Ahoj,
nechci zakládat nové téma, ale na téma "Výpadek u Helixu" jsem nic nenašel... O co jde: Po roce bezproblémového hraní mi včera na koncertě venku kde bylo cca 10st.C po Line-check a zvukovce (kde bylo vše v pohodě) mně po 2h pauze po zapnutí Helixu nefungovala ladička, akustika a steelka (úplně-jedu vše linkou do PA) a vypadlo mi v každém presetu u kytary nastavení. Trága, bylo připraveno nahrávaní a takový výbuch! Největší problém je ten, že jsem ráno Helix zapnul a vše funguje, takže jít s tím do servisu je asi bezpředmětné (řeknou že se závada neprojevila.....). Máte někdo takovou zkušenost, neporadíte? Předem moc díky!
Alan
LINE 6 HELIX - výpadek
Pravidla fóra
Re: LINE 6 HELIX - výpadek
Přesně takhle se digitální mašinky umí chovat při podpětí - za ty roky hraní se mi to několákrát přihodilo s multiefekty, znají to i klávesáci.
Dokonce byl obvykle stejný debilní průběh - před koncertem na zvukovce ok a až při koncertu to začlo, zřejmě když se něčím ještě zvedl odběr (typicky světla, ale dneska jsou často ledková, ty si oproti halogenům berou prd).
Netvrdím, že je to ono, ale chování je přesné, včetně toho, že Ti mulťák doma zase běhá normálně.
Citlivější přístroj se klidně úplně vyresetuje a nebo se jen snaží nastartovat a zase spadne.
My jsme hráli na lampové zesiky a ty zpravidla potvrdily podpětí tím, že hrály divně blbě, měly ztenčený hnusný zvuk.
Vyřešil jsem to nákupem síťového stabilizátoru.
Ale faktem je, že jsem na to narážel spíš dřív, naposledy snad před 8-10 lety.
Dokonce byl obvykle stejný debilní průběh - před koncertem na zvukovce ok a až při koncertu to začlo, zřejmě když se něčím ještě zvedl odběr (typicky světla, ale dneska jsou často ledková, ty si oproti halogenům berou prd).
Netvrdím, že je to ono, ale chování je přesné, včetně toho, že Ti mulťák doma zase běhá normálně.
Citlivější přístroj se klidně úplně vyresetuje a nebo se jen snaží nastartovat a zase spadne.
My jsme hráli na lampové zesiky a ty zpravidla potvrdily podpětí tím, že hrály divně blbě, měly ztenčený hnusný zvuk.
Vyřešil jsem to nákupem síťového stabilizátoru.
Ale faktem je, že jsem na to narážel spíš dřív, naposledy snad před 8-10 lety.
| Cruel YT | Cruel sptf
já na to narazil letos v létě na jednom UDG fesťáku. Taky jsem myslel, že to už odešlo s pravěkem. A překvapivě to rozhodilo meho tranzistoroveho Peaveye.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
naštěstí znám pouze z vyprávění, ale přesně kámošům to dvakrát totalně zresetovalo jejich drahé mulťáky a to tak že i vymazalo uložené presety.
a jako divák jsem zažil Devinovo 20min marné nakopávání systému
takže dnes sice ubylo těch strašlivých sití, ale zase brutálně přibylo citlivějších digitálních věciček
a stane se to klidně hvězdě i na velké akci
a jako divák jsem zažil Devinovo 20min marné nakopávání systému
takže dnes sice ubylo těch strašlivých sití, ale zase brutálně přibylo citlivějších digitálních věciček
a stane se to klidně hvězdě i na velké akci
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Pánové, všem moc děkuji za reakce, dnes jsem Helixe dovezl do Kytary.cz tak uvidíme jak oprava dopadne
.
Alan
Alan
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
určitě nejsi jediný.
https://line6.com/support/topic/24350-low-temperatures/
Mně to jednou udělal prog. bypass lišta, akce byla vevnitř, ale věci se donesli z venku cca půl hoďky předem. Zajímalo by mně, jestli by se to stalo, pokud by jsi ho nechal zapnutou celou dobu
https://line6.com/support/topic/24350-low-temperatures/
Mně to jednou udělal prog. bypass lišta, akce byla vevnitř, ale věci se donesli z venku cca půl hoďky předem. Zajímalo by mně, jestli by se to stalo, pokud by jsi ho nechal zapnutou celou dobu
To je právě to, že člověk neví jestli to nechat zapnuté či vypnuté? Fakt je, že když jdu např. do O2 arény na nějaký koncert, tak vždy (alespoň si to myslím) to mají borci zapnuté...a pouští se již třeba 2h předem...