První kytara pro začínající dítě
Pravidla fóra
Re: První kytara pro začínající dítě
Jaká SX? Obě kytary jsou Orchestra model (OM), kytary s malým tělem, stejná velikost jako Concert akorát jinak nazvaná.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
omluva SX - myslel jsem Vintage. A přijde mi vizuelně větší než Concert. Není "Orchestra" další velikostní stupeň?
Vintage má takovej divně širokej tvar, nelíbí se mi, spíš ta Cort.
Vintage má takovej divně širokej tvar, nelíbí se mi, spíš ta Cort.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
A to je ptávě ten důvod proč je potřeba jít do kšeftu.
vizuelní dojmy? to je právě ten poslední důvod, ve kterém mi kšeft pomůže ! :-N Jinak ano, osobně by to bylo nejlepší.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Ahoj všem, přišla jsem ještě jednou poděkovat za rady a tak trochu prezentovat, jak jsme se s tím popasovali. Jak jste radili, natáhla jsem nové struny, pořídila klipovou ladičku (ladičkou to nakonec nebylo, takže ladím spíš přes aplikaci, je mi to milejší, dcera přes ladičku), struny opravdu pomohly, ale dohmat je dohmat, pokud by měla kytara zůstat v domě, bude se časem řešit, ale spíš to vypadá, že ne. Dceři se nám podařilo pořídit krásnou polomasivní tříčtvrtku (nakonec jí pasuje přeci jen líp než půlka) José Ribera, není to high-end ale zvuk má krásný a provedení není vůbec špatné, jen struny potřebovala vyměnit (za chvíli to budu umět i o půlnoci a po tmě
). A teď jsem na řadě já, protože s dcerou držím basu a ta růžová obluda má vysoký dohmat i na nezvyklé dospělé prsty. A taky se krčit u tříčtvrtky je opruz. Tak mi držte pěsti, ať vyberu dobře, zase asi budeme cílit spíše na nástroje z druhé ruky.
Bezva. Celá anabáze má, zdá se, šťastný konec.
Myslíš, že jsem ji na bazáči neokukoval ? :M Podobnou má i Clarkovic Anče. To je silnej argument! Ale přeci jen ten parlor je už trochu specialita. Pro ten začátek by to chtělo nějakou "obecnou" akustiku.
Jsem už defacto rozhodnutej pro tuhle. A už musím objednat, narozeniny se blíží.
https://kytary.cz/cort-af-510-m-op/HN165592/
Jsem už defacto rozhodnutej pro tuhle. A už musím objednat, narozeniny se blíží.
https://kytary.cz/cort-af-510-m-op/HN165592/
Chvilku mi trvalo dohledat to Anče 
Já že jsem ji měl včera náhodou v ruce (tu kytaru) a trochu mi vadí ten umělohmotný vzhled, nicméně hratelnost a kompaktnosti i zvuk je prima.
Já že jsem ji měl včera náhodou v ruce (tu kytaru) a trochu mi vadí ten umělohmotný vzhled, nicméně hratelnost a kompaktnosti i zvuk je prima.
tak už je doma. viz Co jsme koupili.
Nevím jak překližka, ale normální mahagonové kytary mají celkem specifický zvuk. Ne každýmu se líbí, a ne na vše se hodí ...torst píše: 2.10.2020 9:32 https://kytary.cz/cort-af-510-m-op/HN165592/
ještě šilhám po téhle Cortce, ale spíš to bude ten Fender.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Mám už tu mahag. Cortku. Je úžasná !
Stojím před podobným problémem,asi vezmu také tu mahag. Cortku. Vidím,že jsi Torste spokojenej,chci to pro 9letou vnučku,tak snad to umáčkne.
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,
Devítileté dítě by nemělo hrát na kovové struny. Nemá na to dostatečně vyvinuté kosti, klouby ani šlachy.911 píše: 22.06.2021 17:12 Stojím před podobným problémem,asi vezmu také tu mahag. Cortku. Vidím,že jsi Torste spokojenej,chci to pro 9letou vnučku,tak snad to umáčkne.
To jako vážně? Jak jsi na to přišel? A v kolika může podle tebe děcko do ruky vzít kytaru s kovovým strunama?
O nylonkách vůbec neuvažuji,dám jí tam něco slabšího samozřejmě.
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Teda Thistle, to je teda docela hloupost co píšeš (bez urážky). Já si naopak myslím, že nylonové struny jsou mnohdy zabijáky talentu. Prostě nylonky většinu dětí nebaví, protože zní tupě a vyžadují léta cvičení, aby z nich hráč dostal barvu. Kovové struny zní lépe, když je dobře seřízený nástroj a rodičům není líto koupit kvalitnější struny, pak u kovových strun vydrží dítě rozhodně déle. A potom třeba přejde na nylonky, pokud by v sobě dítě objevilo ambici stát se klasickým kytaristou. Důležité je především to, aby ta ambice byla JEHO, nikoliv ambice rodičů.
Ten odpor k nylonu je zajímavý fenomén, já jsem tím trpěl dost. Koncerty dětí hrajících tu Romanza Anonima, nebo jak se to jmenuje, to jsem fakt trpěl. Jak z toho nebylo možné dostat zvuk, výraz, barvu... hlavně žádnou hlasitost.
Pak jsem po třiceti letech objevil jazz, bossanovu, Richarda Simthe apod. a koupil jsem si nylonku
Pak jsem po třiceti letech objevil jazz, bossanovu, Richarda Simthe apod. a koupil jsem si nylonku
Moje heslo zní, raději ostnatej drát než nylonky
Samozřejmě je to nadsázka.
Víš co, doma rodiče poslouchaj Metallicu ( v tom lepším případě ) a pak tě do hudebky pošlou hrát Bacha, kterýho si v životě neslyšel... to teda není moje osobní zkušenost, jen taková úvaha. Ale vidím to kolikrát v těch prodejnách... jak ty rodiče ale vůbec neposlouchají svý děti... vůbec se ani nesnaží pochopit, co by ten kluk nebo holka doopravdy chtěli.
Víš co, doma rodiče poslouchaj Metallicu ( v tom lepším případě ) a pak tě do hudebky pošlou hrát Bacha, kterýho si v životě neslyšel... to teda není moje osobní zkušenost, jen taková úvaha. Ale vidím to kolikrát v těch prodejnách... jak ty rodiče ale vůbec neposlouchají svý děti... vůbec se ani nesnaží pochopit, co by ten kluk nebo holka doopravdy chtěli.
Za mých mladých let brali v ZUŠ na kytaru až od 12 let. Takže na tom, co tvrdí Thistle, může něco být. Odpor k nylonkám - je to také dané tím, že ty kytary, co rodiče koupí dětem, byly/jsou naprostý šunt. To platí i o strunách. Dostat z levných kytar s levnýma nylonkama nějaký hezký zvuk, to dokážou fakt jenom hodně zkušení hráči. Já se mezi ně nepočítám.