Vhodný formát pro samply bicích a použití MP3

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
filo01

Re: Vhodný formát pro samply bicích a použití MP3

Příspěvek od filo01 »

Ty přechody na jiný soft holt bolí, no ;) Pamatuju si, že když jsem zkoušel Jamstix4, což je výsledkem v podstatě něco mezi "naklikám si to ručně" a "plácnu tam hotový MIDI soubor", tak neustále lítaly ku*vy vzduchem :) Všechno bylo strašně složité, furt jsem hledal odpovědi a ptal se na fóru. Za půl roku jsem koupil plnou verzi a nic dalšího už neřeším.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Strich Pipe Tones, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, Minirig4, iPad + pluginy
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

pavlii píše: 8.10.2020 11:12Ohledně kopií a změn - i Cubase to dělá, ale tam je jednoznačně ošetřen mechanismus a jmenuje se myslím pořád "Ghost Copy".
torst píše: 8.10.2020 11:19 pavlíí : Jasně, bude to jak píšeš, ale přiznám se, ještě jsem na tu funkci GC v žádném DAW nenarazil.
Toto je koneckoncu zaklad a princip nedestruktivni editace a funguje takto kazdy DAW, jak s audiem, tak s MIDI. Jediny rozdil je v tom, ze nektery DAW dela kopii implicitne (v pripade MIDI to nesezere prilis mista na disku, u audia uz ano - ale zase audio se vetsinou needituje destruktivne).

Pokud DAW nema moznost udelat kopii, pak to neni DAW ale bullshit, ktery si zaslouzi opovrzeni. Umi to totiz pravdepodobne asi kazdy, jen se to muze jmenovat jinak. Treba unlink, ghost copy, v PT to je snad mirror edits a v Cubase to jsou Shared Copies a odlinkujou se od sebe pomoci Convert to real copy.

... a dalsi DAWy to budou mit podobne.
Hodně budem někde...
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jo - Ghost Copy byly ve staré verzi Cubase, v těhle novějších je to nejspíš takto přejmenované. Ale ten proncip jsi popsal dobře, jen bych nebyl tak přísný: udělat kopii asi každý DAW umí, ale jde o to, jestli (ne)umí i tu vzájemnou závislost a zdali jí pak lze zapnout/vypnout.

Ale už jsme se odklonili od tématu - buď to stopneme nebo tenhle kus diskuse oddělím do jiného vlákna.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Příspěvek od LUBOSH »

mirostrat píše: 8.10.2020 11:19 to: LUBOSCH Neblbni :) však nebudeme si tu vykat, fakt sa nemáš ani zač omlouvat, to ja točím jak vergel stále o HYDRO. Ja si to viem otvorit aj v Reaperi, jak VST, normálne s tým robím, aj pretáhnu Midi, uložím. Blbo som sa pýtal, mal som sa opýtat, možem použit ADD 2 ako HY ? Má ADD 2 raster na user rytmy, alebo sú tam len paterny a tie musím až v DAW upravit podla svojho ?
Len to vlastne psal už pavlii, že to co chci, tam asi nepujde. Však ja pátram, jak si to nájít tak, aby som si robil bicí lahko, rýchlo. Ja na to sto pro prídem, len stále točím, jak Pythagoras v Ćervenom trpaslíkovi o trojúhelnících, tak ja točím o HY, lebo to je podla mňa super softík na tvorbu. Prakticky určite nájdem riešenie, ako nahrat v H a sampel tahat z nejakého dobrého softu, alebo náhradu H za niečo profesionálne, ale v princípe rovnaké, hlavne vizuálne. Robím s H asi mesiac a s ADD 2 presne týden.
Tak, všem ešte raz dík
V pohodě. :wink: V tom ADD 2 teď z hlavy nevím. Spíš ho používám, dá se říct, obráceně než ty. Hodně ho používám jako zvukovou banku když si potřebuju třeba přisamplovat virbl u "živých" bicích. No hlavně teď už je pro mě ten dotaz srozumitelnější. :-) Když občas něco skládám tak jsem používal groovy z téhle stránky https://groovemonkee.com/pages/free-midi-loops a taky z tohoto synthu https://www.powerdrumkit.com/download76187.php Nějaký předehry, stopky atp. si doedituju už potom ručně. A vše dělám se zvukem ADD 2. Protože datlovat celé bicí to je opravdu na dlouho. :lol: Vše dělám v DAW protože si i rovnou k tomu nahrávám kytary. Resp. dle kytary dělám bicí. Tak je pro mě nepohodlné v jednom softu dělat bicí pak import do DAW ke kytaře. Ale dlouho už jsem nic neskládal, protože mi teď z projektu chodí bicí hotové od basáka a nápad mi pošle v GP5. :-) Já už si jen vymyslím kytary do bicích a basy. :-) A za druhé u nás tyto bicí nejsou až tak důležité, protože máme živého bubeníka, který si samozřejmě vymyslí svoje bicí. Tak ty VSTi bicí máme jen proto aby jsme tak nějak věděli jak to asi bude vypadat. Podle mě by sis měl vybrat nějaký DAW který ti bude vyhovovat z pohledu toho sekvenceru a editace těch bicích. Přiznám, že toto byl jeden z důvodů proč jsem šel do Cubase. Ale samozřejmě tobě může vyhovovat něco jiného. Toto je hodně individuální.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
torst

Příspěvek od torst »

Jen tak ze zájmu jsem na to mrk :
http://hydrogen-music.org/features/
Přijde mi to spíš jako hodně očesanej Fruit. Umí to i jiné nástroje než bubny?
Skutečná svoboda je vždy svobodou pro jinak smýšlejícího. (Rosa Luxemburgová)
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

torst: ryze teoreticky to umi cokoliv, co si do toho nacpes - at uz jako midi nebo audio. Ale jak jsem jiz rekl, Hg je fajn spis jako jednoduchej sampler nebo looper na bici. Cokoliv slozitejsiho uz moc nezvlada, obzvlast pak komunikace s okolim (jack transport) v pripade, ze nejsou vsechny smycky stejne dlouhy.
Hodně budem někde...
torst

Příspěvek od torst »

Muj první bubeník byl systémovej LM-7 v Cubasu. Jednoduchej, čistá práce. No zvuky trochu archaický ! Samozřejmě neuměl loopy. Ty jsem začal používat až v ´neofiko´Grooveagentu. To je dobrá mašina.
Ty vlastní naklikané rytmy - nemá to ten bubenickej švih, tep reálného hráče. To je právě v těch továrních Patternech. Ale pokud děláš acid-house-techno, asi to nepotřebuješ.
To zlidštění - nevím co víc než Random position a Random Velocity. Resp. tuhle funkci má právě StudioOne - "Humanize". Něco nepřesně namačkám midi keyboardem, pak to srovnám Quantize a rozhodím Humanize ... :W
Skutečná svoboda je vždy svobodou pro jinak smýšlejícího. (Rosa Luxemburgová)
Ivan

Příspěvek od Ivan »

torst píše: 9.10.2020 8:43 To zlidštění - nevím co víc než Random position a Random Velocity. Resp. tuhle funkci má právě StudioOne - "Humanize". Něco nepřesně namačkám midi keyboardem, pak to srovnám Quantize a rozhodím Humanize ... :W
Humanize má aj Groove Agent, myslím, že také niečo je už skoro v každom softe podobného rangu
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“