Vhodný formát pro samply bicích a použití MP3
Pravidla fóra
Re: Vhodný formát pro samply bicích a použití MP3
Ide to, ale v prípade AD2 prakticky iba v DAWe. Všetky tieto bicie softy fungujú ako samplery, ktoré musíš prepojiť s midi/instrument stopou v DAWe, a nemusíš byť nutne limitovaný iba paternami a presetmi - nasekáš si na "pady" zvuky predsa aké chceš a v midi/instrument stope v DAWe už len naťukáš noty. A je dobre, že to funguje práve takto. Kedysi som začínal s Akai MPC Software, kde si tie noty ťukáš priamo do matrixu v rámci toho MPC sw. To boli nervy... stačí aj menšia latencia a už ti tempo s ostatnými stopami v DAWe nesynchronizuje. V midi stope v DAWe máš prehľad, vidíš na lajne kde práve si a čo tam hrá... nechápem, čomu sa brániš...
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
2mirostrat: Hmm - jestli chceš úplně od základu svoje bicí (ve smyslu bicí linky), tak na to je DAW a MIDI stopy, případně nějaký paternový sekvencer ještě extra. Jestli chceš svoje bicí ve smyslu zvuků, tak nemá smysl pořizovat nic, u čeho v popisu produktu není jasně uvedeno, že umožňuje nahrání uživatelských zvuků. Že máš DAW vím, číst umím, ale přišlo mi, že se prostě ptáš poněkud divně.
Virtuální nástroj obecně je a byl prakticky jen pouhá banka zvuků (jakkoli vytvářených). To, že tam někdo připlácne ještě možnost vlastních patternů, bicích groove a podobných serepetiček ještě neznamená, že se člověk bude "ošklíbat" nad tím, že ve free softu to je a v jiném placeném ne. To je prostě přístup výrobce a ty jako uživatel se máš rozhodnout podle popisu a specifikací. Navíc je již hromadu let k dispozici YouTube, kde se dá všechno vidět i v praxi, aniž bys to musel mít na svém počítači.
Takže ještě jednou to, co jsem psal na začátku: co jsem AD rychle skouknul, tak to nejde. Ale podrobně to studovat nebudu - to je tvoje starost
Tak držím palce s objevováním a dalším studiem
P.
Virtuální nástroj obecně je a byl prakticky jen pouhá banka zvuků (jakkoli vytvářených). To, že tam někdo připlácne ještě možnost vlastních patternů, bicích groove a podobných serepetiček ještě neznamená, že se člověk bude "ošklíbat" nad tím, že ve free softu to je a v jiném placeném ne. To je prostě přístup výrobce a ty jako uživatel se máš rozhodnout podle popisu a specifikací. Navíc je již hromadu let k dispozici YouTube, kde se dá všechno vidět i v praxi, aniž bys to musel mít na svém počítači.
Takže ještě jednou to, co jsem psal na začátku: co jsem AD rychle skouknul, tak to nejde. Ale podrobně to studovat nebudu - to je tvoje starost
Tak držím palce s objevováním a dalším studiem
P.
- LUBOSH
- Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum
Přesně jak píše Ivan a ostatní. Ale než milión slov tak jedno, dvě videa. Takhle to vypadá ve Studiu One
https://youtu.be/V-1lX7LURC4?t=339
A takhle to vypadá v Cubase.
https://youtu.be/r2OO1KziApg?t=129
Edit: Pavlii mě předběhl. Já to pochopil, že si chce vytvářet svoji linku.
https://youtu.be/V-1lX7LURC4?t=339
A takhle to vypadá v Cubase.
https://youtu.be/r2OO1KziApg?t=129
Edit: Pavlii mě předběhl. Já to pochopil, že si chce vytvářet svoji linku.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
- mirostrat
- Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
- Kontaktovat uživatele:
OK, takže dik všetkým za rady, to prvé video, ten impact, to je čo sa týka samplov fakt des
to mám v SO. Sa vždy zhrozím co to za kolotočárské zvuky, ale to je na tvorbu nejakých extázových letných akcií , to tam dávajú, asi ako extra bonus k softu.
No, ale výsledok bude asi nejaké riešenie v hladaní.
Len je mi akosi čudné, že placené softy neponúkajú úplne jednoduché riešenie, ako ten HYDRO. Je tam kopec super zvukov, funkcií, nastavení, nahrával som z ADD 2 Wavy do jednotlivách stop, všetko je super, len táto funkcia rastra, takého, ako v HYDRO mi tam chýba. Je to myslím škoda.
Ďalej si myslím, že vytvorením softu, ako je ADD 2 a nasekaním do toho softu Jazz, Metal, Funky, BLUES a všetkých žánrov na svete vytvoria guláš. Mne sa tam nainštaloval ešte aj Piano room
samostatný soft. Ja by som prijal nech si zákazník kúpi základný soft a dokupuje čo chce. Viem, že predávajú samostatné balíky, napr. Latino
Mňa ako zákazníka toto fest vytáča, tieto neodstránitelné presety. V aute furt zúrim, že keď zapnem ostrekovač, sterače zotrú 3 x. Kurnik, ja chcem, aby mi zotreli raz, keď streknem, nie 3 x
OK, tak ešte raz dík a idem riešiť moje neštandardné požiadavky a hladat, dik
to mám v SO. Sa vždy zhrozím co to za kolotočárské zvuky, ale to je na tvorbu nejakých extázových letných akcií , to tam dávajú, asi ako extra bonus k softu.
No, ale výsledok bude asi nejaké riešenie v hladaní.
Len je mi akosi čudné, že placené softy neponúkajú úplne jednoduché riešenie, ako ten HYDRO. Je tam kopec super zvukov, funkcií, nastavení, nahrával som z ADD 2 Wavy do jednotlivách stop, všetko je super, len táto funkcia rastra, takého, ako v HYDRO mi tam chýba. Je to myslím škoda.
Ďalej si myslím, že vytvorením softu, ako je ADD 2 a nasekaním do toho softu Jazz, Metal, Funky, BLUES a všetkých žánrov na svete vytvoria guláš. Mne sa tam nainštaloval ešte aj Piano room
Mňa ako zákazníka toto fest vytáča, tieto neodstránitelné presety. V aute furt zúrim, že keď zapnem ostrekovač, sterače zotrú 3 x. Kurnik, ja chcem, aby mi zotreli raz, keď streknem, nie 3 x
OK, tak ešte raz dík a idem riešiť moje neštandardné požiadavky a hladat, dik
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
- LUBOSH
Asi nechápeš jednu základní věc. Midi nota je jen prázdná nota. A co si k ní přiřadíš za zvuk je jen tvoje věc. Jestli to bude AD, Battery ... atd. Prostě jakýkoliv VSTi. Jaký zvuky v těch videích používají není podstatné. Jde o to že si bicí můžeš naklikat jaký chceš. Ať rytmicky, dynamicky....
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
- mirostrat
- Kontaktovat uživatele:
Tomu ja rozumiem, mám aj MIDI klaves Novation, normálne chápem co je MIDI, šak s tým doma robím, nevím všetko, ale vždy si nejak poradím a nájdem na nete. Mne fakt ide primárne o to, že, jak je to friendly user v tom HYDRO, tak vlastne s tou dobou to vývojári stále viac komplikujú a stráca to tú jednoduchosť a radosť pri robení muzičky. Kua, šak to je to isté s dizajnom vecí, Adidas vyrábal gel pod pazuchu a nejaký novátor vymyslel dizajn, že sa to šmýka z ruky, jak mokré mydlo
To neni jeden prípad, to je kopec takých " zlepšení " len niekto mykne plecom a šak, zvyknem si aj na šibenicu.
Ja neprogramujem tie softy, tak ja si musím zvyknút, alebo naučit sa to, len kurnik, aj lopaty, hrable robia tak, aby sa s nimi dobre robilo, no a niekto si zmyslí, že vyrobíme na konci tri kulaté lopaty a dve rúčky v tvare Z to bude fasa, však to si musia zvyknút
Kua, tak ked to ide v HYDROGENE hentak lahko a jednoducho, tak né, mi tam dáme farebné bicie, co svítí a lidé to budou kupovat.
Však pre nás muzikantov to robia, to tam nevedia ten primitívny raster nahodit. Podla mňa z tých dajme tomu 10 000 000 gitaristov a muzikantov na Zemi som neni jediný, čo by to chcel. kuknem, dobre sa mi v tom robí, mám DEMO na 10 dní, kde mi soft iba ide, ale nemožem nahrávat a koupím si ho kludne. Oni v tom deme ešte odstavia snare v mixe
To neni jeden prípad, to je kopec takých " zlepšení " len niekto mykne plecom a šak, zvyknem si aj na šibenicu.
Ja neprogramujem tie softy, tak ja si musím zvyknút, alebo naučit sa to, len kurnik, aj lopaty, hrable robia tak, aby sa s nimi dobre robilo, no a niekto si zmyslí, že vyrobíme na konci tri kulaté lopaty a dve rúčky v tvare Z to bude fasa, však to si musia zvyknút
Kua, tak ked to ide v HYDROGENE hentak lahko a jednoducho, tak né, mi tam dáme farebné bicie, co svítí a lidé to budou kupovat.
Však pre nás muzikantov to robia, to tam nevedia ten primitívny raster nahodit. Podla mňa z tých dajme tomu 10 000 000 gitaristov a muzikantov na Zemi som neni jediný, čo by to chcel. kuknem, dobre sa mi v tom robí, mám DEMO na 10 dní, kde mi soft iba ide, ale nemožem nahrávat a koupím si ho kludne. Oni v tom deme ešte odstavia snare v mixe
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
To je vaty...
Zkusil bych radši řešit problém a číst dobré rady, co jsou zdarma.
- LUBOSH
Díval jsem se na YT na ten Hydrogen a když to třeba porovnám s GM MAP v Cubase tak mi to přijde na jedno kopyto. Ba naopak Cubase má víc bubnů, činelů .... Ale když chceš jen hledat výmluvy....
Že vám do toho vstupuju ... když jsem ještě neměl MIDI klaviaturu, tak jsem si v Cakewalku nastavil normální PC klávesnici jako MIDi controller, do jedné stopy dal bicí jako virtual instrument a normálně jsem si nahrál svůj rytmus. Ten jsem pak prohnal kvantizací a měl jsem hotovo.
Co jsem se díval na ukázku Hydrogenu, přijde mi to jako normální sekvencer, kde si do pozic v taktu sázíš kopák, šroťák, atp.
Co jsem se díval na ukázku Hydrogenu, přijde mi to jako normální sekvencer, kde si do pozic v taktu sázíš kopák, šroťák, atp.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Strich Pipe Tones, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, Minirig4, iPad + pluginy
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Ano, jak pise filo01, Hydrogen je MIDI sekvencer. Hydrogen umi generovat MIDI. Tyhle MIDI jdou poslat do libovolnyho jinyho softu, co generuje zvuky bicich (AD, DG, EZD ...) a pak ma clovek jak "prijemny ovladani", tak i "dobrej zvuk".
Teda, jestli jsem z tech kilometru textu pochopil, vocogo
Teda, jestli jsem z tech kilometru textu pochopil, vocogo
Hodně budem někde...
- mirostrat
- Kontaktovat uživatele:
LUBOSCH, chi, jaké výmluvy, kde se vymlouvám ? a co, teraz mám odinstall S O 5, 4 , SO 2 ? čo mám k mixu Presonus ? a nainstalovat Cubase ? a to chcem teraz kúpit verziu PRO. Muzičku, čo som robil budem odteraz robit v Cubase, ktorý ani nemám
do Cubase a ten si tiež koupím ? Nanovo sa budem, jak skoro 60 ročný dedek učit ešte v Cubase. No fasa.
Však ja som len chcel info, či tie softy sú aspoň podobné, jak HYDRO a HYDROM táto téma aj začala. Preto som sa pýtal v tejto téme.
Potom načo je takéto fórum, keď polopatisticky, tí čo sa vyznajú, normálne neporadia tým, čo sa chcú, možno aj blbo opýtat.
ok, ja tu s touto témou končím, dik všetkým za rady
Však ja som len chcel info, či tie softy sú aspoň podobné, jak HYDRO a HYDROM táto téma aj začala. Preto som sa pýtal v tejto téme.
Potom načo je takéto fórum, keď polopatisticky, tí čo sa vyznajú, normálne neporadia tým, čo sa chcú, možno aj blbo opýtat.
ok, ja tu s touto témou končím, dik všetkým za rady
miro, Lubosh ti dal len príklad, SO a Cubase sú v tomto zmysle takmer na rovnakej úrovni. Že jeden má lepšie "bundle" banky zvukov ako druhý, je jedna vec, druhá vec je to, že ty sa nemusíš nechať limitovať iba týmito zvukmi, do SO (resp. Impact) môžeš dostať rovnako kvalitné zvuky ako má Cubase, a zas naopak. Chápem, že o čo ti ide, ale evidentne na trhu nie je žiadny taký bicí sampler, alebo len veľmi málo, v ktorom môžeš vytvárať kompozície do midi súborov, bez nutnosti do toho zapojiť DAW. Časom prídeš na to, že bez toho "nutného" článku - DAWu, to aj tak nemá až taký zmysel. Na to dávno prišli aj tí, čo tie softy robia...mirostrat píše: 7.10.2020 20:38 LUBOSCH, chi, jaké výmluvy, kde se vymlouvám ? a co, teraz mám odinstall S O 5, 4 , SO 2 ? čo mám k mixu Presonus ? a nainstalovat Cubase ? a to chcem teraz kúpit verziu PRO. Muzičku, čo som robil budem odteraz robit v Cubase, ktorý ani nemámdo Cubase a ten si tiež koupím ? Nanovo sa budem, jak skoro 60 ročný dedek učit ešte v Cubase. No fasa.
- LUBOSH
Pokud jsem vás svojí odpovědí urazil tak to se omlouvám. Ale prostě mi to tak přišlo. Na jakoukoliv sebelépe míněnou radu byla prakticky odpověď jen adorace za Hydrogene. Když se podíváte na to první video co jsem postooval, od času 6:07, tak já v tom tak ukrutný rozdíl nevidím ( Hydrogene vs SO vs Cubase ). A jak už jsme se shodli zvuk se tam dá přiřadit jaký chi. Popř. můžete využít řešení které navrhl filo01. To je vše co jsem chtěl. Můžu už vám jen popřát ať se práce daří a muzika vás baví.
V Cakewalku je "Step sequencer" neboli "Pattern sequencer", to je ta klikačka, co Miro hledá, ne?
Přetáhnu si virtual instrument (v jeho případě AD2) do stopy, pohraju si v sekvenceru a výsledem je MIDI stopa.
https://youtu.be/3JGFTWxacQM?t=949
Předpokládám, že tuhle fičůru snad mají i ostatní DAWy ...
Přetáhnu si virtual instrument (v jeho případě AD2) do stopy, pohraju si v sekvenceru a výsledem je MIDI stopa.
https://youtu.be/3JGFTWxacQM?t=949
Předpokládám, že tuhle fičůru snad mají i ostatní DAWy ...
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Strich Pipe Tones, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, Minirig4, iPad + pluginy
Myslím, že miro chce něco jiného. Aby ten step seq. byl součástí přímo toho VSTi, patterny stavěl přímo v něm a do DAW je už vkládal hotové, stejně jako tam vkládáš ty tovární např. z AD, MT Power, Drumcore a z dalších.
(Hydrogene vůbec neznám).
(Hydrogene vůbec neznám).
Skutečná svoboda je vždy svobodou pro jinak smýšlejícího. (Rosa Luxemburgová)
Aha, tak sorry za zmatení. Ze svého pohledu nevidím žádnou výhodu proč MIDI pattern skládat v samostatném softu a teprve pak ho vkládat do DAWu. To je to samé, jako bych kytaru nahrával v Audacity a do DAWu exportoval wav, kde bych na něj poštval VST. Ale chápu, že zvyk je železná košile. Já se teď rozhoupávám k přechodu z Cakewalku na Reaper a ač pozitiva převažují (mimo těch $60), tak už jsem si taky párkrát zanadával 
Výhoda může být v tom, že ty své patterny máš v tom VSTi trvale připravený, pak je rovnou použiješ v kterékoli aplikaci. Nevím. Mě to taky vyhovuje tvořit ve stopě v key editoru.
Reaper - to mi připomělo. Taky jsem ho zkoušel, tam byla blbá věc, když si MIDI pattern rozkopíroval 10x za sebe a pak si v jednom z nich udělal změnu, např přechod bubnů, změnily se ti všechny ostatní, stejně pojmenované (nebo to byl jiný DAW?). Cubase tohle nedělá. Reaper mi ani celkově nesed. A to jsem ho zkoušel snad 1/2 roku. Nešlo to. Ale věc názoru.
Teď dost dělám, hlavně VSTi, v Studio One free - nejnižší verze. Baví mě, má dost nástrojů, zvuků, pěkný graficky.
Reaper - to mi připomělo. Taky jsem ho zkoušel, tam byla blbá věc, když si MIDI pattern rozkopíroval 10x za sebe a pak si v jednom z nich udělal změnu, např přechod bubnů, změnily se ti všechny ostatní, stejně pojmenované (nebo to byl jiný DAW?). Cubase tohle nedělá. Reaper mi ani celkově nesed. A to jsem ho zkoušel snad 1/2 roku. Nešlo to. Ale věc názoru.
Teď dost dělám, hlavně VSTi, v Studio One free - nejnižší verze. Baví mě, má dost nástrojů, zvuků, pěkný graficky.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ohledně kopií a změn - i Cubase to dělá, ale tam je jednoznačně ošetřen mechanismus a jmenuje se myslím pořád "Ghost Copy". Je to o tom, že pokud použiješ stejný úsek (pattern, part) mnohokrát a usmyslíš si udělat globální změnu, tak je GC výhodou, protože změníš originál a promítne se ti to všude. Samozřejmě to není pro lokální změny (ale musel bych si vyzkoušet, neb si nepamatuji, zdali změna v kterékoli z GC je jen lokální nebo se taky promítá napříč; osobně usuzuji, že je jen lokální). Pokud se podobný mechanismus děje v Reaperu, bude to nejspíš jedna z vlastností, kterou lze (snad) vypnout; na rozdíl od Cubase bude ale jako defaultní při kopírování/duplikování objektu (tipuju). Též bych si musel vyzkoušet.
P.
pavlíí : Jasně, bude to jak píšeš, ale přiznám se, ještě jsem na tu funkci GC v žádném DAW nenarazil.
- mirostrat
- Kontaktovat uživatele:
to: LUBOSCH Neblbni
však nebudeme si tu vykat, fakt sa nemáš ani zač omlouvat, to ja točím jak vergel stále o HYDRO. Ja si to viem otvorit aj v Reaperi, jak VST, normálne s tým robím, aj pretáhnu Midi, uložím. Blbo som sa pýtal, mal som sa opýtat, možem použit ADD 2 ako HY ? Má ADD 2 raster na user rytmy, alebo sú tam len paterny a tie musím až v DAW upravit podla svojho ?
Len to vlastne psal už pavlii, že to co chci, tam asi nepujde. Však ja pátram, jak si to nájít tak, aby som si robil bicí lahko, rýchlo. Ja na to sto pro prídem, len stále točím, jak Pythagoras v Ćervenom trpaslíkovi o trojúhelnících, tak ja točím o HY, lebo to je podla mňa super softík na tvorbu. Prakticky určite nájdem riešenie, ako nahrat v H a sampel tahat z nejakého dobrého softu, alebo náhradu H za niečo profesionálne, ale v princípe rovnaké, hlavne vizuálne. Robím s H asi mesiac a s ADD 2 presne týden.
Tak, všem ešte raz dík
Len to vlastne psal už pavlii, že to co chci, tam asi nepujde. Však ja pátram, jak si to nájít tak, aby som si robil bicí lahko, rýchlo. Ja na to sto pro prídem, len stále točím, jak Pythagoras v Ćervenom trpaslíkovi o trojúhelnících, tak ja točím o HY, lebo to je podla mňa super softík na tvorbu. Prakticky určite nájdem riešenie, ako nahrat v H a sampel tahat z nejakého dobrého softu, alebo náhradu H za niečo profesionálne, ale v princípe rovnaké, hlavne vizuálne. Robím s H asi mesiac a s ADD 2 presne týden.
Tak, všem ešte raz dík