Spojení komb
Pravidla fóra
Spojení komb
Zdravím, mám dvě komba - Laney LV200 a LV300Twin - která mají shodný preamp s lampovými drive kanály a liší se jen v powerampech, kde jedno má 65 W a druhé 120 W tranzistorový poweramp. Objevil jsem, že když výstup efektové smyčky jednoho komba zapojím do vstupu druhého, hrajou obě komba najednou a má to luxusní zvuk. Jen mě při pohledu do schématů zapojení znejistilo, že v tu chvíli za jeden preamp připojuju dva powerampy paralelně, což znamená, že mají dohromady poloviční impedanci, než do který ten preamp normálně hraje. Asi to takhle výrobce úplně nemyslel, co na to odborná veřejnost? Můžu tímhle ten preamp odpálit?
Re: Spojení komb
Nehrajou dva powerampy paralelně, každej dal krmí svůj reproduktor a zátěž je stejná jako předtím. Jeden poweramp krmis signálem z prvního preampu a druhej poweramp krmis signalem, kterej prolezl preampem prvního komba, pak FX out, preampem druhého komba a pak do jeho powerampu.
Je to úplně v pořádku. Výstup smyčky má buffer, který snese i velkou zátěž, mohl bys na to píchnout i víc Slave komb. Tvým zapojením legálně uzavíráš smyčku, jen mezi dvěma aparáty. Pokud ti zároveň nevzniká tzv. zemní smyčka (zvýšený brum a bzučení), je to úplně v klidu a takovéto zapojení schvaluji.
Díky za odpověď.Placka píše: 21.09.2020 19:25 Nehrajou dva powerampy paralelně, každej dal krmí svůj reproduktor a zátěž je stejná jako předtím. Jeden poweramp krmis signálem z prvního preampu a druhej poweramp krmis signalem, kterej prolezl preampem prvního komba, pak FX out, preampem druhého komba a pak do jeho powerampu.
Preampem druhýho komba to neleze, z FX send jednoho to jde do FX return druhýho, kterej je mezi pre- a powerampem, tudíž jsou dva powerampy paralelně na výstupu jednoho preampu, což je to, čeho se bojím. Preamp druhýho komba si vůbec nezahraje. Každopádně tohle je vlastně taky možnost, jak to zapojit.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ale vstupní impedance powerampu se neřeší, řeší se až impedance repra, a v tomto případě má každé repro svůj poweramp, takže žádné paralelní spojení.
Jo, tomu, že powerampy jsou na sobě nezávislé, rozumím. Řešil jsem právě vstupní impedanci powerampu, je-li to tak, jak to říkáš, je to super.Hendrek píše: 21.09.2020 21:40 Ale vstupní impedance powerampu se neřeší, řeší se až impedance repra, a v tomto případě má každé repro svůj poweramp, takže žádné paralelní spojení.
Díky všem za odpovědi, asi jsem zjistil, co jsem potřeboval.
Já mám předchůdce LV300 a to TF300. Nevim jestli to tu bylo zmíněný, ale taky když jsem vyved signál ze sendu a propojil do počítače, kde jsem měl přepravenou simulaci boxu s koncákem, tak to kombo dál hrálo a zároveň mi lez i signál dál do koimpu. Prostě se rozdvojil. Myslel jsem, že to nemá prostě sériovou smyčku, ale pak to samý mi udělala i 6505. Tak co to má bejt? Tam je seríová na sto procent. Já myslel, že když už člověk vyvede signál ze sendu a nevrátí ho zpátky do returnu, tak prchá prostě jenom tim kabelem pryč 
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Myslím, že to je prostě proto, že zapojení efektový smyčky kombo detekuje a nechá všechen signál běžet přes ni při strčení kabelu do returnu, ne když jen odebíráš signál z fx send. Ty moje komba se chovají stejně a mám pocit, že i ve schématech je to rozepínání naznačený jako vázaný na return.innerself píše: 1.10.2020 15:00 Já mám předchůdce LV300 a to TF300. Nevim jestli to tu bylo zmíněný, ale taky když jsem vyved signál ze sendu a propojil do počítače, kde jsem měl přepravenou simulaci boxu s koncákem, tak to kombo dál hrálo a zároveň mi lez i signál dál do koimpu. Prostě se rozdvojil. Myslel jsem, že to nemá prostě sériovou smyčku, ale pak to samý mi udělala i 6505. Tak co to má bejt? Tam je seríová na sto procent. Já myslel, že když už člověk vyvede signál ze sendu a nevrátí ho zpátky do returnu, tak prchá prostě jenom tim kabelem pryč![]()
Yep, Fender Hot Rod se chová stejně.