, kvakadlo atd. Můžeš s tím docela dobře nahradit celej pedalboard. Ale nezbavíš se signalovych kabelů dozadu k zesilovači (ale můžeš se zbavit všech ostatních efektů)
Asi to taky bude hrát dobře, ale HX Effects je moderní zařízení s podstatně lepšíma moznostma (třeba možnost nahrát impulsy, kdybys chtěl ke zvukaři odbocovat linku místo snímání mikrofonem. Myslím že G-major nemá looper atd...). Má výbornej editor.
Akorát jak říkám - je to mašina před sebe, pod nohy. Pak to chceš používat 4cm a zjistíš, že vlastně to můžeš používat jako booster na nakopnuti aparatu, kvakadlo atd. Můžeš s tím docela dobře nahradit celej pedalboard. Ale nezbavíš se signalovych kabelů dozadu k zesilovači (ale můžeš se zbavit všech ostatních efektů)
Chlapci, potřebuji něco blbuvzdorného, ne příliš velkého. Primárně na delaye a modulace do smyčky lampáče, pak pár patchů se simulací aparátu a repra (jednou za uherák) do hospody rovnou do mixu nebo do akustického komba nebo do sluchátek na cvičení. Vychází mi Boss GT-1 nebo Zoom G3n (xn). Boss mi připadá uživatelsky přívětivější, ale Zoom lepší v možnosti přiřazování pedálů (Boss má jen preset up/down, jestli dobře rozumím). Měl jste někdo oba? Který vám připadá lepší zvukově? Myslím delaye a modulace. Zkreslení je mi v podstatě šumák. Kdyby to byl Zoom, tak G3xn s Exp pedálem se dá sehnat levněji než G3n, ale ten pedál vypadá dost fórově (?). Dík!
Na to co požaduješ je to asi fuk. Jsem Zoomista, takže radím Zoom, hlavní výhoda, že jde preset "rozložit" na ty 3 "krabičky" a štelovat manuálně jako na analogu. Ta řada "n" se mi nezamlouvá, neměl jsem, ale četl jsem, je tam nějak blbě vyřešenej looper, což bys asi oželel. Nicméně každopádně je mi sympatičtější starší řada :
https://hudebnibazar.cz/zoom-g3x/ID327626/
P.S.: Je už vyvinutý nějaký soft, který umožňuje nahrávat do těhlech ZOOMů libovolný efekt z této řady (např. G1on do G3), přestože v tovární verzi není.
https://hudebnibazar.cz/zoom-g3x/ID327626/
P.S.: Je už vyvinutý nějaký soft, který umožňuje nahrávat do těhlech ZOOMů libovolný efekt z této řady (např. G1on do G3), přestože v tovární verzi není.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Dík, moje myšlenky se ubíraly +/- stejným směrem (ovládání samostatných efektů) vs preset up/down. Doufám, že zbytek se příliš neliší od G1on. S tím jsem se jakž takž naučil. Boss mě zaujal ovládáním pro úplné tupce (aspoň dle návodu a videí to tak vypadá). Co pedál? Spíš bych vzal jen verzi bez a na nějaký libovější separátní Exp/Volume bych si počkal na bazaru. Ten vestavěný se mi zdá dost fórový.
pokud máš G1on, tak ty větší Zoomy jsou zvukově totéž, ale bytelnější, omlouvám se - ROBUSTNĚJŠÍ. Samozřejmě lépe ovladatelné, lepší konektivita. Integrované pedály nejsou nic moc, nemám zkušenost, ale nečtu, že by se masově rozpadaly ... A než mít separé šlapku+kabeláž, bral bych ten integrovaný. Ale osobně wahy a jiné pedály nepoužívám.
P.S. - na druhou stranu, externí pedál můžeš/nemusíš použít, samotný efekt je kompaktnější ... je to na zvážení :-G
P.S. - na druhou stranu, externí pedál můžeš/nemusíš použít, samotný efekt je kompaktnější ... je to na zvážení :-G
Ten G3x z bazaru je bezva. Měl jsem ho, na modulace super, efekty docela dobré, simulace aparátu jako nouzovka použitelné. Stavěný je to festovně o pedál se bát nemusíš. Navíc skvělá konektivita a docela dobrá ovladatelnost. Myslím, že za tuhle cenu asi nic lepšího nekoupíš.jbiker píše: 9.09.2020 16:27 Dík, moje myšlenky se ubíraly +/- stejným směrem (ovládání samostatných efektů) vs preset up/down. Doufám, že zbytek se příliš neliší od G1on. S tím jsem se jakž takž naučil. Boss mě zaujal ovládáním pro úplné tupce (aspoň dle návodu a videí to tak vypadá). Co pedál? Spíš bych vzal jen verzi bez a na nějaký libovější separátní Exp/Volume bych si počkal na bazaru. Ten vestavěný se mi zdá dost fórový.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Pánové nemáte tip na multiefekt velikosti stompboxu? Hx stomp nebo Gt1000 core je moc velkej. Respektive jde jen o 3 presety, delay + boost, boost a shimmer reverb. Aktuálně to řeším přes iphone a bias fx, ale je to trochu krkolomné řešení. Před každou písničkou si zvolím jeden z presetů a pak už dle potřeby aktivuji efektovou smyčku na zesilovači footswitchem.
Docela mě zaujal boss GT-Pocket, ke kterému se dá připojit jejich volume pedal a dvoutlačítkový footswitch. (3 tlačítka by byli lepší)
Nenapadá vás ještě něco podobného?
Docela mě zaujal boss GT-Pocket, ke kterému se dá připojit jejich volume pedal a dvoutlačítkový footswitch. (3 tlačítka by byli lepší)
Nenapadá vás ještě něco podobného?
Re: Multiefekt do smyčky zesilovače
Třeba Zoomy (bylo jich víc tipů, nikdy jsem na to nehrál, jen vím, že je to možnost), za ty prachy asi stojí za vyzkoušení:
https://hudebnibazar.cz/zoom-ms-70cdr-m ... /ID425125/
https://kytary.cz/zoom-ms-70cdr/HN139346
Případně Korg Pandora stomp, ale ani netuším, jestli se dá někde koupit
https://kytary.cz/korg-pandora-stomp-iv/HN147344/
https://hudebnibazar.cz/zoom-ms-70cdr-m ... /ID425125/
https://kytary.cz/zoom-ms-70cdr/HN139346
Případně Korg Pandora stomp, ale ani netuším, jestli se dá někde koupit
https://kytary.cz/korg-pandora-stomp-iv/HN147344/
Zoom MS-70cdr jsem měl. Moc mě teda neokouzlil. Za mě raději ne.
Aha, dík za info.
Ono je ten zoom dobře vymyšlený, docela přijatelně se ovládá a zvukově je to totéž jako Zoom G3 který jsem taky měl (a měl jsem ho rád). Dokonce se do něj dá napumpovat kompletní Zoom G1, takže máš modulace, drivy i simulace aparátů v jedné malé krabičce. Bohužel z toho mého kusu lezlo dost bordelu (různý pískání a vrčení) bez ohledu na použitý zdroj. Možná to byl problém jen toho mého kusu, nevím.
Nápodobně. Mimo jiné, ovládáni “za jízdy” je debilní. Proto se k tomu bastlí ty přídavné přepínače na nohu. Něco z diskomfortu asi řeší ToneLib nebo jak se jmenuje ten soft, ale v době, kdy jsem CDR měl ještě neexistoval.