Chorus efekty

Pedály, multiefekty, procesory, ...
torst

Re: Chorus efekty

Příspěvek od torst »

Mám Nano s modifikací pro vyšší hlasitost. Pak už hraje pěkně.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Hlasitost mi nevadila, ale zvukove se mi to proste nelibilo. FAB za 300,- mi zni mnohem lip. Proste mi EHX Clon nesednul.
Hraju výhradně na šrot.
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Ten Uliho DC-2 je bestovka (kopírka od TC - 3rD dimension chorus, už taková není, i když taky to ještě ujde). Ještě jsem měl skvělý 18V CoolCat od Danelectra. Byl takový honě měkký, líbivý. A pak mám prcka Valeton CH-10 Analog Chorus a ten hraje taky moc pěkně. Ale na DC-2 nemá nic. Tak přirozený, analogově znějící a přitom efektní (dobře se prosazuje) jsem neslyšel.
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
torst

Příspěvek od torst »

Dík za tip. Kdyby byl, koupim. Jen dotaz - umí ten Behr i to extrémní, nejrychlejší Rate?
PS.: Nemyslel jsi Behr CC300 ? DC-2 je BOSS.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Behringer dělal přesnou kopii DC-2. Bohužel už nedělá, je prakticky nesehnatelná, nebo minimálně ne levně.
Na 18V Cool Cat jsem zapomněl, ten jsem taky měl. Bohužel se porouchal, zasekla se regulace speed či co a hrálo to jen jako rychlá Leslie v sólu ve While My Guitar Gently Weeps.
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

torst píše: 10.10.2020 12:28 Dík za tip. Kdyby byl, koupim. Jen dotaz - umí ten Behr i to extrémní, nejrychlejší Rate?
PS.: Nemyslel jsi Behr CC300 ? DC-2 je BOSS.

CC300 a DC-2 jsou obvodove temer totozne. A ani jeden neumi zadne extremni zvuky, proste "jen" sladky libivy prijemny chorus. Na divoke rychle modulace to neni.
Hraju výhradně na šrot.
gropa

Příspěvek od gropa »

Celkem pěkně udělaný srovnání základních boss chorusů:

https://www.youtube.com/watch?v=IzdhulAIdP4
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Jj, Abu to uvedl na pravou míru. Ten Col Cat byla dobrá cihla :-D To se divým, že ti exnul.
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
Lachim

Příspěvek od Lachim »

škoda toho ošulení na tom TC - 3rD dimension chorus. Sice hraje slušně, ale ta hloubka jako u CC300 tam není
- krabiček a efektů kýbl
torst

Příspěvek od torst »

filo01

Příspěvek od filo01 »

Včera jsem mrknul na kanál Leona Todda a zaujal měl tam letitý Zoom 9030. Měl jsem kdysi 3030 a chorus alá Zakk mi vykouzlil nostalgický úsměv na tváři ;)
https://youtu.be/pcwyTKMXzv4?t=522
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“